| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() nergal4118511 Daewoo Espero 1.8CD Toruń | 2010-09-17 19:02:24 Mam pytanko odnośnie tych poduszek,czy do ich wymiany muszę wiechać na kanał,znaczy do wymiany tej przy skrzyni to na pewno,ale te 2 z przodu,i co Mi jest do tego potrzebne?
No i czy mogę to wymienić bez problemu sam? |
![]() nergal4118511 Daewoo Espero 1.8CD Toruń | 2010-10-20 17:34:06 No Mi to się udało bez kłopotu,też mieszkam w bloku i pojechałem na kanał na pobliski parking strzeżony (4zł/h) i udało Mi się to wymienić w nie całe 3 godzinki.Radość wielka+poobijane ręce. |
osalivan Espero Białystok - PDC | 2010-10-22 17:51:21 O tym kolego własnie mówie ale jak mi pieprznęła w czasie drogi to można powiedzieć że troche sie wystraszyłem... ![]() |
![]() nergal4118511 Daewoo Espero 1.8CD Toruń | 2010-10-23 15:20:23 podnieść silnik ze skrzynią,trochę zachodu? nic podobnego zwykła deska taka żeby wystarczyła aby oprzeć ją o najazd kanału lewarek i Mi to w 100% wystarczyło.Z racji tego że sam naprawiam swoje espero oczywiście w ramach możliwości to jestem zmuszony kombinować jak tylko się da. |
Marvelius_Ambero Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2010-10-26 13:38:08 Przerabiałem wymianę poduszki pod skrzynią miesiąc temu, zrobiłem to sam. Skorzystałem z najazdu, podparłem silnik dechą, odkręciłem poduszkę, przykręciłem do spodu auta nową i...zonk...jak podnieść silnik na wysokości od ziemii wynoszącej 1,6m, dodatkowo fakt przechodzenia ruru wydechu niedaleko poduszki skutecznie uniemożliwiał wsadzenie śruby w poduchę, trzeba odchylić wydech odczepiając go od mocowań gumowych w środkowej części. Poradziłem sobie unosząc dechą trzymaną pod ramieniem silnik ze skrzynią i wsadziłem śrubę drugą ręką. Powiem tak...ciężko było, zakwasy miałem następnego dnia na plecach, ale dało radę ![]() |
![]() nergal4118511 Daewoo Espero 1.8CD Toruń | 2010-10-26 17:41:09 No to Ja miałem dużo łatwiej bo dechę położyłem na najazdach podlewarowałem i nie musiałem nic trzymać silnik spoczywał na lewarku,ale co do poduchy pod skrzynia to fakt przeszkadz tłumik starą wyjąłem bez kłopotu bo była zdezelowana że szok ale z włożeniem był większy kłopot lecz nie taki żebym stracił nad tym nerwy.Ogólnie bułka z masłem. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-09-26 11:58:56 Niedawno zerwałem poduszke pod skrzynią. Było to w trasie, więc prowizorycznie na pierwszym lepszym warsztacie mi to pospawali, żebym dojechał do domu. SIlnik chodził OK, tylko trochę szarpał jak się sprzęgło za szybko puściło.
Kupiłem 3 poduszki i dałem auto na warsztat. Dzisiaj odebrałem i ZONK. Espero chodzi jak czołg. Całe drży na wolnych obrotach, przy hamowaniu silnikiem i jest głośniejsze. Na warsztacie tego nie czują, mówią że faktycznie troche drży, ale że niektóre auta tak mają - tylko że moje tak nigdy nie miało :/ No i tu moje pytanie. Co mogło pójść źle? Czy da się źle założyć? czy to może być wina fabrycznie wadliwej poduszki? Z tego co wiem to poduszka tylna oraz lewa są bardzo podobne - czy jest możliwe że założyli je na odwrót i dlatego są takie objawy? Wymieniał je najlepszy mechanik na warsztacie, który nie raz już robił przy Espero, dlatego dziwi mnie że coś kiepsko wyszło. Auto narazie zostało na warsztacie, mają do niego zaglądnąć. Pozdr. |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-09-27 22:13:15 No i byłem dzisiaj na warsztacie. Poduszki zamontowane prawidłowo, a jednak ciągle drży.
No i wyszło, że guma w nowych poduszkach jest cholernie twarda. W starych ugina się przy mocnym naciśnięciu ręką - w nowych nie ma szans/ Czy tak ma być? czy poduszki się wyrobią i będą miękkie? czy po prostu kupiłem jakieś dupiate?? Pozdr. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-09-28 03:14:01
Tak nie ma być !
Tak, Jest szansa , że poduszki "się wyrobią" ...niestety równa tej, że się rozwarstwią czy w inny sposób szlag je trafi
Tak, kupiłeś jakieś dupiate |