MotoNews.pl

Sygnał przy odpięciu pasów od kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Was

Mam pytanie czy w waszych bolidach jak odpinacie pas bezpieczeństwa kierowcy załacza sie sygnał dzwiekowy nie zapiecia pasów?

Pozdrawiam

załącza - to było w standardzie w każdej wersji Espero.

Cześć wszystkim!
Jestem nowy więc się kajam i padam do nóg
A odnośnie sygnału przy odpięciu pasów w czasie jazdy, to u mnie nie dzwoni - a odpinam się zawsze zanim się zatrzymam.
Pozdrowienia

chyba nie zrozumiałem pytania - nie chodzi Ci o to czy jest taki sygnał tylko o to czy włączy się gdy odepnie się pasy po uprzewdnim ich zapięciu, tak???????

Mnie akurat ten sygnał nie drażni, więc mam spięte przewody po fotelem kierowcy. Dzwonek sobie dzwoni, ale tylko przed zapięciem pasów przy włączonej stacyjce, po wypięciu pasa juz nie dzwoni, tylko swieci ikonka pasów na zegarach

Mam pytanie gdzie szukac usterki żeby sygnał był przy odpieciu pasów

Witam!!

U mnie sygnał dźwiękowy dzwoni jeśli są pasy nie zapięte tylko kilka sekund po włączeniu zapłonu. Poźniej świeci już tylko kontrolka. Kiedy się odepnę w czasie jazdy to zapala się sama kontrolka. W lanosach jest tak samo także chyba tak powinno to działać. Pozdrawiam

To chyba nie usterka - te typy tak mają

Cześc Jaco

Chodzi mi żeby dzwonił jak odepne pasy. Przed zapieciem pasów mam sygnał.

hej

Cytat:

Mam pytanie gdzie szukac usterki żeby sygnał był przy odpieciu pasów

nic nie jest zepsute - tak ma być.

Dzieki JACO

pozdrawiam

No i chłopaki się dogadali...

to coś takiego jest w Espero?
Ja tak nie mam buuu...

to sobie przewody pod fotelem podłącz

Sprawdziłem i mam podłączone.

a bimbadło robi bim bim bim jak masz zapolone światła???

bimbadło bimba przy zapalonych światłach, ale przy pasach nie chce i nawet sie kontrolka pasów nie świeci

Sprawdź podłączenie czujnika pasa (kabel jest pod fotelem kierowcy.

albo styk w zamku pasa.
pewnie coś się przyblokowało i nie daje sygnału

a czy u Was po przekręceniu kluczyka podczas gdy palą się wszystkie (prawie) kontrolki, to pali się kontrolka nie zapiętych pasów? Bo u mnie jak sobie przypominam nigdy się nie paliła.