PROSBA O RADE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM
PRZYMIERZAM SIE DO KUPNA CARINY I W ZWIAZKU MAM KILKA PYTAN.
PONIEWAZ DIESEL ODPADA (wydaje mi sie ze 83 km to za mało na taka mase), ZOSTAJE BENZYNA Z LPG, PONIEWAZ NIE MAM DOSWIADCZENIA Z GAZEM, PROSZE O RADE: PRZEDE WSZYSTKIM CZY W CARINIE JEST PLASTIKOWY KOLEKTOR (ROCZNIK 96-97), CZY LEPIEJ SAMEMU ZAKŁADAC LPG, CZY KUPIC Z INSTALACJA, CO MYSLICIE O SILNIKU 1.8-JEST ICH BARDZO MAŁO, NO I ILE MOGE DAC ZA W/W ROCZNIK(ROZPIETOSC CENOWA JEST BARDZO DUZA), EWENTUALNIE NA CO ZWROCIC UWAGE PRZY ZAKUPIE

POZDRAWIAM

Pewnie lepiej kupic z instalacja bo w sumie wyjdzie taniej, ale jak samemu sie zalozy to przynajmniej wiadomo co. No i oczywiscie polecam odpowiedni do tego warsztat. Koszt ok 2300 (w Lodzi przynajmniej).
Co do silnika to Micaj ma taki - mozesz jego zapytac.
A jesli chodiz o ceny i na co zwrocic uwage to bylo juz masa tego na forum - poszukaj w starszych watkach.

2003-09-10 09:26:03, MAZIK20 pisze:
WITAM
PRZYMIERZAM SIE DO KUPNA CARINY I W ZWIAZKU MAM KILKA PYTAN.
PONIEWAZ DIESEL ODPADA (wydaje mi sie ze 83 km to za mało na taka mase), ZOSTAJE BENZYNA Z LPG,

Skoro tak sądzisz!

Może poczytaj sobie ten wątek i jeszcze raz się zastanów

Carina 2.0TD

Pozdrawiam
dzimi

Od LPG ... chyba najlepszym specjalistą jest benezis.

Kolektor oczywiście metal, gaz zakładaj sam (w 2000 z II typem się zmieścisz). 1.8 - oszczędniejszy od 2.0 przy porównywalnych parametrach. Spalanie gazu w zależności od stylu jazdy 8-10,5 l/100km. Cena za full wypas wg eurotaksu ok. 22-23k ale ceny rynkowe autek w dobrym stanie od 25k nawet do 28k.
Przy zakupie - to samo co u innych Carin - znajdź wątek o tym bo już było.

W Carince - spokój wielki - kolektor aluminium
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jak długo chcesz jeździć tym autem i ile kilometrów nastukasz rocznie. Jeżeli niedużo, to raczej od razu z instalką. Jeżeli 25kkm+ to wybrałbym auto bez gazu. Kupując auto z gazem nie bardzo wiesz co tam jest i w jakim stanie. Jeżeli ktoś oszczędzał i wsadził byle badziew, to mogą być problemy, a modernizacja będzie niewiele tańsza od nowej instalki. Gazu w Carince nie masz się co obawiać. II generacja z dobrą elektroniką i spokój wielki.
O silnik 1.8 wołaj Micaja, na co zwracać uwagę było ze 2 dni temu. Poczytaj tu.
Życzę udanego zakupu
Pozdro.
Ps. Jakbyś szukał dobrego gazownika to mogę spokojnie polecić tam, gdzie zakładałem. Kolesie znają się na rzeczy.