Tarcie lewego koła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szukalem czy nie ma podobnego tematu ale nie znalazlem badz go przeoczylem, problem jest taki ze podczas jazdy lewe kolo mi trze (ciezko okreslic jaki jest to dzwiek). Im szybciej jade tym tarcie cichnie a jak jade powoli (bez dotykania hamulca) to tarcie jest nie do wytrzymania... prosze o pomoc.

Cytat:
2010-11-14 18:50:55, michal229 pisze:
Witam szukalem czy nie ma podobnego tematu ale nie znalazlem badz go przeoczylem, problem jest taki ze podczas jazdy lewe kolo mi trze (ciezko okreslic jaki jest to dzwiek). Im szybciej jade tym tarcie cichnie a jak jade powoli (bez dotykania hamulca) to tarcie jest nie do wytrzymania... prosze o pomoc.

Skoro trze tylko przy wolnej jeździe to prosty sposób na sprawdzenie. Koło do góry na podnośnik (lewarek) i obracanie go w celu dostrzeżenia miejsca gdzie może obcierać. Miejsca, o które może obcierać to m.in.tarcza kotwiczna hamulca,nadkole plastikowe... Żebyś chociaż napisał czy przód czy tył byłoby może łatwiej Ciebie naprowadzić

Wiedzialem ze zapomnialem o czyms wspomniec oczywiscie chodzi o lewy przod

[ wiadomość edytowana przez: michal229 dnia 2010-11-15 20:23:19 ]

Cytat:
2010-11-15 20:22:57, michal229 pisze:
Wiedzialem ze zapomnialem o czyms wspomniec oczywiscie chodzi o lewy przod..

aaa...oczywiście !

bogdan1 zamiast cieszyc banana to bys cos napisal madrego bo wiecznie sie czepiasz zoltodziobow (nie zapominaj ze sam nim kiedys byles). Pozdrawiam

A zrobiłeś to co zasugerował kol.Michal7e91??
bo narazie puki więcej nie napiszesz, to nie wiem czy ktoś Ci będzie w stanie pomóc.

pozdr.

Cytat:
2010-11-16 15:14:47, robertkaluza pisze:
A zrobiłeś to co zasugerował kol.Michal7e91?? bo narazie puki więcej nie napiszesz, to nie wiem czy ktoś Ci będzie w stanie pomóc. pozdr.

nie czepiaj się żółtego ...(pamiętaj , że sam nim kiedyś byłeś )

Najpierw miałeś obowiązek się domyśleć które koło

Teraz masz obowiązek jasnowidzenia ..

A michał229 (tak wogóle to wierzę w Ciebie bo wszystkie Michały na tym forum jak do tej pory były udane ) .....tylko będzie narzekał na memberów zamiast coś zrobić, sprawdzić itp. !

Powodzenia !

Problem rozwiazany okazalo sie ze ranty tarczy ocieraly o klocki hamulcowe Ja tam na nikogo narzekac nie mam zamiaru. A moze to Ty bogdan narzekasz na zoltych a nie zolci na memberow?

Cytat:
2010-11-17 14:58:53, michal229 pisze:
. A moze to Ty bogdan narzekasz na zoltych a nie zolci na memberow?

To działa w obie strony.

Pozdr.

Cytat:
2010-11-17 14:58:53, michal229 pisze:
Problem rozwiazany okazalo sie ze ranty tarczy ocieraly o klocki hamulcowe...

Widzisz jakie to proste Zapewne tarcze i klocki wymieniłeś na nowe

Pozdro
Michał