Czujnik temp. powietrza a komputer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie - czy w momencie jak odepnę np. taki czyjnik - to komputer wchodzi w tryb awaryjny ma uśrednionych parametrach TYLKO dla tego czujnika, czy dla wszystkich podzespołów ?

Pytam dlatego, że samochód mi trochę muli - błędów na kompie nie ma, a jak odepnę ten czujnik (tak się chyba nazywa ten czujnik pomiędzy filtrem powietrza a przepływomierzem ?) - to samochód jedzie ok. I nie bardzo wiem, czy to wina tego czujnika, czy czegoś innego ...

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: LychaD dnia 2010-08-04 12:20:49 ]

ponawiam - może ktoś zna odp.

moze byc przyczyna tego ze ci auto muli.
taki czujnik kosztuje pare groszy kup nawet jakis urzywany na podmiane,
jak nic nie znajdziesz to napisz na priv to wysle ci jeden tylko ze nie mieszkam w Pl wiec bedzie troche trwalo zanim dojdzie

Czujnik jest taki sam w wielu oplach, np. Corsie, Vectrze. Znajomy miał podobnie właśnie w VB - podczas jazdy z podłączonym OS okazało się, że zaniża temperaturę - przy ok. 20 stopniach ciepła na zewnątrz potrafił wskazać -40. Jakbyś sobie nie załatwił, daj znać w nast. tygodniu to sprawdzimy co pokazuje.

to ze odłaczyles czujnik to nic nie znaczy wtedy silnik wchodzi w tryb awaryjny. Odłacz inne jakies czujniki np przepływke i zobacz co sie dzieje.

Jak pokazuje sporo na minusie zamiast normalnej temperatury, to nie znaczy ze zaniza, ale ze jest zwalony. Chocby do mariosa sie odezwij - mysle ze ma tego sporo. Swego czasu sam od niego bralem.