Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bartixr SYMPATYCZNY GOŚĆ stary traktor DT110@ ... Moskwa | 2010-11-07 18:29:30 felgi 5,5x14? 4x98? dia 58,6 !! Fiaty maja 58,1 może zajść konieczność wejścia z papierkiem ściernym i zebrania 0,5 mm!! |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2010-11-07 19:57:24 1.Pompa fiat polonez Delphi polecam - byle gwinty miala jak lada na stalowe przewody.
2.Nie wiem gdzie masz zalozony filtr -za pompka /przed pompka ? Ale sama pompka ma zaworki - i one nie dopuszczaja aby paliwo sie cofalo - z tad moze byc problem z "dmuchaniem" do srodka. Odpinajac weza za pompka, i pompujac recznie paliwo powinno "tryskac" ![]() 4.To chyba nie elektromagnes sie zacina- tylko bendiks sie blokuje i el. magnes nie ma sily go wypchnac. Moze slaba masa - idzie w ten czas po wiazce miedzianej laczacej el. magnes na rozruszniku z rozrusznikiem=slaby prad, lubi sie przepalic wiazka- problemy z rozrusznikiem. Jesli dobrze pamietam - wycieraczki reflektorow wlaczaja sie w momencie uruchomienia spryskiwaczy szyby/reflektorow jak juz ktos wspominal - ale tylko w momencie gdy swiatla sa wlaczone. |
![]() NaczelnyFilozof Kandydat na Kandaydata Marbella Jeleśnia | 2010-11-07 20:41:51
Ciekawe co mnie jeszcze zaskoczy... |
![]() NaczelnyFilozof Kandydat na Kandaydata Marbella Jeleśnia | 2010-11-08 19:54:35 Wyjąłem rozrusznik.
Automat luzem ma problemy z powracaniem do środka. Lipa. SIlnik rozrusznika na podpinaniu bezpośrednio nie kręcił. Zdjąłem szczotki. Jedna wymagała przeczysczenia i przeszlifowania. Teraz silnik rozrusznika kręci. Ale jak spinam bezpośrednio do akumulatora to aż klucz przyspawowywuje! Nie wiem czy kupowac nowy automat czy szukac noego rozrusznika. Po zdjeciu pokrywy fultra powietrza ukazał sie gaznik. Zdumiało mnie ilość niewiadomych rzeczy w nim! Różne gazniki widzialem ale czegos takiego w życiu ![]() ![]() Od czego są przewody elektryczne? I jeszcze jakies rurki luzem latają! |
![]() NaczelnyFilozof Kandydat na Kandaydata Marbella Jeleśnia | 2010-11-09 21:08:43 Dzień Drugi.
Rozrusznik poskręcany. Ale lipa. Trzeba kupić nowy automat-elekttromagnes. Bo nie wybija. Ani nie stuka. Tylko sie grzeje jak gofrownica. Swoją drogą. Zasilanie elektromagnesu. Przewód ma łączenie koło akumulatora. Wiec zamiast stacyjki można zapodawać prąd bezposrednio z aku i sobie stukać młotkiem po rozruszniku. Patrzyłem na pompe paliwa. Zdjąłem wychodzący wąż. Ale na pompowaniu recznym pomuje straszliwie słabiutko. Pod moją nieobecność ojciec zniszczył coś w alternatorze. Bo cie chciał "pobawić" i podpiął klemy na odwrót. Efekt taki że po wlączeniu stacyji nie swieci lampka ładowania wogóle... Brak slow... |
milko 2106 Warszawa | 2010-11-10 10:06:56 Po podpięciu klem na odwrót mogły polecieć diody w alternatorze.
A leciał jakiś dym,coś się grzało ? |
Astro2107 Kandydat na Kandaydata Lada21072 Radomsko | 2010-11-10 19:29:22 kurde robiłem z bardzo dobrym Elektromechanikiem ale to kurde my sie bawilismy w nowszych samochodach to mi tłumaczył tak że jak sie podepnie na odwrót klemy moze się spalić modół taki komputerek najczęściej w podszybiu jest lub jakeis zwarcie sprawdz faktycznie czy ci sie dioda czy tam żaróweczka nie mam pojecie jak tam jest a jeżeli będzie cała to jakaś grubsza sprawa
a co do Gaźnika miałem 2107-1500 gaźnik nóweczke jeszcze mam i z tego co pamiętam to do gaźnika wchodzą 2-3 przewody żadnych luzem niema a elektryka nie pamietam od czego masz tu fotke co i jak ![]() |
![]() Andrew01 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada2105 Kraków | 2010-11-10 20:02:51
Pozwolę sobie na mały tzw off-topic: Czytałeś może to co napisałeś i rozumiesz coś z tego ? Nie bez powodu ktoś kiedyś wymyślił znaki interpunkcyjne, a w szczególności KROPKĘ i PRZECINEK. 4 razy próbowałem zrozumieć Twój przekaz i poległem. No chyba że wychodzisz z założenia że jak odpowiadasz osobie która ma nick NaczelnyFilozof, to ze względu na swoją erudycję bez problemu odszyfruje ten nieuporządkowany potok słów... ![]() ![]() PS: I od razu zaznaczam, bez urazy, nic osobistego, ale po prostu zastanów się bo tego co napisałeś naprawdę nie da się przeczytać. |
![]() NaczelnyFilozof Kandydat na Kandaydata Marbella Jeleśnia | 2010-11-10 20:50:16 Te gaźniki wyglądają jak jakis element ze stacji orbitalnej MIR.
Zaniosłem elektromagnes do sklepu, mają mi zamówic nówke. Wymontowałem pompe paliw. I chyba membrany pasują od pomy PF126p. Bo na pierwszy rzut oka podobne. Alternatora nie dotykam do poki silnik nie zacznie kręcić. |
![]() NaczelnyFilozof Kandydat na Kandaydata Marbella Jeleśnia | 2010-11-12 21:25:17 Przyniosłem automat rozrusznika ze sklepu spowrotem. Bo to ponoc towar deficytowy. Mogą zamówic i trzeba by czekac ok 2tyg (na allegro są ![]() Pompa. Wstawiłem od 126p. Bo mam kilka w garazu ![]() W sklepie mi powiedzieli ze moj elektromagnez jest OK. Wiec wina moze w przewodach. Kupiłem plecionke z PF126p. Zeby masa na silniku była. Wogole jak silnik dostaje mase? Bo przewodu nie znalazłem? Zapodałem plecionke. No i rozrusznik kreci silnikiem. Pompa pomuje. Jutro wkrecamy nowe swiece i zobaczymy czy silnik gada... |
![]() NaczelnyFilozof Kandydat na Kandaydata Marbella Jeleśnia | 2010-11-13 15:42:30 . ![]() Po siedmi dniach od zakupu. Po kilku godzinach dłubania. Nastąpiło Próbne Odpalenie. Sprzęt wyjechał z garażu o własnych siłach. Miałem tylko zrobić 10m rundke po placu... Ale droga kusiła... No to zrobiłem pół kilometra. Pół kilometra bez przedniej maski. Zarąbiscie sie jezdzi bez przedniej maski. Jak na jakimś filmie ![]() Ale emocje już opadły. Teraz wiem co trzeba zrobić. Hamulce hamują tylko przednie i tragicznie. W dodatku opory toczenia staszliwe. Auto zwalnia straszliwie zamiast sie toczyc. Trzeba przeglądnac hamulce. Sąsiadowi bym przekosił płot. Bo do kierownicy trzeba przyłożyć 10kgninomwtrów żeby skręcić ![]() Wg wsaznika ładowania alternator ładuje. Nie działa skaznik poziomu paliwa choc zalałem 5l paliwa z banki. Gaznik nie ma wolnych obr. Trzeba trzymac na sssaniu bo gasnie. Wskaznik oleju. Cokolwiek pokazuje pokazuje niską wartość. To moze boleć jak cisnienia nie bedzie trzymac. Chłodnica do wymiany bo cieknie z niej woda po nagrtzaniu silnika. Dziw. Swiatła są dlugie i mijania. A same pozycyjne sie swiecą sie! Przejscie przez swoją ulice na 3cim biegu bez maski - bezcenne. ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2010-11-14 11:40:47 Witam
3 pompka ręczna: dźwigienka działa po prostu góra dół ![]() 4 moze byc ze rozrusznik krzywo siedzi, spróbuj poluzować na chwilę śruby i zakręcić 6 felgi od Fiatów maja wieksze ET, lepiej poszukaj Polonez Truck |
![]() mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2010-11-14 15:34:48
|
![]() grzehu była Lada 21043, Ast ... Bydgoszcz | 2010-11-14 20:23:06 Może cylinderki z przodu zastane też nie odbijają, gaźnik do regulacji / wymiany, a rozrusznik czasem tulejki wystarczy za parenascie zł kupić i rozebrać poczyscić, szczotki łożyska zobaczyć i odżyje. A felgi od trucka najlepsze i jak masz oponki np 175/65 to podejda na pewno. Gratuluje zacięcia do reanimacji ładzianki ![]() ![]() |
![]() NaczelnyFilozof Kandydat na Kandaydata Marbella Jeleśnia | 2010-11-14 21:00:59
Najlepsza by była wąska felga 5-5.5 cala. Bo opony 155/r14. Zacięcie sie przydaje. Bo końca prac nie widać. Przy pomocy spawarki naprawiono opuszczanie szyby kierowcy. Odłamał sie kawałek metalu. Dziś jeszcze złożyłem ponownie pompę. Wymieniłem chłodnice na taką z PF125p (troche inne uchwyty). Jutro akcja hamulce. |