MotoNews.pl
11 łożysko (251281/26)

łożysko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jakie łożysko przedniego koła polecacie?
Na alle zatrzęsienie łożysk, no i ja wolałbym się nie pakować w drogiego skf-a

A już chciałem Ci polecić SKFa.
To tylko 100 zł
Ale to i tak dużo.
CX nie drogi, a w cale nie taki zły jak ludzie piszą i mówią.
U mnie Kager też jest tani. Sam mam 2 z tyłu. Cena na przód jakieś 30 zł. CX nawet i taniej.

Witam

Sadze ze neima co oszczedzac na czesciahc lepiej wydac troche wiecej i miec juz pewnosc a nie problem za niedlugo z tym samym.

Ja ostatnio wymienialem i dalem za SKFa 85 zł

wymienić raz i porządnie! polecam SKF, albo RUVILLE
Żadnych hartów i innych wynalazków

Ja założyłem Kagery na tył wiosną...teraz już dwa FAGi czekają na montaż, bo tamto to jest produkt łożyskopodobny. Od razu ucinam spekulacje, że źle luz skasowałem...łożysk w swoim życiu zamontowałem kilkaset od aut po kombajny
Ciekaw jestem opinii o łożyskach FAG, wiem, że kiedyś były dobre, ale moje już nie Made in Germany, ale Slovakia;/ Cóż narzekać chyba nie mogę bo komplet na przód kupiłem za 120zł, a na tył za 80zł, po rabacie niedużym.

Cytat:
.." Ciekaw jestem opinii o łożyskach FAG, wiem, że kiedyś były dobre, ale moje już nie Made in Germany, ale Slovakia.."

Mechanicy polecili więc zleciłem właśnie takowe - ponad 2 lata temu montowali mi FAG na przód ..nadal jest (odpukać!) super

Ale to był chyba oryginalny hitlerowski jeszcze

Oby nie było jak ze świetnymi (do tej pory) aku Bosch Silver! - niby ta sama technologia ale otwarcie new fabryki właśnie w Słowacji /czy tam inne Czechy ) i tamtejsza produkcja skutkuje ogromną ilością reklamacji

No to super z tymi aku...bratu kupiłem do Astry II właśnie takiego, wiedziałem, że do centry się nie umywa, ale miał wymiar właściwy i parametry, bo Centra ni w ząb nie chciała podpasować żadna.

Cytat:
2010-10-04 12:28:41, Marvelius_Ambero pisze:
No to super z tymi aku...bratu kupiłem do Astry II właśnie takiego, wiedziałem, że do centry się nie umywa, ale miał wymiar właściwy i parametry, bo Centra ni w ząb nie chciała podpasować żadna.

Oby się w Twoim przypadku nie sprawdziło - przecież nie wszystkie to złom

Nie wiem w jakim stanie umysłu (NIE_trzeźwości ) "szukałeś" Centry, bo jest przecie mają całą serię precyzyjnie wymiarowo pasujących np.:

Astra 2 ma (z grubsza) wymiarowo 3 grupy aku :

albo 207x175x175 (Centra =CA472, 530)
albo 242x175x175 (Centra= CA 602, 640)
albo 278x175x175 (Centra= CA 722; 770)

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2010-10-04 13:51:50 ]

Hm...no tak, tu przyznam się bez bicia, że zawierzyłem sprzedawcy, w tym sklepie mam rabacik, części są generalnie tanie i tak jakoś...Powiedział, że Centra taka i taka, miał na stanie pokazał, ale była za mała. Twierdził, że szukał w ich katalogu...a aku nie dość, że mały w porównaniu do oryginału to jeszcze miał 60/600 czyli za mało.Tak to jest jak się ufa ludziom.
Nie będę rozpaczał za bardzo, bo jednak ten Bosh to nie żadna padlina czy chińszczyzna.