Cylinderki hamulcowe FSM& Delphi Fiat 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, pytanie? jakimś cudem na dwóch tłoczkach mam wyciek między oringiem a osłoną ( gumą końcową) i to tylko od strony przodu samochodu, muszę to naprawić. Napotkałem jednak na problem natury technicznej, FSM cylinderki mają inne rozwiązanie uszczelniające niż układ delphi. Czy ktoś próbował naprawiać układ delphi zestawem regen.. do cylinderków FSM?( różnica orgingów, jest ogromna).
Co dziwne nasmarowałem pastą do tłoczków tłoczek włożyłem i nie ma wycieku, ale to może być chwilowe do puki smar jest.

Co robić z tym fantem, kupić nowy tłoczek delphi i rozebrać jego przekładając po tłoku do cylinderka? Czy zestaw do FSM cylinderków podejdzie? a może jednak wszystko nowe kupić (tego chce uniknąć ?
FSM układ
Delphi

[ wiadomość edytowana przez: WOLF_ADI dnia 2010-09-27 10:21:43 ]

nowy cylinderek 13 zł, po co się bawić w regenerację ??

Cytat:
2010-09-27 10:49:03, pavlus pisze:
nowy cylinderek 13 zł, po co się bawić w regenerację ??

Masz po części racje, tylko jak nowe badziewie ma tak krotko chodzić jak te, to nie wiem czy sie oplaca kupować wszystko nowe. Poza tym mniej roboty wiem leniwy jestem, ale z hamulcami mam jaja kupe lat i szlag mnie trafia jak wszystko od nowa odkrecać i się wkur... że tu cieknie tam coś nie pasuje. a zestaw reg 6zł. - tylko nie z tej parafii. Poza tym ciekawi mnie rozwiązanie tego problemu, może ktoś to przerabiał i z czegoś innego zaadaptował część a teraz ma spokój.

Nie ma sensu grzebać w gó..ie.
Zestaw naprawczy 6 zł , ale czy wenętrzna część cylindra nie posiada żadnej skazy bądź owalizacji się nie dowiesz.
Nowy kompletny cylinderek to zaledwie 2 razy więcej i pozakładałem takich setki ( może ze dwie sztuki z tego miały jakieś buble fabryczne i puszczały ale od tego jest gwarancja), na zestaw naprawczy nikt Ci nie da gwarancji.

Cytat:
2010-09-27 12:10:24, 34 pisze:
Nie ma sensu grzebać w gó..ie. Zestaw naprawczy 6 zł , ale czy wenętrzna część cylindra nie posiada żadnej skazy bądź owalizacji się nie dowiesz. Nowy kompletny cylinderek to zaledwie 2 razy więcej i pozakładałem takich setki ( może ze dwie sztuki z tego miały jakieś buble fabryczne i puszczały ale od tego jest gwarancja), na zestaw naprawczy nikt Ci nie da gwarancji.

To widocznie ja mam pecha do zakupu części układu hamulcowego na same badziewia trafiam Dziś kupie cylinderki.

u nas w sklepie nowy kompletny delphi stoi 7 czy 8 blaszek