Mechanizm wycieraczek oddam za darmo - uzywany

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
mialem problem z wycieraczkami, luzy...wielokrotnie walkowany temat... Wymienilem wiec wszystko na nowe. Zostawilem tylko silniczek. Stary mechanizm mi sie nie przyda, wiec jesli w ogole ktos chcialby jakies czesci z tego to dajcie znac. Oddam za darmo. Jesli to sie nie przydaje wcale do niczego to wyrzuce na zlom.
Mam tez dobre 2 ramiona wycieraczek - te za 10zl komplet
pozdrawiam

Cytat:
Wymienilem wiec wszystko na nowe

Napisz które elementy wymieniłeś i ile dokładnie Cię to wszystko kosztowało ???

Cytat:
2003-09-13 17:15:14, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Cytat:
Wymienilem wiec wszystko na nowe

Napisz które elementy wymieniłeś i ile dokładnie Cię to wszystko kosztowało ???

Mała pomoc.

Pozdro.

Wymienilem nastepujace elementy: caly mechanizm wycieraczek + ramiona, ale bez: piór wycieraczek, łącz ramion do mech. wycieraczek, śrób mocujących i silniczka. Za mechanizm 140 zł, pióra po 20zl/szt. Calosc robiona byla wraz z wymiana maski - ktora opisywalem po tym jak ktos mi ja ppogniutl, wiec nie wiem jak policzyc robocizne. Ale w Krakowie to mozna sie zamknac w 40 zł.

Witam.
rjsunset, ja byłbym chętny na mechanizm wycieraczek.
U mnie też wyrobiły się tulejki, ale na razie nie będę wymieniał na nowe ,bo muszę opłacić autocasco i wymienić rozrząd + tarcze ,klocki hamulcowe więc pójdzie na to parenaście stóweczek,a budżet mam ograniczony.
Tak więc spróbowałbym na twoim mechaniźmie sklecić coś domowym sposobem /oczywiście korzystając z doświadczeń kolegów z klubu / i zamontować już gotowe, bo nie mam za bardzo czasu aby poświęcić pół dnia/i pewnie pół nocy/ na wymontowywanie mechanizmu z auta, naprawę i ponowny montaż,a autko potrzebne mi co dzień więc naprawa na raty nie wchodzi w rachubę.
Jeżeli ci to pasuje to moglibyśmy się umówić na sobotę lub niedz.gdzieś w Krakowie bo wybieram się na giełdę elektroniczną po głośniki.

jasne - pisz na priva

Cześć.

Tak na przszłość napiszę, ze ceny mechanizmów wycieraczek w Warszawie kształtują sie od 99 zł, do 145 zł Najdrozej oczywiście w sklepach ASO, w InterCars'ie ok 120, natomiast najtaniej kupiłem w znanym już sklapie na ul. Gersona 3

Na początku chciałem reperować te tulejki znanym już dzieki Majonzowi sposobem, ale jak mi tokarz za robociznę zaśpiewał 80 zł., to troszeczke dołożyłem i kupiłem nowy. Prawdą jest, ze chciał te tulejki zrobić z brązu, a ponadto mam do niego pełne zaufanie i wiem ze robiłby to jak dla siebie, natomiast cena mimo wszystko mnie odstraszyła.

Pozdrawiam.
Paweł.