Dremel - jaki wartu kupić??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, rozglądam się powoli za takim sprzętem używać go raczej będę sporadycznie kilka razy do roku czy warto kupić te tanie z allegro za 100zł czy wydać więcej ok 200zł trzeba sobie liczyć by kupić orginalny. miał ktoś do czynienia z tymi tanimi, ma to wystarczającą moc??

Warto kupic Dremel po prostu a nie jakies tanie gówniane podróby

Proxxon.

Nie warto kupować żadnego za 100zł, raz że nie pociągnie z żadną sensowną końcówką a dwa że jak nawet pociągnie to żywotność marna. Jak chcesz taniej to szukaj starej mini wiertarki, ja mam taki oto sprzęt który jest nie do zaj...

-----------------
--=RACE TECH=--

Ja mam Performance Power, bodajże 140 w praktikerze kosztowała. Obrobiłem nią już 2 głowice i nic jej nie ma. Wg mnie do domowego użytku taka za 100 starczy.
Za to końcówki najlepiej kupić Dremlowskie np ta szczoteczka druciana która była w komplecie rozleciała się po 5 minutach, to samo te małe tarcze do cięcia. Kupiłem dremlowską za chyba 15 złotych i ani włosek z niej jeszcze nie wyleciał.

Jak masz konto w ing możesz w programie bankujesz-kupujesz dokonać zakupu takiego skill'a:

Skill

to chyba lepszy zakup niż standardowy chinol

jak chcesz dumac porzadnie glowice to potrzebujesz szlifierki prostej(trzpieniowej) na frezy 6mm . polecam celme, jest tania i nie do zabicia, moja mam juz chyba z 7 lat i uzywam ja to wszelkich duman gdZie trzeba brutalnie potraktowac material.
tu jest taka na allegro

Walezy ma racje, do tego porządne frezy i mozna głowicę przekroic na pół

Ja tam mam coś na wzór dremela za niecałe 100 zł z merketu i już kilkanaście głowic i nie tylko obrobiłem.

taką celme tez mam, i zestawik kamieni też, ale nie ma tam regulacji obrotów a potrzebuje nie tylko do głowicy,przudaje sie też w innych sytuacjach, czyli zbieram kasę. No chyba że dziewczyna ma jakieś punktu bo pracuje w ing i kupie sobię tamtą

dremmel to sie nadaje do polerowania a nie do porzadnej obrobki kanalow. Do tego tak jak mowi walezy, a juz najlepiej to pneumatyk i mozna sie bawic. Cos co dremelem robilem 8 czy kilkanascie godzin juz nie pamietam tu zajelo mi ze 20 minut

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2010-11-04 10:59:50 ]

Cytat:
2010-11-03 22:15:04, Drag-On pisze:
Jak masz konto w ing możesz w programie bankujesz-kupujesz dokonać zakupu takiego skill'a: Skill to chyba lepszy zakup niż standardowy chinol

Mam, nie polecam, moc za mała.