MotoNews.pl

126p swap z fiata 850

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, tak jak w temacie- swap silnika wraz ze skrzynią- jest szansa na powodzenie? przerabiał już ktoś to? może ktoś ma skrzynię z 850 i mógłby ją porównać z maluchowską?

Tak to wygląda, chyba krótsza od maluchowej, ale za to grubsza jakby. Zabieraki też podobne. Tyle że silnik kręci się w lewo, więc musi być oryginalny 850. Chyba żeby dzwon pasował na maluchowsą.
Mógłbym kupić silnik ze skrzynią i całym osprzętem od kolesia z allegro, ale nie chcę wtopić kasy i stracić nerwów.
spędzam już 3 wieczór na szukaniu i nie mogę znaleźć żadnych informacji, ani o maluchu ani o 500 z takim swapem.
oświećcie mnie ktoś bo jeszcze jednego dnia na szukaniu nie wytrzymam. Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: deskjet3 dnia 2010-09-16 22:23:21 ]

a nie taniej, prościej, szybciej dorobić flanszę i 900 z cc wrzucić?

Wszystko pięknie i ładnie napewno da się to wsadzić z mniejszym lub większym nakładem pracy ale:
1. silnik z 850 kręci się nie w tą stronę co trzeba więc jak robić słopa to razem ze skrzynią a jak się coś spierdoli to do ciebie panie - bo częsci do tego to niebogato.
2. fiat 850 ma pompę wody na takim dziwnym ramieniu z wentylatorem bo ma chłodnicę z tyłu i pewnie będzie to problem wpakować to gówno do malana.

Zatem w mojej opinii lepiej pakować 900 albo lepipej 1.1 dać skrzynię z CC700 albo zochy 750 (te wejdą na miękko) albo z RAPIDKI (tu bedzie rzeźba większa).

No chyba, że taki filantrop jesteś hobbysta-masochista

no tak pompe to trza by elektryczna zalozyc jak ma ten koles. Natomiast z wszadzieniem silnika i skrzyni biegow bedzie troche modzenia ale nie powinno byc tragedi.

http://www.youtube.com/watch?v=xd8TueX9idw&feature=channel

To rzeczywiście lepiej i taniej by wyszła 900 normalnie. A o skrzyni z zochy też myślałem, ale ta 850 sie nawineła i chciałem się popytać.
A pompa rzeczywiście jest śmieszna, ale powinna wejść. Chłop pisał, że wystaje 45cm na prawo od osi silnika, a wentylator można odczepić. A o częściach do tego to nie pomyślałem Ale faktycznie to chyba motyw nie na moją kieszeń.
Dzieki za podpowiedzi.

tak jak pisali koledzy wczesniej, że lepiej pchac z cieniasa 900 i skrzynie od malana albo oc cienacsa tez. chociaz jak chcesz mniej kasy wpakowac to zostaw od malana bo raczej nie bedzie sie strasznie sypac jak bedziesz ja traktował rozsądnie. No chyba, że ci sie niechce bawić w elektryke to z fiata 127 silnik wstawiaj (mam taki na zbyciu). Aha ktoś na forum chyba spory czs temu pokazywał swego maluszka na wtrysku i mysle ze to by było lepsze niz ten fiat 850, no ale jak chcesz oczywiście