| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2010-08-01 01:00:35 Mam taki problem , otóż jak silnik jest zimny to zapala mi na 3 cylindry a po chwili jak lekko się rozgrzeje chwyta już dobrze i chodzi ładnie i równo. potem też ładnie zapala ale jak dłużej postoi to historia się powtarza. Wymienione są świece ,przewody , kopółka i palec rozdzielacza. Iskra jest na każdej świecy. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-08-01 09:39:39
trochę czarna magia
A jesteś w stanie ustalić , który cylinder "szwankuje" ? -można spróbować potem sprawdzić dokładnie "działkę" /kopułkę, przewód zapł, świecę / dot. tylko tego, odpowiedzialnego cylindera - aa...pomiar ciśnienia sprężania był ? |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2010-08-01 10:27:26 A to samo się dzieje na LPG ? Bo mi to wygląda na wtryskiwacz. |
Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2010-08-01 13:52:37 więc chyba sprawa jasna , górę zrobiłem trzeba rozebrać jeszcze raz i dół sprawdzić na 3 cylindrze za słabe ciśnienie chyba pierścień poszedł szlak by go trafił auto dopiero złożone no ale cóż trzeba robić jak to mówią ESPERO bezcenne za resztę zazapłacę mastercard . gdybym się spodziewał to od razu by się wywaliło dół. A to się kumpel ucieszy zaplanowałem mu kolejny weekdend ![]() |