MotoNews.pl

Czyszczenie silnika z nagaru...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co fachowcy z forum powiedza na temat czyszczenia silnika z nagaru, dostalem w serwisie jakis srodek do silnika ktory trza wtrysnac przez uklad doplywu powietrza przy rozgrzanym silniku, podobno ma to oczyscic wszystko z naqaru, pytanie moje jest takie, czy po usunieciu nagaru nie bedzie mi wszystko klepac i dzwonic w silniku, co wy na to?

pomozcie ludzie

no ..kolega prosi o pomoc....moim zdaniem to kicha (mam na mysli wszystkie srodki czyszczace silnik z nagaru),ale to jest moje zdanie..pzdr..ginel FEFK

Krzysiek,
sądzę że jest to popelina. Jeśli nawet usunie się nagar ze ścianek skrzyni korbowej i kolektora dolotowego, to albo zaświni się olej i filtr, albo moga sie podwiesić zawory. Najlepsza i bezpieczna metoda to mycie silnika wtedy, gdy jest rozebrany, wtedy można dokładnie usunąć brud i mieć pewność, że nie będzie kichy.
Pozdr, Janusz

Pozatym jeśli silnik jest stary to nie powinno się go czyścić bo nagar uszczelnia - Tak przynajmniej mówią ludzie z którymi rozmawiałem.
jeśli silnik nowy to lać dobry olej a on sam myje i nie dopuszcza do powstawania nagaru, i nie dopuszcza do powstawania nieszczelności.