Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2003-09-13 23:05:55 Miałem Monroe (czy jak to sie pisze) padły po niecałych 30kkm i wymieniłem na stare utwardzone krosno. Wiem, że nie jest to OK, że amorki sypią się po tak krótkim okresie czasu ale chyba nikt nie projektował je na takie drogi, o przepraszam - bezdroża. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2003-09-13 23:26:53 A tak przy okazji to mam parkę DELPHI - nówki (i nie jest to to samo co krosno, bo jak zawiozłem je do gościa do utwardzenia to mnie wyśmiał, że to delikatny badziew, zaoferował mi stare krosno po cenie złomu, zapłaciłem za utwardzenie i po 30kkm są jak brzytwa) |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-09-14 20:13:38 Waga ma rację,dawne Krosno to obecnie Delphi-Krosno.A gościowi prawdopodobnie chodziło o to,że stare amorki z Krosna były rozbieralne i łatwo było je utwardzać.Ja na temat Delphi/Krosno mam bardzo dobrą opinię.W kombiaku (1985r) mam jeszcze fabryczne amorki i na przeglądzie nie wzbudziły zastrzeżeń.Jednak dla własnego bezpieczeństwa chcę je dać do utwardzenia/regeneracji. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2003-09-15 00:07:18 Tak macie rację, żę DELPHI to KROSNO. Tylko to wspaniałe DELPHI robi amorki których się nie kalkuluje utwardzać bo są za delikatne (cienkie ścianki), a krosno robiło coś co można utwardzić bez problemu za niewielkie pieniądze. Wiadomo jak by nas było stać to byśmy jeździli Mercami a nie Polonezami. I dla mnie osobiście jest ważne to, że z przysłowiowego gówna bat ukręce i z amorków KROSNA zrobie za grosze, coś na czym da się wejść w zakręt. A na DELPHI nie. No, oczywiście można kupić Bilsteiny, ale chyba wtedy cały ten temat to nie porozumienie.
A tak na marginesie to "pan Henio" nie pracuje w sklepie tylko zajmuje sie utwardzaniem amorów dla między innymi kolesi co sie ścigają. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2003-09-15 16:54:22 35PLN za utwardzenie za sztuk, 12PLN za stary amorek KROSNA, a nówki DELPHI które chciałem utwardzić dostałem nietknięte spowrotem. (było to ponad rok temu) |
Waga - | 2003-09-15 17:00:10 Bart mówił mi na spocie krakowskim, że kupił KYB'y i strasznie bujają ... tak że mnie osobiście wyleczył z japońskich amortyzatorów. Najlepsze są te nasze rodzime.. stare KROSNO lub obecne DELPHI. Można kupić DELPHI DUO i już bedzie lepsza twardsza jazda - 80 zł za sztukę. |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2003-09-15 20:06:09 A ja polecam Delphi for Truck.. Własnie wymieniałem u siebie i malllliiinkaaa... Nie nurkuje, przechyły mniejsze, lekko skacze na dołkach (to wina tez twardego, podwyższonego tyłu) - ale przyjemnie i nie traci co najwazniejsze kontaktu z nawierzchnią. Cena od 80 - 89 zł. za szt.
Zostały jeszcze do założenia sprężyny od Trucka... |
Waga - | 2003-09-15 20:20:24
Ale wtedy strasznie Ci się podniesie buda.... Może przytnij te sprężyny przed założeniem. Będzie niski i twadry ![]() |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2003-09-15 20:40:22 Ma być wysoki ...nic nie bedzie przycinane, zostanie poszerzony dodatkowo jeszcze rozstaw kół i jakieś fele 14... stabilizator tyniego mostu i bedzie takie małe Enduro na jazdę po bezdrożach leśnych, ale wystarczająco sztywne by na asfalcie nie ustępować tzw. glebogryzarkom ![]() ![]() |
anton555 wwa | 2005-05-12 13:45:21 zaczoł lać , czy to wystarcza aby reklamacja została uwzględniona i co dalej jesli tak? mam jeździć bez? |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2005-05-12 13:56:55 a masz na niego gwarancje?
1. przeczytaj warunki w karcie gwarancyjnej 2. zapytaj sprzedawcy u którego kupiłeś część 3. jeśłi "wwa" w twoim profilu oznacza Warszawę to obecnie stolica została przeniesina z województwa małopolskiego (tak masz wpisane) do województwa mazowieckiego |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2005-05-12 16:21:26
a kiedy przenieśli ![]() bo jak ostatnio byłem z poselstwem,to jechaliśmy do Krakowa na dwór ![]() |
![]() adam-di Miłośnik FSO FSO ATU plus FSO ATU ... szczecin | 2005-05-12 17:14:58 ja wymienilem po przegladzie bo byly liche i po 6 m-c eksplatacji od tylnego amora odlecialo uvcho i powstala dziurka przez ktora spie.... caly olej poszedlam do sklepu w ktorem pracuje znajomy odeslali do hurtowni a hurtownia do krosna i co ?? lipa przyszlo ze to przez zla eksplatacje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-05-12 18:04:16 W Polsce to przeważnie przez "złą eksploatację" wszystko się psuje. Bo Klient jak już kupi to jest ciemną masą która nie wie że amortyzator służy do podtrzymywania samochodu ![]() Mnie w Nubirze poszła jeszcze na gwarancji uszczelka pod głowicą. I co? Nie uznano gwarancji gdyż zarzucono mi zbyt ostre traktowanie samochodu (co było bzdurą). Dopiero jak się postawiłem to poszli ze mną na ugodę i częsciowe finansowanie. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-05-12 21:12:07 Gwarancja na amorki jest ważna wyłącznie w razie ich montażu w autoryzowanym serwisie i tenże warsztat musi się upieczęcić na gwarancji i dać nam rachunek za montaż. |