Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2010-07-04 12:51:00
ołowiana blache z ekranowania kabla o grubym przekroju mam przecwiczona stad osmielilem sie napisac, a magnes tylko z przypuszczen |
![]() Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-07-05 16:24:33 no czegóż to człowiek nie wymyśli, żeby poruchać na boku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i czegóż to żona nie wymyśli, żeby powyższe uniemożliwić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS: sory ale nie mogłem sie powszczymać z uwagą... |
![]() Blady F&F Sympatyk FIAT | 2010-07-05 17:14:32
pytałem o "własne doświadczenia" , ale nie takie miałem na myśli ![]() |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2010-07-05 17:39:47
co znaczy powszczymac? ![]() |
![]() mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2010-07-05 23:15:12 do roboty sie weź obiboku a nie kombinuj ![]() |
![]() gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2010-07-07 12:08:35 Też mnie to ciekawiło......
Tylko w drugą stronę. Moi kierowcy mają pozakładane i czasami cuś mnie tam intryguje;; ![]() A próbował ktoś z tym coś robić i jakie efekty? |
![]() CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2010-07-07 13:27:16 Z tego co wiem to jedyna opcja to bejsc to softowo, ale to kosztuje duzo pieniedzy. |
![]() MacTB S60 i CBR600 Warszawa | 2010-07-08 23:45:38 Prawdopodobnie masz w aucie GPS + GSM jako kanał zwrotny. Zaburzyć pracę GPS jest stosunkowo łatwo, ponieważ sygnał jest wrażliwy na przeszkody. Słyszałem kiedyś o kładzeniu na desce rozdzielczej nad odbiornikiem tekturowej teczki z folią aluminiową w środku - czy działa nie wiem, nie testowałem ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o GSM, czyli urządzenie, które wysyła dane zebrane z GPS, to wystarczy wyjechać z zasięgu sieci w której działa karta SIM ![]() ![]() Pzdr! |
![]() borysirl F&F Sympatyk 15 x 125p OPOLE | 2010-07-09 04:47:58 Wynika z tego ze najlatwiej jest po prostu nie oszukiwac ? ![]() |
![]() Blady F&F Sympatyk FIAT | 2010-07-09 07:27:19 Borys , ni chu ja nie wiem co Twój post wnosi do tematu ??
nie oszukiwac ?? w Polsce ? ![]() Owinięcie choć by całej deski rozdzielczej folią nic nie da , bo całe to ustrojstwi znajduje sie pod kanapą tylną pod osłoną wiązki w progu ![]() |
![]() CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2010-07-09 09:27:43 Blady, to jedz na serwis (np pod pretekstem napierdalajacej osłony pod autem, słabych hamulcy itp) Zagadaj z mechanikiem co by to "uszkodzil" np. jakis kabel. I zanim sie polapia i umówia na serwis to minie miesiac... potem raz przelozysz wizyte i kolejny czas urwany. |
![]() MacTB S60 i CBR600 Warszawa | 2010-07-09 13:21:52 Jeśli wiesz dokładnie gdzie to jest to możesz samo urządzenie folią owinąć.
Dobrze by jednak było żebyś wiedział co to dokładnie jest. Niektóre firmy idą na tańsze urządzenia i wsadzają tylko moduł GSM. Taki moduł jest w stanie określić tylko przybliżoną pozycję na podstawie BTSa lub BTSów w których zasięgu się znajduje. Jeśli u Ciebie wysyła takie dane jak szczegółowa pozycja geograficzna i prędkość to jest to na 99% coś z GPS, jednak nie sam GPS bo jest to system jednokierunkowy, czyli na ziemi odbiornik, na orbicie nadajnik i nic się z tym nie da zrobić, żeby Twój GPS coś nadał. Nadaje więc jakieś inne medium. W praktyce wystarczy więc zakłócić sam GPS żeby stracił takie dane jak pozycja czy prędkość, nadal natomiast można zbierać i wysyłać inne dane nie związane z GPS, czyli uruchomienia samochodu i co tam jeszcze sobie ktoś wymyśli ![]() |
marabis warszawa | 2010-08-20 15:05:36 Nie wiem jak u was te usługi są rozwiązane dokładnie, ale u mnie w firmie monitoring GPS ogarnia Juwentus i w chwili zakłócenia sygnału, próby sabotażu, wysyłana jest od razu grupa interwencyjna, powiadamiana jest policja i pracodawca. Jak masz wyznaczone trasy i tolerancję na zbaczanie, to jak wyjedziesz poza obręb wytycznych to podobnie... |
![]() borysirl F&F Sympatyk 15 x 125p OPOLE | 2010-08-20 15:15:45 buehehehe , dobre
juz sobie wyobrazam Bladziocha jak se zawinal folia gps a tu mu nagle sru , grupa interwencyjna o nazwie "grom z jasnego nieba" robi najazd i krzyczy "stuj bo szczelam" hehehe zawsze sie Blady jakos wytlumaczysz , np ze zona sniadanie zrobila i folia alu w ktora byla zawinieta kanapka po prostu spadla na czujnik zupelnie przypadkowo ![]() PS Wiem wiem , moj post nic nie wnosi do tematu , tak ten jak i te pozostalych kolegow ale przeszkadza tylko moj ? He he |
![]() Blady F&F Sympatyk FIAT | 2010-08-20 15:20:31 ![]() folia nic nie daje ![]() grupa grom z jasnego nieba się nie zjawiła , a firma dalej widzi gdzie jestem i kiedy , i jak szybko jadę ... telefon owszem traci zasięg , ale to ustrojstwo daje rade ...ech |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2010-08-20 15:35:09
Zawsze możesz wyskoczyć z nimi na klaty jak się zjawią ![]() |