Problem ze skrzynia biegow w malaczu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka wszystkim. Mam problem ze skrzynia a mianowicie z pierwszym biegiem niedosyc ze wchodzi zawsze ze zgrzytem pomimo tego ze podciagalem linke sprzegla to na dodatek jak za szybko pusze sprzeglo ta szrpie strzasznie skrzynia i wali cala buda co to moze byc ?? Prosze o pomoc. Z gory wielkie dzieki

mam to samo. to, ze ci wali cala buda to jest zawieszenie silnika, czyli poduszki i ta sprezyna jest wyruchana. pierwszy bieg w malaczy zawsze wchodzi ciezko, ale moze masz juz zjechana choinke

a może urwała/urywa ci się poduszka pod skrzynią?? skrzynia się ciut przestawiła stąd problemy ze znalezieniem jedynki i szarpanie przy ruszaniu....

Ja mam większy problem w BISie, tzn jedynka mi przeskakuje a właściwie to przeskakiwała bo puźniej rozwaliła się choinka. Wymieniłem choinke myśląc że będzie ALL OK, a tu dalej to samo. Bawiłem się łącznikiem, drążkiem ... w końcu wnerwiłem się i odkręciłem łącznik wbijając ręcznie jedynke i nic dalej to samo. W poniedziałek będe jeszcze raz rozbierał skrzynie ale już mam dość , może ktoś wie co może być nie tak. Poduszki odpadają bo bez lizaka wrzucałem bieg. Jak ktoś coś wi na ten temat to prosze o pomoc... z góry dzięki.