| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MisiekTS Toyota Corolla TS Brzeg | 2003-09-11 21:16:28 1. Strumienice nie sprawdzaja sie w tak wysoko kreconych silnikach jakie maja japonce.
3. Magnetyzer daje nawiekszy przyrost mocy razem z naklejka na szybie i plyta CD na lusterk 4. Na temat tego pana to lepiej sie nie wypowiadac Oczywiscie to jest tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z tym zgadzac. |
zyzy czerwone HC3D crossc ... miasto zabite d(r)echami | 2003-09-11 22:43:43
podpisuje sie obiema raczkami ad 2 (chyba) dobrze wykonany dolot powitetrza w zaleznosci od auta da od 4 do 8 KM |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-09-12 14:46:27
Eeee taki przyrost to ja osiągam jak wyłączę klimę Trzeba sobie policzyć czy warto ładować kasę w wynalazki (np. turbo), czy od razu kupić inne autko. |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-09-12 15:31:32
Nie zależnie od ich konstrukcji, poszukaj na forum tuning.pl
Zgadza sie
Oczywiscie to jest tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z tym zgadzac. [/quote] ad2. Mam zamontowany wkład spotrowy + nadmuch zinego powietrza i odpręzony układ wydechowy - lepsza dynamika silnika silnika mniejsze spalanie i fajny dzwiek. Wykresy z chamowni po ukończeniu wszystkich zmian. |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-09-12 21:53:18 odpowiem na temat strumiennicy ze wywalilem katalizator i wsadzilem strumiennice super sprinta koszt okolo 500zl, mam toyotke carinke gti 158KM na serii teraz mam okolo 172KM sprawdzane na hamowni wiec wiem!! co do magnetyzer to zalezy od autka- wiem ze filtr sportowy w w/w moim autku sprawdzil sie i dziala zadowalajaco-czyli polecam zwlaszcza czuc ze dziakll po przekroczeniu 4000obr/min co do magntyzera daje troche ale mniej niz filterek ale przynajmniej oczyszcza nasze kofffabne polskie paliwko z syfow!!!! pozdrawiam P.S. zdanie na podstawie moich wlasnych doswiadczen i nie tylko |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-09-13 00:39:24 odnośnie magnetyzera to mogę powiedzieć, iż dawał on, mi przynajmniej, pewne (niezaduże 0,5-1.0 l w trasie) oszczędności paliwa w poprzedniej starlecie, o mocy nie wspominam, bo wszelkie zmiany były nieodczuwalne (tzn. czas dostosowania się silnika do tego wynalazku wynosi 1000 km, a w tym okresie stopniowy przyrost mocy o np. 2-3 km jest odczuwalny, ale tylko psychologicznie Natomiast w moim obecnym aucie chcę go sobie zainstalować głównie ze względu na moją troskę o ekologię po moim, eufemistycznie to okreslając, odprężeniu układu wydechowego Znajomy magik zajmujący się wydechami, policzył i skonstruował mi kompletnie nowy układ od kolektora począwszy, składający się z komory rozprężnej jako przelotowego tłumika środkowego oraz tłumika końcowego z najmniejszym hałasem jaki dało się zrobić, jest to całkiem znośne, a i szyby nie drżą w oknach sąsiadom Jeśli chodzi o układ dolotowy to mam w miejsce fabrycznego wstawiony stożek wraz ze strumienicą dolotu, wszystko odizolowane termicznie w puszce, z doprowadzonym nawiewem powietrza spod zderzaka. Tak to mniej więcej wygląda link 1 Co do osiągów to się nie wypowiadam dopóki nie pojadę na hamownię, chociaż mogę powiedzieć, że auto sie lepiej zbiera na wyższych obrotach (przeszkadza mi jeszcze nienajlepsze juz sprzęgiełko), ale pożyjemy zobaczymy, może w tym miesiącu zafunduję sobie hamowanko jak odżałuję 100 pln sorry za tak monstrualny post |
zyzy czerwone HC3D crossc ... miasto zabite d(r)echami | 2003-09-13 09:06:55
a czy masz pomiar z tej samej hamowni przed struminica????? |
zyzy czerwone HC3D crossc ... miasto zabite d(r)echami | 2003-09-13 09:08:18
poco liczyc te wynalzki to choroba kupisz mocnijsze auto i zawsze bedzie mało |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-13 10:11:10 Magnetyzery mam juz od 5 lat i raczej poprawiaja kulture pracy niz daja przyrosty mocy no i spaliny sa mniej trujace.Dodatkowo zauwazylem ze zuzycie paliwa tes spada.
Filterk sportowy(w moim przypadku wkladka)dal zwiekszenie elastycznosci na niskich obrotach,na wysokich nie wiem bo nie uzywam. Brak katalizatora to dodatkowe pare koni i lepsza praca silnika na wyzszych obrotach. Grabowskiego wszyscy radza omijac wiec i ja omijam jak moge. Takie sa moje wlasne spostrzezenia. |