MotoNews.pl

Samochód gaśnie po przełączeniu na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ja posiadam samochód mitsubishi galant 1.8 benzyna gaz i mam taki problem, z LPG że też mi gaśnie po przełączeniu na gaz, znajomy gazownik powiedział mi że trzeba wymienić parownik, ale on do niego nie zaglądał nie wiem jak on sprawdził że to wina parownika, a instalacje gazowo mam Zavoli, i jak o tym się dowiedziałem,
to popatrzyłem na Allegro cen takich parowników i trochę mnie zdziwiła cena ale przez przypadek znalazłem zestaw naprawczy do tego parownika za zdecydowanie mniejszą kwotę to postanowiłem kupić ten zestaw i spróbować samemu zlikwidować ten problem z parownikiem, bo czytałem na necie że właśnie głównym powodem są membrany w parowniku, po rozebraniu parownika - tu moje zdziwienie w środku cały był zawalony osadem czyli tym mazutem czy coś takiego, i jedna membrana ta grubsza była
popękana a druga ta cieniutka wydawała się na dobrą, w końcu po sprawdzeniu tego wszystkiego wyczyszczenia i wymiany membran i wszystkich uszczelek bardzo ostrożnie złożyłem ten parownik i bardzo solidnie skręciłem, założyłem ten parownik, i - próba odpaliłem na benzynie i poczekałem aż parownik się nagrzeje po nagrzaniu parownika przełączam na gaz, dodam przed rozebraniem parownika samochód po przełączeniu na
gaz pracował góra 5 sekund po złożeniu parownika z nowymi membranami i tak dalej
po przełączeniu na gaz samochód mi pracował na gazie jakieś 30 sekund myślałem wszystko w porządku ok się udało po 30 sekundach zgasł , i tu problem co jest pomocy!!!!!!!!.

Jesli miales membramy zawalone syfem to mozesz miec filtr gazu zwalony i puszcza syfy ci do parownika.Sam filtr moze wygladac dobrze ale przepuszcza ci syf.Mozesz miec syf w zbiorniku.Moze tez ktorys elektrozawor szwankuje.Sprawdz czy podaje ci gaz

gaz mi podaje do parownika ale za to z parownika nie idzie na silnik podkreślam patrzyłem na zgaszonym silniku przy włączonym zapłonie ale chciałem dodać że ten gaz ma 2 lata i go było tam pół butli a teraz jest jakieś 2 litry może dla tego

Pamietaj ze wszystkiego gazu z butli ci nie pociagnie.Zatankuj gaz i wtedy sprawdz bo moze nie potrzebnie szukasz usterki.Sprawdz rownierz caly kompletny filtr gazu bo moze ci puszczac syf do parownika.Po paru dniach jezdzenia bedziesz musial czyscic membramy ponownie.

Dzięki za pomoc, jeśli będą jakieś dalsze kłopoty dam znać pojadę zatankuje i się dowiem.

kolego sprawdź elektro zawory przy elektrozaworze są 2 wsówki będzie napisane - i+ podłącz odpowiednio z akumulatora (nie zapomnij przewodów oryginanie podłączonych odłączyć na czas sprawdzenia) i zawory powinny zacząć głośno pukać jak po podłączeniu nic nie będziesz słyszał to masz powód.