Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
devwil Św-ce | 2010-11-05 16:56:54 Hallo!! nikt nie pomoze? |
![]() pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2010-11-05 19:13:19 Jak przelało górą to zaworek iglicowy.
Jaki masz dokładnie model gaźnika, nastawy ? Zapalasz na ssaniu czy bez ? |
![]() pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2010-11-06 18:41:34 Jakie dysze są ? Nie pomyliłeś przelotów ?
Iskra na pewno jest ok ? Jeśli zapłon jest na pewno ok to sprawdź czy przepustnica jest choć trochę uchylona i ile odkręcony jest wkręt składu mieszanki ( spróbuj wkręcić do oporu i wykręcić 2 obroty ). 26 jest od silnika 1,5 więc nastawy nie będą na pewno optymalne ale zapalić powinien bez problemu. |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2010-11-06 22:29:24 Jak jest zasilany w paliwo?? Co to znaczy, że "paliwo leje się jak z kranu"?? |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2010-11-07 00:22:35 Pompka elektryczna czy pompujesz ręcznie;]?? Gdzie jest przyłaczone to wiem;] |
![]() Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-11-07 11:43:04 te gaźniki były dość niedokładnie wykonywane więc wszelkie nieszczelności na łączeniach korpus/wieczko są prawdopodobne. Najlepiej je sprawdzić za pomocą NICI nylonowej - cienkiej nici nylonowej... wsadzasz pomiędzy korpus a uszczelkę i wieczko a uszczelką i wychodzi cała prawda.
Ja uważam, że jeżeli jest taki problem z odpaleniem jak u Ciebie to trzeba: 1. zdemontować 2. rozebrać na atomy 3. wyczyścić, wypłukać, wydmuchać kompresorem cały korpus i pokrywkę i wszystkie kanały. 4. poskładać dokładnie i dać książkowy setup 5. sprawdzić szczelność - jak jest nieszczelność to najlepiej wypierdolić gaźnik albo pokrywkę i próbować inny 6. sprawdzić luz na przepustnicach (dwie w/w czynności najlepiej zrobić przed zakupem gaźnika) 7. sprawdzić wydatek pompki przyspieszającej 8. ustawić poziom paliwa 9. sprawdzić CZY DYSZA PALIWA WOLNYCH OBROTÓW JEST Z TEGO GAŹNIKA - chodzi o długość - np. do gaźników z elektrozaworem nie pasuje zwykła dysza jest minimalnie za krótka ale powoduje brak paliwa na wolnych obrotach... sika z kranika ale kanalikami nie idzie więc odpalenie możliwe jest tylko z wciśniętym pedałem i to tez nie tak kolorowo bo trzeba nim pulsować. Nie muszę chyba Ci mówić, że wszystko składasz na nowych uszczelkach i zaworku iglicowym - bo gówno to kosztuje a nie pieniądze, NIE UŻYWASZ silikonu czy innego gówna do klejenia - nie tędy droga. Fałszywe powietrze nie ma nic do odpalania - szczególnie na benzynie powinien zagadać albo chociaż szczeknąć kilka razy... jeżeli to się nie dzieje - to prawdopodobnie masz zatkany układ wolnych obrotów i przejściowy i tu trzeba szukać. Dysza składu mieszanki tak jak Ci Pavlus napisał wkręcić delikatnie do oporu i wykręcić dwa kółka w górę (mam nadzieję, że masz świadomość, że musi być ona prosta z nieurwaną igliczką i oringiem???) |
![]() Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-11-20 07:24:56
Pływak ustaw na 5 mm bez uszczelki. Tego czy będzie działał nie wiedzą najstarsi górale i nie dowiesz się Ty dopóki go nie wsadzisz |
devwil Św-ce | 2010-11-20 08:35:06 Ok, tak zrobie. Po pracy zdam relacje.
Furiosus - dzieki wielkie |
devwil Św-ce | 2010-11-20 09:45:55 Nie mogłem edytować poprzedniegop posta -jeszcze jedno pytanie:
na ile ma być ustawiona przesłona rozruchowa na pierwszej gardzieli? |
![]() pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2010-11-20 14:26:14 Co ty masz za gaźnik ? DCHD nie ma przesłony rozruchowej. |
devwil Św-ce | 2010-11-20 14:54:48 eee kuffa nie wiem jak sie to fachowo nazywa - ten krążek na osce pierwszej gardzieli -na ile ma być uchylony |
![]() pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2010-11-20 15:57:39 Znaczy przepustnica?
Ma być tyle uchylona żeby było dobrze, Weber nie podaje takich danych jak Niemcy. Doświadczenie mówi że ok półtora obrotu śruby regulacyjnej. |