Hamulce - dół psychiczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam muszę zmienić hamulce tj. 4 szt. bębnów ( fabryka najlepiej) 4 szt. tłoczków przednich 4 szt. ferod ( fabryka, bo na ferrodo brak $)
Jeszcze dochodzi do tego pompa i przewody elastyczne i linka od ręcznego.
Wychodzi jak nic 250 zł!!!!!
I tu moje zapytanie mam całkowicie przerdzewiałe osłony bębnów ( te od środka)
Czy da się kupić nowe, ( jaki koszt) czy lepiej jechać na szrot????
A i jeszcze muszę kupić nowy zbiornik na płyn, bo stary w wypadku ucierpiał, ale jego nigdzie nie ma??? Zna ktoś mniej więcej cenę??.

jezeli dobrze Cię zrozumiałem to chodzi Ci o te tarcze na których umocowane są szczęki i cylinderek, to widziałem je po 17zł ale rzemko jeśli chodzi o zbironiczek to cena wynosi 15zł ale nie jestem pewien czy jest z czujnikiem, czy też ze zwykła zakrętka, ale jak już reanimujesz uk. hamulcxowy to też radziłbym wymienić rozpieracze hamulca ręcznego, no chyba ze masz hydrauliczną łapę
P.S.
wiem co to jest wymiana uk hamulcowego przerabiałem ten temat półtorej roku temu, najgorsze było to że wszystko było nowe a hamulca nie było a odpowietrzalismy chyba z 20 razy, z czasem się zasyfiło wszystko i hamulec się pokazał a składane było na fabrycznych cześciach

Cytat:
2003-09-10 21:09:26, Gadzio pisze:
rozpieracze hamulca ręcznego, no chyba ze masz hydrauliczną łapę

hmmm a co to jest i z czym to sie je .
recznego nie miałem wogóle to wiesz - jaki koszt mniejwiecej ile tego jest

rozpieracze jak sama nazrwa mówi rozpierają szczęki hamulcowe kół tylnych i lubia się wybijać i złapać luzy, cena tego to chyba 7zł na koło.

temat hamulcy przerabiałem w poprzednim maluchu zmieniłem wszystko łacznie z tym ze dwie pompy założyłem bo myslałem ze nowa padnieta i dalej gówno było z hamulca bo był na drugi raz , natomiast w tym maluch cieżko zablokować koła dziwna historia jak odpowietrze hamulec to przez 500 m jest do brze blokuje wszystkie cztery a potem lipa , płynu mi nie ubywa zmieniłem go na dot 4 wszystkie bebny i sczzeki pozmieniane i lipa nie wiem co to moze być zawsze blokuje mi pierwsze tylnie koła