| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-09-13 01:59:48
Nie jednego |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-13 13:45:22 Witam.
Na poczatku kopnij panow w ASO w zeby, bo nawciskali Ci pierdol, jakich malo. Z tego co czytalem, to ani raz nie mieli racji Apropo spalania. Polecam F125p z 16l w zime na ssaniu i dopiero wtedy przerzuc sie na espero. To odpiero odciazy Ci kieszen A zima bedzie... snieg Do biegow sie przyzwyczaisz.. mechanizm wycieraczek byl opisywany na forum, mysle ze dobry duszek Zoltar niedlugo zapoda Ci linka ps. chcialbym widziec samochod tego mechanika aso jak on tam nic nie wymienia tylko pol auta od razu |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-13 13:59:10 No i Ćwikus się wzburzył jak Visolvit.... Ale wcalę się nie dziwię, bo faktycznie nawciskali pierdół. |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-09-13 14:59:20
Espero w zimie raczej utrzymuje te same wartosci spalania paliwa co w ciagu roku |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-13 16:00:38
A i owszem Miałem problem ze znalezieniem Naprawa wycieraczek - doc. Pozdro. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-13 16:33:48
Eeee ja sie nie wkurzylem Zoltar, mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko wrzuceniu tego doca na www ? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-13 16:46:08
Oczywiście, że nie A Majonez go stworzył po to, by pomóc innym
Pozdro. |
Zych Espero 1,5l GLX Bydgoszcz | 2003-09-14 09:24:57
Wielkie dzieki! Manual jest naprawde przejrzysty. Mam tylko nadzieje, ze sobie z tym poradze Wczoraj pol dnia spedzilem przy aucie walczac ze skrzypieniem plastikow. Nawet kiedy sie wolno jachalo po polbruku, oslony dzwigni zmiany biegow i hamulca recznego dawaly niezly koncert. Na szczescie to juz przeszlosc. Porozkrecalem, na stykach dalem tasme (cos jak samoprzylepna izolacyjna, tylko jakby z cienkiego filcu), pod wkrety gumowe podkladki i teraz nic nie slychac. Podobnie potraktowalem pokrywe schowka. W planach mam wygluszenie drzwi matami bitumicznymi, ale z tym poczekam do zmiany glosnikow (te fabryczne z przodu, to jakies nieporozumienie). Przy okazji zmiany radyjka sie wkurzylem, bo jakis baran zostawil w wiazce kilka ucietych przewodow z niezaizolowanymi koncowkami (prawdopodobnie przerabial sobie tak, zeby po wyjeciu kluczyka moc sluchac radyjka). Zagial je tylko i wcisnal z powrotem do rurki. Oczywiscie zaiskrzylo i poszedl bezpiecznik Z fabrycznym radyjkiem musielem sie pozegnac (zupelnie bez zalu) w dosc dramatyczny sposob. Poprzedni wlasciciel powiedzial mi, ze radyjko owszem gra, ale jest maly problem - nie mozna zdjac panela. W mojej sytuacji byl to duzy problem, poniewaz auto parkuje przed blokiem. Rzeczywiscie, panel siedzial jak przyklejony i wszelkie operacje wkretakiem w otworze po przycisku od zdejmowania (nie bylo go juz) nic nie dawaly. Skonczylo sie na tym, ze 'wydlubalem' go po prostu wkretakiem. Niestety jest teraz w dwoch kawalkach |
Zych Espero 1,5l GLX Bydgoszcz | 2003-09-14 09:38:59
Taaaa, o mechanikach ASO moznaby napisac wiele ciekawych rzeczy Ciekawe, ze dopoki auto jest na gwarancji, to dominujaca diagnoza zglaszanych usterek jest TTTM - Ten Typ Tak Ma. Dopiero pozniej, kiedy auto juz nie jest objete gwarancja, jakos wstepuje w nich energia i chca od razu wymieniac pol auta Kiedys z Seicento mialem ciekawa sytuacje. Ze dwa miesiace przed koncem gwarancji zglosilem sie do ASO ze stukajacym zawieszeniem tylnym (takie metalowo-gumowe tulejki w wahaczach sie wyrobily). Oczywiscie 'pan z ASO' po tym jak nie udalo mu sie wmowic mi, ze TTTM, stweirdzil, ze usuna to przy okazji najblizszego przegladu. No to jezdzilem tak dalej, i tydzien przed koncem gwarancji zglosilem sie do nich z juz porzadnie lomaczacym tylem. No i panowie zamiast wymienic dwie tulejki po 20zl wymieniali dwa wahacze po bodajze 600zl |
piotr-ek | 2003-09-15 14:31:12
Wymienia się wymienia. Poczytaj na naszej stronie o niebieskim podświetleniu zegarów. Będziesz miał dokładną instrukcję. |
Zych Espero 1,5l GLX Bydgoszcz | 2003-09-15 20:06:19
Dzięki. Musze sie pospieszyc z tymi drobiazgami, zanim sie zrobi zimno. Garaz to fajna sprawa... Niestety, brak |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-09-15 20:10:07 Zych a co z zapisaniem sie do klubu ?
no wiesz nie zapisales sie |
Zych Espero 1,5l GLX Bydgoszcz | 2003-09-15 20:32:04
Własnie wyslalem zgloszenie |
SaPeR_ Daewoo Espero 1,5 LPG Lębork | 2003-09-15 20:35:00 A ja jestem "wolnym strzelcem" i dobrze mi z tym |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-09-15 20:36:23 Zych juz to "niedopatrzenie" zalatwilem co do ciebie Saper zawsze mozesz miec status Sympatyka Klubu |
SaPeR_ Daewoo Espero 1,5 LPG Lębork | 2003-09-15 20:41:59 A sa jakies przywileje czlonka klubu?
|
Zych Espero 1,5l GLX Bydgoszcz | 2003-09-15 20:42:16
Dzięki! |