MotoNews.pl

Szroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomyslalem sobie, ze tu moglibysmy wymieniac informacje o szrotach.... Jako, ze przeszukiwara nic nie wyrzucila, zakladam nowy watek.

i od razu informuje, ze szrot na Tramwajowej w Lodzi bedzie likwidowany. Moze uda sie cos taniej wyszarpnac, niekoniecznie z lady, ale ciekawe rzeczy sie tam trafiaja. NP. qmpel za 5 zl zanabyl skorzana galke biegow.

duzy szrot jest tez pod Pabianicami, w Ksawerowie. Jadac od Lodzi to jakies 200 m. za swiatlami w Ksawerowie, po lewo. (sa lady, ale troche przebrane. sam pomoglem Dalej w Pabianicach przy wjezdie od Lodzi, zaraz za CPNem kolejny szrot. Oba niedrogie.
jest jeszcze szrot niedaleko Pabianickiej, trzeba skrecic z prawo zaraz za remontowanym wiaduktem. dawno tam nie bylem, ale z rok temu byl strasznie drogi, wiec nie polecam.
jest jeszcze na tylac carefour, przy kolumny, jakes 300 m za sklepem po lewo jadac na Tomaszow. Ale tego nie znam, bo zawsze trafiam jak zamkniete. ALe szyld spory, podobnie jak plot.
Kolejny fajny szrt jest za Andrespolem, zaraz za knajpa hades, przy wachstacji odijamy z glownej drogi lewo i juz go widac. Duzy i tani.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-03-11 17:03:04 ]
[ powód edycji: drobna korekta tytulu ]

W Wawie na Strazackiej. Raz tam bylem w niedziele, ale bylo zamkniete i patrzylem przez kraty . W soboty czynne do 14 czy jakos tak. Duzy. Nawet bardzo duzy. Ludzie chwala, ale podobno drogi.

w Gdansku w Letniewie,sredni zlomowiec ale stoja tam dwie 2107 1.3,jeszcze w miare kompletne wiec mozna rozkrecac czesci

Bardzo duży szrot jest na parę kilometrów na pólnoc (kierunek Gdańsk) od Krośniewic po lewej stronie. Stała tam niedawno prawie kompletna samara (rozbita chyba z przodu) tylko bez tylnej klapy, ale drzwi i reszta zdrowe w kolorze czerwonym.Jesze jeden gdzie widziałem nawet LADĘ 2102 znajduje sie na trasie Bydgoszcz - Piła (chyba koło miejscowości Nakło albo troche dalej w strone Piły).Przedwczoraj, gdy tamtędy przejeżdżałem oprócz tej 2102 stały tam juz dwie samary
Paweł

W Piotrkowie Trybunalskim może nie jest za duży ale za to właściciel jak sie go poprosi otworzy nawet w niedziele za co mu chwała , natomiast w Toruniu szroty i Lady można zapomnieć.

Cytat:
2003-09-12 22:11:48, Przemek67 pisze:
W Wawie na Strazackiej. (...). W soboty czynne do 14 czy jakos tak. Duzy. Nawet bardzo duzy. Ludzie chwala, ale podobno drogi.

Na Strażackiej nie ma dużego wyboru w Ładzanki.Chodzi mi o "nowe" towarki.Można coś znaleźć w budzie jako luźne części.Tam kupiłem za 30 zł.swoją przednią atrape z rodowodem niemieckim .Trzeba znać ceny nowych rzeczy aby nie przepłacić

Gdybyście przez przypadek odwiedzali takie szroty to pytajcie się ile chcą za skrzynke 5 do samary (6000 obr. przy 180 na 4 biegu to troche niezdrowe dla motoru )

Czy ktoś orientuje się gdzie na szrocie stoi jakaś Samarka (najlepiej "finka")? Potrzebuję trochę plastyków, a w sklepie w Gdyni nie mają tego :/ ...

Genialny pomyśl na wątek.
We Wrocławiu na ulicy Kiełczowskiej, chyba, w dzielnicy Psie Pole stoi zielona robota 110, identyczna jak moja. Zniszczony cały tył, była wystawiana kiedyś na Gratce. Uwaga na ceny, bo koleś chciał za pompę 250zł i mu się zaśmiałem w twarz i kupiłem za 50zł od BMW

Cytat:
2005-03-11 16:06:08, mcbrain pisze:
Czy ktoś orientuje się gdzie na szrocie stoi jakaś Samarka (najlepiej "finka")? Potrzebuję trochę plastyków, a w sklepie w Gdyni nie mają tego :/ ...

Słyszałem, ze w Bolszewie na szrocie stały 2 samcie.

Spróbuj tez na Wiczlinie w Gdyni, ale tam raczej trzeba mieć farta, żeby coś znaleźć - obecnie stoi tam troche JElczy 110Pr

Cytat:
2005-03-11 17:53:21, Leszek_Gdynia pisze:
Słyszałem, ze w Bolszewie na szrocie stały 2 samcie. Spróbuj tez na Wiczlinie w Gdyni, ale tam raczej trzeba mieć farta, żeby coś znaleźć - obecnie stoi tam troche JElczy 110Pr

A gdzie ten szrot w Bolszewie dokładnie jest? Moze bym sie jutro tam wybral i poszukal tych pierdółek plastykowych...

Popytaj miejcowych, bo ja tam nigdy nie byłem.

Cytat:
2005-03-11 18:29:56, Leszek_Gdynia pisze:
Popytaj miejcowych, bo ja tam nigdy nie byłem.

Ja jestem "prawie-miejscowy" i też pojęcia nie mam

Cze.W bolszewie bylem kilka razy po czesci,spooko gosciu tam jest mozna dostac gratisy a koles jest elastyczny jesli chodzi o ceny.Jak wjedziesz do bolszewa od strony wejherowa to z lewej strony bedzie przejazd kolejowy(na malej gorce) przejedziesz przez ten przejazd i jedziesz prosto az do rozwidlenia drog jedna glowna jest w lewo a ty musisz skrecic w prawo na polna droge i juz bedziesz widzaial ten szrot.Ten facet tam mieszka.A to jego numer tel.504-40-87-33.Pozdrawiam.(raczej bym nie dzwonil tylko jechal,bo kiedys odnioslem wrazenie ze facet sie gdzies spieszyl i na odczepnego pwoiedzial ze nie ma czesci a mial ale naprawde jest spokoo!!!) Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: resor dnia 2005-03-11 19:38:17 ]

Cytat:
2005-03-11 19:36:58, Resor pisze:
Cze.W bolszewie bylem kilka razy po czesci,spooko gosciu tam jest mozna dostac gratisy a koles jest elastyczny jesli chodzi o ceny.Jak wjedziesz do bolszewa od strony wejherowa to z lewej strony bedzie przejazd kolejowy(na malej gorce) przejedziesz przez ten przejazd i jedziesz prosto az do rozwidlenia drog jedna glowna jest w lewo a ty musisz skrecic w prawo na polna droge i juz bedziesz widzaial ten szrot.Ten facet tam mieszka.A to jego numer tel.504-40-87-33.Pozdrawiam.(raczej bym nie dzwonil tylko jechal,bo kiedys odnioslem wrazenie ze facet sie gdzies spieszyl i na odczepnego pwoiedzial ze nie ma czesci a mial ale naprawde jest spokoo!!!) Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: resor dnia 2005-03-11 19:38:17 ]

Wieeelkie dzięki. Jutro się tam wybiorę )). A tak w ogóle to w sklepie na Hutniczej sprzedali mi 2 różne lusterka (prawe i lewe)... buu...

No dobra, byłem dziś na szrocie w Bolszewie i nie było tam żadnej Samarki . Z Łady była tylko czerwona 2107, ale w zasadzie to niewiele już z niej zostało (była bez drzwi, większość elementów silnika wyciągnięta, bez zderzaków i reflektorów z przodu) - na tyle udało mi się tam zaobserować...