Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-09-09 21:13:52 czy chodzi ci o taką małą naklejkę, którą samochody mają z reguły w prawym dolnym rogu?? bo jeśli tak, to jest to obowiązkowa naklejka, ale nie mająca nic wspólnego ze zwolnieniem cię z obowiązku wożenia dwóch blach... wogóle wedle przepisów (a przynajmniej mojej ich znajomości) nie można się pozbyć tablicy z przodu |
![]() andrzej_krakow (S) ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2003-09-09 21:26:02 Obawiam się że legalnie tego nie ma szans załatwić - po prostu przepisy to regulują i tyle: tablica to tablica, ma mieć określone wymiary, ma tłoczone numery i musisz wozić taką jaką dostaniesz w urzędzie. Co najwyżej możesz sobie zamówić albo kwadratową albo podłużną i to jest wszystko co możesz (pomijam tablice z indywidualnym napisem za 1000 zł ale ją też dostajesz z urzędu). A co do rajdówek to większość z nich nie jeżdzi po drodze normalnie tylko jest wożona na rajdy lawetami - oczywiście mówimy tu o prawdziwych rajdówkach i prawdziwych rajdach. Czyli chyba lipa z Twojego planu.
Pozdrawiam Andrzej |
![]() andrzej_krakow (S) ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2003-09-09 21:27:40
|
![]() Porthos Fiat 126p Spec n ;-) Głosków | 2003-09-09 21:30:07
W sumie mój malec wygląda jak prawdziwa rajdówka ![]() W miejscu na tablicę rejestracyjną planuję wlot powietrza do chłodnicy - w razie czego będę woził blachę za szybą ![]() |
![]() Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2003-09-09 21:33:22
Ale przeciez wrc'ówki jezdza na dojazdówkach a tam je obowiazuja normalne przepisy |
![]() schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-09-09 21:35:17 ja jeździłem 2 tablicach nieorginalnych, natomiast były to metalowe tablice z wybitymi znakami.. orginały (zardzewiałe i nieczytelne) woziłem w bagazniku na wypadek kontroli ![]() ale nigdy się nie przydały... |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-09 22:04:51
Ale nawet jeśli by jakaś kontrola zatrzymała taką wuerke na dojazdowce (co jest raczej malo prawdopodobne) to chyba nikt by nie zwrócił uwagi na tablice gdyż tam jest dużo więcej "ciekawych" rzeczy. W jakichs innych krajach chyba jest to dozwolone i to tam pewnie narodzila sie moda przylepianek w rajdowkach i zostala przeniesiona do PL (niestety przepisu tego nie przeniesiono ![]() Jedynym sensownym rozwiązaniem wydaje sie byc wożenie oryginalnej tablicy ze sobą i zrobienie takiej konstrukcji (np. na wlocie) by mozna ją było w razie czego łatwo założyć (tylko na chwile ofcoz ![]() |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-09-09 22:05:40 Krzys Pana Bryzka ma naklejana tablice z przodu i nie wyglada ona na home made ![]() widzialem na paru sportowych autkach takie naklejane i kazde autko mialo taka sama takze to sie pewnie da jakos zalatwic |
![]() Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-09-09 22:14:30 Najważniejszy jest ten przyklejany hologram. Jeśli byś miał naklejkę to na naklejce musisz mieć hologram.
[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2003-09-10 10:22:09 ] |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-09-09 22:15:41 Polecam forum streetracersów.
Jeden z uzytkowników posiada takową !!!!! Pomniejszony oryginał !!!!!!! A teraz dam ci radę jedź do studia reklamy ziualnej - niech dobiorą ci cziconke !!!!!!! odklejasz oryginalny hologram z tablicy i naklejasz na naklejke !!!!!!! Nawet jak pały kontrolują to pokazujesz hologram że prawdziwy i puszczaja - jeździ juz tak rok kontroli multum i nic ( aha on pomniejszył jeszcze troche ) Na forum głównym Tuning.pl też cos o tym było poszukaj w archiwum !!!!! |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2003-09-10 11:58:17
Czuczu chyba nigdy nie odklejales tego hologramu . Ja mialem ten zaszczyt i zapewniam ze nie odkleisz go w jednym kawalku. No chyba ze jakims magicznym sposobem ![]() [ wiadomość edytowana przez: lo3ek dnia 2003-09-10 11:59:31 ] |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2003-09-10 12:09:07
Wyciąc z kawałkiem tablicy i przykleić ![]() ![]() ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-10 12:34:22 A >>TA TABLICA << jest nalepiana czy tylko tak ładnie ukształtowana ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-09-10 12:35:32 ] |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2003-09-10 13:11:30 Moim zdaniem przyklejana.
Co zaś się tyczy zrobienia takiej tablicy w firmie reklamowej - to boją się. Jak kiedyś chciałem zamówić w jednej z firm "podróbkę" indywidualnej tablicy np. o terści D0 MALEC to nie było problemu, ale jak zjawiłem się tam z miesiąc później to powiedzieli że owszem zrobią, ale taką której odpowiednika nie znajdziemy w orygianle. Zaproponowali wtedy żeby naprzykład zrezygnować z D0 na początku. Kiedy się spytałem dlaczego - stwierdzili że mają kontrole i jak mają chociaby na dysku twardym taki projekt mogą im zamkąć interes. tak więc chyba że masz znajomych, którzy ci taką tablicę wytną na ploterze i sobie nakleisz. Ale przy zatrzymaniu przez niebieskich może być nieprzyjemnie. Dodam tylko że wiele razy widziałem podróbki (w tym także naklejki), jak np komuś zwinęli jedną tablice (bo to koszt wyrobienia nowych i kłopot) lub np. na autach amerykańskich gdzie nie mieszczą się nasze polskie blachy. |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-10 13:49:11 A jakby tak w Wydziale Komunikacji powiedzieć że ktoś nam zniszczył znaczek na tablicy w nocy i potrzebujemy nowy? Przy kupnie auta (jak zostaje z takimi samymi tablicami) to daja tylk nowa nalepke chyba, mam racje? |
![]() czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2003-09-10 14:28:41 Race_D - niestety.... potrzebne by były nowe blachy... |
![]() Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2003-09-10 15:30:35 Z tego co ja wiem,tablice w postaci nalepki można mieć w niemczech,holandi i w.brytani,ale tylko jak sie odpowiednio umotywuje potrzebe posiadania takiej.Zazwyczaj dostają je auta zabytowe,i sportowe,gdzie poprostu nie mam miejsca na zwykłą tablice.W polsce nie ma szans na legalne załatwienie takiego czegoś,jak zwykle 100 lat za murzynami ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-09-10 18:09:20
Coś cienko z przepisami u ciebie ![]() jak mi szyba pekjła dostałem nowa naklejkena szybe za 25 zł + 2 hologramy nowe !!!!!!!!!!! i to wszystko razem z anklejka na szybe daja dwa hologramy. a co do hologramów to polceam pod pare wodna np z czajnika i odchodzi - w elegancie straciłem zderzak z tablica przy wypadku. I bez kłopotu skołowałem tablice plastikową na przód ( 20 zł ) i przekleiłem hologram . Za to z szyby nie potrafie do dzisiaj odkleic !!!!! |