V zlot naszewo kljuba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to zaczynajmy myslec, jako moderator rzekł.
kiedy - to wstepnie ustalono, ze wiosną.
gdzie - no to tu jest pole do dyskusji. Ja jestem osobiście za Sulejowem, jako, że znamy to miejsce i oni nas tam znaja. O lotnisku nie wspomne.
Mozna tez pomyslec, jak przeprowadzic skuteczniejszy atak na moto-prase (zwlaszcza w swietle ostatnich newskow w MOTORZE).
a konkurencje. Mysle, ze te co byly moznaby powtorzyc, dokladajac cos nowego. Przynajmniej proponuje zostawic rzut bebnami - to bylo zajeb..te. Mozemy ew. zmienic zasady.
A jak fundusze, hm, nagrodowe?
Moze potzrebna bedzie jakas zrzuta prezesie?

Jeżeli chodzi o termin, to gdybym ja jechał, najlepszy by był środek czerwca. Jak już mówiłem gdzieś indziej to już po maturach, w moim przypadku będzie po egzaminie gimnazjalnym, więc wtedy to chyba już będzie trochę luzu, nie?
Jeżeli chodzi o konkursy, to:
1. Może zróbmy jakiś konkurs wiedzowy? No na przykład jakieś krzyżówki z hasłem, czy coś w tym rodzaju? Oczywiście tematyka związana wyłącznie z ładami, a zwycięzcą by został ten kto zdobędzie najwięcej punktów (czyli odpowiedział na najwięcej pytań). No coś w tym rodzaju??
2. A może dla jaj byśmy zrobili konkurs na najwięcej privów na forum. Ja mówię poważnie, chociaż to wygląda trochę gupkowato. Otóż wygrywa oczywiście ten, który od początku funkcjonowania naszego klubu na motonews dostał najwięcej privów od innych klubowiczów.
Tylko tu jest problem: czy jest jakieś potwierdzenie ile kto ma privów? Czy np. moderatorzy/admini to wiedzą, żeby potwierdzić? No bo tak to każdy by palnoł że nie wiadomo ile ma, a bez potwierdzenia.
A tak w ogóle to co sądzicie o moich propozycjach konkursów?

PS. Jak mówiłem w innym wątku nie chcę robić bałaganu i nie chcę być upierdliwy, więc chciałbym tylko grzecznie zapytać. Czy gdyby znalazła się inna propozycja miejsca jak Sulejów to wchodziłaby w grę? Bo ja wiem, że na bydgoskim kartodromie też da się wynająć plac do zawodów plus dodatkowo oprócz własnych samochodów można chyba pojeździć też kartingami i w nich też urządzić zawody. No a jakiś ośrodek by się wykombinowało. No więc czy dałoby się zrobić coś tym razem w okolicach Bydgoszczy?Aha jakby co szczegóły bym jutro przedstawił? To zapewniam cicha propozycja, takie pytanko, jeżeli nie, to trudno, wtedy nic nie w tej sprawie mówił i zapewniam, że nie chcę się niczego teraz czepiać.

Można zacząc juz sie zastanawiać , ale panowie - to chyba jeszcze za wcześnie na planowanie wiosennego zlotu. Z doswiadczenia wiem ,że najbardziej udane są imprezy , których sie nie planuje wcale lub planuje w ostatniej chwili Oczywiście nie bedziemy eksperymentować i pewnie zdecydujemy o tym duzo wcześniej. Ale zostawmy to moze na zimowe wieczory
Natomiast sprawa finansowania nagród wydaje się bardziej pilna.
Tak jak mówilismy na zlocie , można by zacząć robić jakieś gadżety i z ewentualnych nadwyżek pieniędzy kupowac jakieś nagrody( wydaje mi zie ,ze jednak bardziej konkretne niż breloczki). Myslę, warto kupic znowu puchar z naprawdę wygrawerowaną tabliczką( a nie wydrukowana tak jak mnie teraz zrobiono w konia). Koszt takiego troche bardziej okazałego pucharu z tabliczką powiniem zię zamknąc w kwocie 60- 70 PLN.
Jesłi chodzi o nagrody rzeczowe( w punkcie wyjścia wiem ,że potrzeba by na to wydac co najmniej kilkaset złotych aby nagrody dla wszystkich były jakie takie)...no cóż cięzko mi w tej chwili powiedziec co może być najbardziej pożądaną nagroda dla właściciela łady...jakieś kosmetyki samochodowe, olej czy inne "akcesoria"samochodowe" , a może koszulka klubowa (tego nigdy za wiele),czy naklejki na szybę . Nie wiem musimy się zastanowić i mamy na to fure czasu.Wazne żeby coś zdecydować. Kacper ma juz dojscie do producenta Kubków . ale moze ktoś zna producenta tanich i dobrych koszulek???Chyba ,ze zostajemy przy tych samych jakie są w tej chwili, które robił juz po raz którys z kolei Piotr_ Kraków. Nie wiem czy znajdziemy tansze i lepsze , ale na pewno możemy zrobic inne (np. lepszej jakości koszulki polo).Jesłi ktoś z Was działa w tej branzy - prszę o info co można gdzie zrobic i za ile. No i jeszcze parę innych mozliwości . Możemy zrobić np. czapki na głowę, paski na szybę (Może takie jak maja koledzy z węgier??? tzn same litery z adresem internetowym klubu???wygląda to w miare dyskretnie , nie zasłania widoku na sygnalizacje swietlna ( na co niektórzy narzekali).
W kazdym razie cos trzeba zrobić a pomysłów pewnie nam nie brakuje
Pozdr
Paweł

Co do koszulek, to jeżeli będą wprowadzone typu "polo" to chętnie się piszę. Sam osobiście wolę właśnie "polo" jak zwykłą. Mówiłeś Paweł też chyba "tańsze i lepsze" czy jakoś tak. Co do ceny nie mam zdania, ale jeżeli chodzi o jakość to i tak jest bardzo dobra, więc jak mogą być lepsze? Ja swoje koszulki miałem prane wielokrotnie i nic - w ogóle się nie rozciągają itd. - normalnie chodzę w nich wszędzie i wyglądają jak nówki. Także na pewno koszulki są jakości bdb - co jeszcze można chcieć? Także nawet jeżeli trochę dużo to by miało kosztować to ja nie żałuję. Naprawdę gratuluję kreatywności i takich tam.
Ps. Ale ze mnie wazeliniarz. Jednak zapewniam że to było 100% szczerze

He Miły, konkurs wiedzowy nie ma sensu. Lepiej od razu ustalmy, ze dostaniesz jakas nagrode i po krzyku., Wszyscy wiemy, ze wiesz z nas najwiecej.

co do miejsca - po to wlasnie jest ten watek: dyskusja sulejow czy gdzies indziej. Ale jak juz kiedys zostalo powiedziane, miejsce musi byc sprawdzone, z warunkami i wszystko klepniete.
PAWEL: wiem, ze jest wczesnie, ale musi byc czas, skoro niektorzy chca spotkac sie w miejscu innym niz sulejow. Na razie tylko ogolne zarysy, a konkretyzowac bedziemy pozniej. O IV zlocie rozmowy tez zaczelismy zaraz po III, prawda?
Jesli uwazasz, ze za wczesnie, to watek sam spadnie i juz. A jesli uznacie, ze warto juz zaczac myslec, to podwiescie go zamiast IV, a IV niech leci na dol... Jak chcecie. Przepraszam, jesli sie pospieszylem.
adasco

Nie ma problema Adaś
Z tego co widze największym zwolennikiem zrobienia zlotu w innym miejscu jest...Miły.Reszta towarzystwa dobrze się tam czuje
Ale możliwe ,że dla urozmaicenia nawet poprubujemy znaleźć coś innego.
Paweł

Nie ukrywam, ze ucieszylbym sie jakym mogl byc obecny na nastepnym zlocie, bo jak narazie najwieksza przeszkoda oproc niezbyt szczesliwych terminow (zawsze mam jakies poprawki na uczelni albo uroczystosci rodzinne) jest niemala odleglosc. Nie ukrywam, ze wolalbym dojechac na zlot 200, a nie 500 km. Nalezy dodac, ze odleglosc ta trzeba pokonac w dwie strony. Rachunek jest prosty - paliwo kosztuje drogo, a ja chcialbym przyjechac swoim autem, bo co to za zlot be auta

Moze kiedys sie doczekam zloty gdzies blizej, a jak narazie rekompensuje sobie zloty spotami lokalnymi, choc nieukrywam chcialbym poznac was klubowicze!!! (Pawła juz mi sie udało poznac)

Położenie Sulejowa jest o tyle korzystne, ze znajduje się w miarę centralnie w Polsce i w miarę niedaleko dwóch dużych ośrodków ŁADno-miejskich (Kraków-Warszawa). Poza tym - jest to już wypróbowane i dobrze oceniane przez Klubowiczów miejsce. Ja bym juz nie kombinował i pozostał przy Sulejowie.

Pan Wygodnicki

Chyba, ze Ktoś znajdzie Coś w okolicach np. Kutna i ten Ktoś zajmie się organizacją zlotu. I to Coś zostanie zaakceptowane przez ogół .

A co stoi na przeszkodzie zeby zrobic nastepny zlot na Mazurach?,albo wynajac lotnisko w Toruniu.

nic. Trzeba tylko znalezc osrodek ktory nas i auta pomiesci oraz miejsce do pojezdzenia bezpiecznego. Jak na razie to WSZYSTKO mamy w sulejowie.
adasco

Franc napisał: "A co stoi na przeszkodzie zeby zrobic nastepny zlot na Mazurach?"

A Mariusznia odpisał: "...poza tym, ze duża liczba klubowiczów jest z południa Polski (w tym bratanki z zagranicy) i może im się nie chciec jechać tak daleko.
Najlepsze lokalizacje to takie, przy których średnioważona odległość dojazdu Klubowiczów jest najmniejsza, a miejsce jest atrakcyjne i jest tam plac do zawodów. Mazury przeciętnie tu pasują.

Ale na fizycznej przeszkodzie faktycznie nic nie stoi oprócz lenistwa... Po co się męczyć, jak już zostało jedno miejsce wypróbowane, Prezes ma ten ośrodek po drodze i załatwia wszystko perfekcyjnie, itd.
Jak zorganizujesz zlot na Mazurach, to ja się chętnie przejadę '

[ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2003-09-12 14:12:55 ]

a czy moglbys Goralu podwiesic ten watek, zeby nie spadal... a moze odwiesic IV zlot...
chyba ze musi o tym Pawel zadecydowac...
adasco

Adasco: co do konkursu wiedzowego. Może to zabrzmi nieskromnie za co sorry Was bardzo. ja po prostu miałem na myśli, żebym np. ja ułożył pytania i był pomocą w organizacji tego, częścią szanownej komisją czy cóś, nie wziołbym udziału jako konkursowicz.
A co myślicie o zrobieniu dla jaj mojej drugiej propozycji - konkursu privów?

Paweł: no fakt, że jestem największym w klubie przeciwnikiem tego. Tylko podkreślam - jeżeli większość zadecyduje że Sulejów ma być ciągle dublowany to trudno - demokracyjnie trzeba będzie się z tym zgodzić. Ja nie chcę przeszkadzać czy coś. Moje zdanie traktujcie tylko jako cichą propozycję, bo i tak dzieci i ryby głosu nie mają - zdaję se z tego sprawę. W każdym razie chciałbym Ci powiedzieć, że Ty też kiedyś niezobowiązująco powiedziałeś, że mogłoby być już inne miejsce. No ale mówię - nie jest to czepianie się, jak już ma być ten Sulejów to i tak nie mam nic do gadania

Natomiast do wszystkich Panów, którzy rzucili swoją propozycję miejsca. Moim zdaniem, jeżeli już coś takiego powiedzieliście, to teraz zacznijcie szukać jakiś szczegółów, a nie tylko walniecie miejsce i na tym się skończy. Skoro teraz już coś zostało przez Was powiedziane, to starajcie się coś dowiedzieć. A jeżeli z góry wiecie, że Wam się nie będzie chciało nic w tej sprawie zrobić i tylko czekać na gotowe - to najlepiej w tej kwestii nic nie mówić. Takie jest moje zdanie.
Poza tym uważam, że dobrze by było gdyby dany ośrodek miał swoją stronę internetową, tak żeby każdy mógł wiedzieć, że nie będzie to stracona szansa. Tak jak "dreso" ze Sulejowa też ma właśnie stronę. Wiem, że to nie gwarantuje 100% udanego zlotu, ale na pewno jest obiecująca gwarancja.
Ponadto myślę, że jeżeli będzie kilka sensownych propozycji, to byśmy mogli drogą ankiety dokonać wyboru ośrodka i tam zrobić rezerwację i przeprowadzić zlot.

Tak generalnie przedstawiają się moje opinie na ten temat.

Sorki za długie ględzenie. Pozdr.: Miły

Cytat:
2003-09-12 15:33:03, mily_byd pisze:
Natomiast do wszystkich Panów, którzy rzucili swoją propozycję miejsca. Moim zdaniem, jeżeli już coś takiego powiedzieliście, to teraz zacznijcie szukać jakiś szczegółów, a nie tylko walniecie miejsce i na tym się skończy.

Mily dobrze gada - jak bedzie pelnoletni dam mu wodki
PS. co z tym podwieszeniem? da rade?
adasco

Info o 4 zlocie zdejme ale o 5 jeszcze nie będe podwieszał .....troche zbyt wcześnie na to .... po drodze może być wiele ważniejszych tematów a tak to troche robi się bałagan.

Racja - też mi się wydaje ,że z tego zastanawiania się przez pół roku nic konkretnego nie wyjdzie
Ale można zaczęć mysleć o gadżetach.Może zróbmy już jakieś przymiarki dotyczące :kubków, koszulek i naklejek i ewentualnie pasków na szybę.
Pozdrówki
Paweł
P.S. A tematy o zlocie ???niech zostaną obydwa jak ktoś będzie chciał coś napisać na ten temat to będą jak znalazł

Cytat:
2003-09-12 15:57:31, Anonymous pisze:
Cytat:
2003-09-12 15:33:03, mily_byd pisze:
Natomiast do wszystkich Panów, którzy rzucili swoją propozycję miejsca. Moim zdaniem, jeżeli już coś takiego powiedzieliście, to teraz zacznijcie szukać jakiś szczegółów, a nie tylko walniecie miejsce i na tym się skończy.

Mily dobrze gada - jak bedzie pelnoletni dam mu wodki

Więc w związku z tym co powiedziałem i poparł mnie Adasco ja postanowiłem ruszyć dupę i coś poszukać. No i jeżeli chodzi o potencjalne miejsce to myślę, ze najlepszym by były okolice Koronowa, to jest wszystko w powiecie bydgoskim. Są one znane głównie z Zalewu Koronowskiego, aczkolwiek są też ciekawe miejsca do zwiedzenia, dużo szlaków turystycznych itd. (jak ktoś chce oczywiście). No a z bazą noclegową też nie ma tam problemów. Myślę, że Paweł być może będzie kojarzył w związku ze swoim hobby czyli żeglarstwem. Tak więc podaję link: Koronowo i okolice.

Natomiast jeżeli chodzi o niedzielę zlotową to też nie byłoby problemu ze zrobieniem zawodów. Bowiem automobilklub bydgoski dysponuje kartodromem, który może wynająć na ten czas (koszt ok. 200-300 zeta). Wprawdzie na ich stronie nie ma takiej informacji, ale kiedyś dla ciekawości się ich o to pytałem. A ich stronę tylko przy okazji podałem.

Także Panowie - w tej kwestii co miałem do przekazania to już powiedziałem, moją propozycję wobec tego już znacie. Ale do zlotu jeszcze kupa czasu w związku z tym na razie więcej nic nie będę mówił na temat miejsca, żeby nie być upierdliwym.

Cytat:
2003-09-12 16:20:22, kacper97_Warszawa pisze:
Info o 4 zlocie zdejme ale o 5 jeszcze nie będe podwieszał .....troche zbyt wcześnie na to .... po drodze może być wiele ważniejszych tematów a tak to troche robi się bałagan.

no skoro tak uwazacie....
ale tego o Iv nie trzebabylo moze kasowac, wystarczylo odwiesic, a sam by zlecial...
no ale jak powiedzialem - Wasza wola.
spoko.

Cytat:
2003-09-12 16:20:22, kacper97_Warszawa pisze:

no skoro tak uwazacie....
a Iv sam sobie zleci...

spoko.

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2003-09-12 21:15:07 ]