Servotronic czy coś tam podobnego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy omega a, senator b, ma coś takiego ? (wersja GL wspomagania kierownicy) zapytuję pokornie

Jesli SERVOTRONIC jest to urzadzenie regulujące siłe wspomagania kierownicy(baypass) w zaleznosci od predkosci to ja to mam w mojej omedze 2,6CD DIAMANT 91r.
Czy w innych modelach jest seryjnie lub jak to rozpoznac to niewiem.
Na pompie wspomagania jest taki elektrozawór sterowany z jakiegos modułu który obniza róznice cisnienia miedzy wej a wyj płynu hydraulicznego.

MEGA,
słusznie podejrzewasz, nie wiem jak to jest w A, ale pewnie podobnie jak w B Do Betki są montowane CZTERY rodzaje przekładni kierowniczych, z czego dwa to SERWOTRONIC, a dwa nie . Jedyna metoda to wleźć pod auto i spisać typ przekładni.
Pozdr, Janusz
P.S. czy mogę liczyć na transporcik KAPERKA KOLEWSKIEGO? nadmienię nieśmiało, iż zapytywałem w wątaczku LOB-owym i bez odzewu

Kolega ma to na bank w swoi Senatorze B. Ale z tego co wiem było to montowane w zależności od jednostki napędowej.

Pozdrawiam

Janusz oczywiście że przywiozę zgrzeweczkę Kapera Heveliuszka
oj coś mi się wydawa że potwierdziłem dowóz tegoż szlachetnego napoju , ale to może mi się tylko wydawać, a nie mam czasu tego sprawdzić