Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2010-08-28 18:03:08 Play, limit 10GB, 40 PLN brutto ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-08-28 20:47:30 Orange, 60 zl / 1,5 GB limit, predkosc zalezna od tego jaki zlapiesz zasieg. Ja mam ciagle 3,6 - 7,2 MBs. Teraz jest juz za 40 zl pakiet chyba 1 badz 2 GB. Modemy za 1 zl. Ja mam 2 lata juz prawie i swietnie dziala. |
Wiktor_ galant Kielce | 2010-08-28 23:19:53
w jaki sposób taka cena? kiedyś sprawdzałem playa i za 10 gm ok 70 albo 80 zł, za 30 zł chyba 2 GB |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2010-08-28 23:56:41
Kurwa mać, zacznij wreszcie pisać po polsku, bo z tego bełkotu i miliona błędów nic się nie da zrozumieć. Jak to limity były mniejsze niż powinny? Jak sobie wyobrażasz WiFi na 5 km? ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2010-08-29 14:46:02
Ciągłość umowy. Jak zaczynałem przygodę z Play to miałem 5GB za 40. Po podpisaniu aneksu na kolejny rok mam teraz 10GB za 40. |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2010-08-30 07:25:56 poszukaj moze sobie jednak wczesniej mapy zasiegu na terenia miasta czy jest HSDP-a zebys sie nie obudzil z EDGE ![]() ![]() |
![]() VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2010-08-30 22:14:05 jeżeli jest dobry router to jaki problem ? Ja u siebie mam ok. 4-5 i działa, wiadomo, na kompie lepszy zasięg, bo lepsza antena, lecz na telefonie także daje rade. |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2010-09-01 21:24:38 Na co dzień używam internetu Playa. Płacę 45 zł miesięcznie i limit jest 5 GB. Zastrzeżenia jakie mi się nasuwają to fakt, iż raz na jakiś czas lubi się rozłączyć z powodu braku zasięgu. Poza tym to chodzi dość przyzwoicie jak na internet bezprzewodowy. Porównanie mam z blue connectem z Ery i Play jest na plus ![]() |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-09-25 09:18:43 Tak odświeżę.
Ja korzystam i z Ery i Pleja. Era wygląda gorzej do Pleja pod względem zasięgu w mieszkaniu. Z Plejem idę do klopa gdzie nie ma okien i mam internet. Z Erą muszę najczęściej na długim kablu za okno wystawiać. Era jest ojca i na szczęście korzystam z niej sporadycznie jak wyczerpie limit na Pleju i wolniej net chodzi. mam coś koło 5 GB. |
![]() virus25 Espero CD Bydgoszcz, Nowa Wieś Wielka | 2011-02-09 00:36:11 Ja również już drugi rok śmigam na PLAYu i jestem zadowolony (5GB-45zł) Limit wystarcza mi akurat. Raz zdarzyło mi się, ze 3 dni czekałem na przywrócenie prędkości, a za drugim razem czekałem 15 minut bo od północy miałem nowy limit ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2011-02-09 11:36:28
Może próbować skorzystać z Netii, Multimo i kogoś tam jeszcze. Oczywiście nie musi się udać, ale różnie to bywa. Przykład brata - ma telefon z TP, chciał wziąć Neostradę to TP odpowiedziała, że się nie da. Zamówił Netię na kablach TP i się dało - i to 6 Mb na zadupiu świata. Tak, że TP sama nie wie co może i gdzie. |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2011-02-22 20:57:13
Generalnie TP woli wydzierżawić łącze np Netii ażeby ta pieprzyła się ew z klientem jak coś nie podziała, a jak podziała to ani jeden ani drugi operator nie będzie w plecy |
![]() DarSKG Espero 2.0 CD Kamienna Góra | 2011-02-24 22:49:59 W kwestii dostępu do internetu na bezludziu, to dla ewidentnych przypadków kompletnej niemocy wszystkich ISP pozostaje jeszcze jedna możliwość.
Usługa internetu satelitarnego Toway. Dostępność praktycznie w każdym miejscu. Internet jest dwukierunkowy. 3,6 Mb/s. Więcej informacji oczywiście w google. Działa to bardzo dobrze jednak są też pewne minusy. - Zakup terminala ok 1300 zł. - Instalacja terminala - ok 900 zł o ile zlecamy montaż firmie. (samodzielnie raczej nie polecam). - aktywacja usługi 120 zł, - abonament miesięczny dla najmniejszego limitu danych - ok 100 zł miesięcznie. - dość długie opóźnienia transferu - nie mające dużego wpływu na korzystanie z netu poza przypadkami kiedy się gra w sieci i konieczne są szybkie czasy reakcji. Po wyczerpaniu limitu transferów można w razie potrzeby dokupić dodatkowy pakiet danych lub w każdej chwili zmienić opcję abonamentu w górę lub w dół. Inną opcją z innego koszyka jest usługa Orange, dostępu w technologii CDMA. Działa to z szybkością ok 1 Mb/s z limitem transferu 4 Gb miesięcznie. Przy słabym zasięgu konieczna dodatkowa antenka za ok 100 zł. Dużym plusem jest to że Orange daję specjalny modem który można normalnie podłączyć do sieci komputerowej z kilkoma komputerami a nie tylko jak w innych przypadkach modem usb. Modem to MV510VR z wi-fi. Obie wersje dostępu do internetu mam u siebie, więc technologie przetestowane w boju. Towaya mam w jednej lokalizacji, a Orange w dwóch. [ wiadomość edytowana przez: DarSKG dnia 2011-02-24 22:51:59 ] |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2011-02-25 01:53:56
Ale TP chce mieć nowych użykowników. Kiedyś było tak,że po złożeniu zamówienia, jeśli się okazało ,że jest BMT to wysyłano list,że "przykro Nam". Obecnie jest nowy projekt. Jeśli znaleźć 6 osób w danej lokalizacji to najprawdopodobniej założą nowe łącza. Projekt jest krótkotrwały - do 31.03.2011, trzeba zobaczyć najpierw jaki odzew jest. Sama osobiście teraz uczestniczę w zbieraniu chętnych i ich mam ![]() ![]() Wracając do tematu internetu bezprzewodowego, Orange jak i inni operatorzy nie wszędzie mają zasięg i dobrze jest wziąć sobie na próbę. W Orange jest Free czy tak jak DarSKG pisze CDMA - dobra alternatywa w miejscach gdzie zwykły mobilny nie działa. Jak ktoś ma jakieś pytania to może do mnie napisać barbara.krempel@centertel.pl [ wiadomość edytowana przez: basis dnia 2011-02-25 01:56:48 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2011-02-25 09:07:37
Przecież TP zawsze było w łasce, a usługi konkurentów na liniach TP początkowo spowodowały gwałtowny spadek cen dostępu do Internetu, a następnie wyższe prędkości w tych samych cenach i możliwość przedłużania umów w jeszcze korzystniejszych cenach co nigdy w TP nie było możliwe. Przykładowo kiedyś (orientacyjnie) za 50 zł było 512 Mb, teraz za te same 50 zł można mieć 2 Mb. Gdyby nie BSA to 512 Mb by teraz z 80 zł kosztowało. |