MotoNews.pl

Plastikowe szyby reflektorów- jak usunąć zarysowania?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
J.w.
Sprawdzone info proszę - może coś jak do szybek telefonów? Tylko to nie ta powierzchnia i nie ta cena

Pzdr.

COLOR BACK firmy TURTLES (pasta polerska) 18 PLN za 200 ml, tylko kup grubościerny i pucuj do uzyskania pożadanego efektu.

PS
Ekstra efekt po czyszczeniu.

[ wiadomość edytowana przez: Gomall dnia 2003-09-10 15:28:54 ]

Grubościerny? Boję się tego słowa. Nie porysuję i nie zmatowię sobie tym "szkiełek"?
Wtedy w nocy nie będzie fajnie

Możesz kupić lekkościerny ale wtedy więcej się narobisz (ja właśnie kupiłem najpierw taki), grubościerny to nie znaczy że ma konsystencję kremu do pilingu, a poza tym ten plastik jest twardszy od szkiełek na telefonach.

Dobra.
Teraz tylko muszę znaleźć sklep z tym cudem.
Relacja nastąpi - niezależnie od efektu.

Pzdr.

Prowo zanim się rzucisz z tą pastą na lampy spróbuj znaleść mieszalnię lakierów lub inna placówke zaopatrującą lakierników.
Kiedyś w takiej firmie widziałem specjalne tkaniny do polerowania lamp. Tam napewno fachowo Ci doradzą.
Pomysł z pastą nie jest zły ale masz jakąś alternatywę.

Moze lekko nie na temat, ale mam podobna sprawe: wie ktos jak usunac zarysowania z przedniej szyby pozostawione przez zle dobrane wycieraczki? Nie wiem jak to mozliwe, ale poprzedniemu wlascicielowi udalo sie tak porysowac szybe jakby na koncu wycieraczki byl tylko metal, a nie guma...

Pozdro
Grisza

Koledzy jeśli chodzi o polerowanie takich powierzchni to coś o tym wiem i to z praktyki.Moja żonka ma salon solarium i po kupnie jednego z łóżek okazało się ,że płyta akrylowa ma sporo zarysowań,niektóre nawet bardzo głębokie.Zacząłem więc kombinować jak to usunąć.Pokusiłem się nawet o rozmowę telefoniczną z jedyną firmą w Polsce która produkuje min.plekse.Powiedzieli mi że tego nie da się wypolerować bo będzie mat.Jednak nie dałem spokoju i węszyłem dalej aż trafiłem do bardzo strego szklarza w mojej okolicy ,który doradził mi kupno najzwykleszej pasty polerskiej (lekkościernej) i będzie dobrze.Kupiłem więc najzwyklejszą (POLSKĄ) pastę w sklepie motoryzacyjnym za około 2,5zl i zacząłem delikatnie i dośc długo polerować.Efekt okazał się niesamowity.Nie dość ,że zniknęły wszystkie rysy to jeszcze plastik nabrął połysku.Sądzę ,że wspomniana pasta w wątku poniżej wcale nie jest lepsza a kosztuje dużo więcej.Nazwę pasty której używałem teraz nie pamiętam ale zorientuję się i podam jutro.Pozdrawiam

Jeśli chodzi o usuwanie rys na szybie to również pasta polerska jest jak nabardziej wskazana(Lekkościerna).Polerować można filcem albo szmatką bawełnianą.Przynajmniej ja tak robiłem.

Panowie przyznam sie ze nie mam doświadczenia w temacie polerki lamp choć pasty polerskie często używam
(ostatnio ekran LCD w laptopie zalany supergluee).

Pamiętam jak pojawiły sie pierwsze plastiki lampy i koleś poruszył ten problem, wyszło na to ze klosze są z poliwenglanu winylu i żadna pasta polerska ogólnie dostępna ich nie bierze.

Przy okazji klejenia zderzaka w Bestii miałem w dłoni lampy przeciw mgielne wydały mi sie bardzo matowe od uderzających kamieni, zapragnąłem wypolerować szkło.
Po zrobieniu zwiadu technicznego u znajomych wyszło ze najlepiej kupić pastę ścierną do polerki gniazd zaworowych w silnikach.Męczarnia była niezła ile elektrownia zarobiła nie wspomnę wiertarka aż czerwona , efektu nie było i sobie odpuściłem.

Będąc na giełdzie sam. w Lubinie k/Legnicy napotkałem na stoisko specjalizujące sie w wszelakiego rodzaju materiałach ściernych.
Pasty bardziej przypominały kostki mydła szarego niz. pastę.Facet zna temat i doradza więc zapytałem o szkło ,sprzedał mi próbkę za 5zł którą w mgnieniu oka wypolerowałem skazę na tylnej szybie po rowerze.
Przy okazji zapytałem o
POLIWENGLAN WINYLU
(czyli lampy plastikowe)

a i na to miał pastę specjalną za 35 zł 0,5kg.
Dodał tylko ze nie tylko do autolamp biorą ale również do kamer ulicznych które są w kloszach poliwenglanowych

Hi !
Spróbujcie pastą do zębów
Serio, bez jaj, tylko na początek gdzies z boczku mały teścik
Szkła nie ruszy, ale plastik powinna.
Pozdro.

tak dla ciekawości plexi poleruje się palnikiem acetylenowym !!!!
tylko trzeba dużo wprawy ja próbowałem wychodzi ale jak sie za bardzo podgrzeje to się robią bąble i d........a

Wspomniana przeze mnie kilka linijek wcześniej pasta to AUTOMAX w tubce ;producent Inco Veritas.Dostępna w prawie każdym cpn lub sklepie motoryzacyjnym.Jak to się mówi "Cudze chwalicie a swego nie znacie" koszt około 3zł

Papier scierny 2000 i pasta do polerki
Tutajmozna poczytac ze daje to pozytywne efekty. Sam nie mialem takiej potrzeby ale widzialem te szkielka po zabiegu i jest OK.