| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-10-04 18:57:07
A przy zamkniętej szybie silnik gaśnie? |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-10-04 19:11:02 Ja zimą miałem lepszą akcję.
Zgasiłem samochód ale trzymałem go na hamulcu nożnym i nie gasł
Mimo wyjęcia kluczyka ze stacyjki
Puściłem hamulec i gasł. Natomiast potem jak wcisnąłem to załączały się pozycje. Myślę, że to wilgoć jakaś na stykach. Przeszło samo. |
pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2010-10-04 19:49:24
Zacznij od najbardziej prawdopodobnej kostki stacyjki - co jak co
Pod siedzeniem masz kabelek ze złączką (idzie od spodniej czesci siedzenia i chowa sie pod tapicerką podłogi). Rozepnij złączkę i masz święty spokoj. Ale biorąc pod uwagę obydwa problemy oraz oraz sposób myslenia pewnego gburowatego doktora, wspólnym mianownikiem będa" zakłócenia w układnie nerwowym, czyli nawalająca elektryka (czyli jakieś zwarcie). Czujnik pasów powinien przestać dzwonić po zapięciu pasów lub wyjęciu kluczyka OD RAZU! |
![]() mweis Member Klubu Espero espero Ruda Śląska | 2010-10-04 23:30:25 Wiem że to ot ale nie mogłem się powstrzymać. Jak kiedyś nalaliśmy z braku benzyny (tak żeby dojechać do stacji) rozpuszczalnika to można było wyłączyć zapłon a silnik i tak pracował. W maluchu na wszystkim dało się pojeździć. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-10-06 09:49:31
Z takim poziomem wiedzy i poziomem problemu ...widzę tylko jedno wyjście : Jedź do dobrego elektryka! ..póki nie zaczęło Ci się palić /dosłownie i bez szyby / auto! |