Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-10 14:30:35 J.w.
Sprawdzone info proszę - może coś jak do szybek telefonów? Tylko to nie ta powierzchnia i nie ta cena ![]() Pzdr. |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-10 15:35:25 Grubościerny? Boję się tego słowa. Nie porysuję i nie zmatowię sobie tym "szkiełek"?
Wtedy w nocy nie będzie fajnie ![]() |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-10 15:45:55 Dobra.
Teraz tylko muszę znaleźć sklep z tym cudem. Relacja nastąpi - niezależnie od efektu. Pzdr. |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-09-10 17:42:23 Prowo zanim się rzucisz z tą pastą na lampy spróbuj znaleść mieszalnię lakierów lub inna placówke zaopatrującą lakierników.
Kiedyś w takiej firmie widziałem specjalne tkaniny do polerowania lamp. Tam napewno fachowo Ci doradzą. Pomysł z pastą nie jest zły ale masz jakąś alternatywę. |
![]() BodzioMV6 MV6 Toruń | 2003-09-12 15:07:10 Koledzy jeśli chodzi o polerowanie takich powierzchni to coś o tym wiem i to z praktyki.Moja żonka ma salon solarium i po kupnie jednego z łóżek okazało się ,że płyta akrylowa ma sporo zarysowań,niektóre nawet bardzo głębokie.Zacząłem więc kombinować jak to usunąć.Pokusiłem się nawet o rozmowę telefoniczną z jedyną firmą w Polsce która produkuje min.plekse.Powiedzieli mi że tego nie da się wypolerować bo będzie mat.Jednak nie dałem spokoju i węszyłem dalej aż trafiłem do bardzo strego szklarza w mojej okolicy ,który doradził mi kupno najzwykleszej pasty polerskiej (lekkościernej) i będzie dobrze.Kupiłem więc najzwyklejszą (POLSKĄ) pastę w sklepie motoryzacyjnym za około 2,5zl i zacząłem delikatnie i dośc długo polerować.Efekt okazał się niesamowity.Nie dość ,że zniknęły wszystkie rysy to jeszcze plastik nabrął połysku.Sądzę ,że wspomniana pasta w wątku poniżej wcale nie jest lepsza a kosztuje dużo więcej.Nazwę pasty której używałem teraz nie pamiętam ale zorientuję się i podam jutro.Pozdrawiam |
![]() BodzioMV6 MV6 Toruń | 2003-09-12 15:14:33 Jeśli chodzi o usuwanie rys na szybie to również pasta polerska jest jak nabardziej wskazana(Lekkościerna).Polerować można filcem albo szmatką bawełnianą.Przynajmniej ja tak robiłem. ![]() |
![]() maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-09-12 23:58:10 Panowie przyznam sie ze nie mam doświadczenia w temacie polerki lamp choć pasty polerskie często używam
(ostatnio ekran LCD w laptopie zalany supergluee). Pamiętam jak pojawiły sie pierwsze plastiki lampy i koleś poruszył ten problem, wyszło na to ze klosze są z poliwenglanu winylu i żadna pasta polerska ogólnie dostępna ich nie bierze. Przy okazji klejenia zderzaka w Bestii miałem w dłoni lampy przeciw mgielne wydały mi sie bardzo matowe od uderzających kamieni, zapragnąłem wypolerować szkło. Po zrobieniu zwiadu technicznego u znajomych wyszło ze najlepiej kupić pastę ścierną do polerki gniazd zaworowych w silnikach.Męczarnia była niezła ile elektrownia zarobiła nie wspomnę wiertarka aż czerwona , efektu nie było i sobie odpuściłem. Będąc na giełdzie sam. w Lubinie k/Legnicy napotkałem na stoisko specjalizujące sie w wszelakiego rodzaju materiałach ściernych. Pasty bardziej przypominały kostki mydła szarego niz. pastę.Facet zna temat i doradza więc zapytałem o szkło ,sprzedał mi próbkę za 5zł którą w mgnieniu oka wypolerowałem skazę na tylnej szybie po rowerze. Przy okazji zapytałem o POLIWENGLAN WINYLU (czyli lampy plastikowe) a i na to miał pastę specjalną za 35 zł 0,5kg. Dodał tylko ze nie tylko do autolamp biorą ale również do kamer ulicznych które są w kloszach poliwenglanowych |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2003-09-15 11:32:31 Hi !
Spróbujcie pastą do zębów ![]() Serio, bez jaj, tylko na początek gdzies z boczku mały teścik Szkła nie ruszy, ale plastik powinna. Pozdro. |
![]() BodzioMV6 MV6 Toruń | 2003-10-01 18:21:50 Wspomniana przeze mnie kilka linijek wcześniej pasta to AUTOMAX w tubce ;producent Inco Veritas.Dostępna w prawie każdym cpn lub sklepie motoryzacyjnym.Jak to się mówi "Cudze chwalicie a swego nie znacie" koszt około 3zł |
![]() WIT_VU Ostrzeszów | 2003-10-01 19:34:06 Papier scierny 2000 i pasta do polerki
Tutajmozna poczytac ze daje to pozytywne efekty. Sam nie mialem takiej potrzeby ale widzialem te szkielka po zabiegu i jest OK. |