Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RysiulWLCK Łada Niva Wieliczka | 2010-11-27 00:24:23 Witam jestem posiadaczem tej o to Nivy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: RysiulWLCK dnia 2010-11-27 00:25:09 ] |
![]() kolba20ZGIERZ ŁADZIARZ Łada 2107/Volvo 940 ZGIERZ | 2010-11-27 16:39:21 Rysiu popraw foty bo nic nie widać tej twej Nivki ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2010-11-28 21:19:29 Widać, że ktoś naprawdę sporo serca i czasu wlożył w Niwkę ![]() ![]() Rozumiem też, ze wygląd został podporządkowaniu funkcji (mnie osobiscie te snorkelowe rureczki kanalizacyjne sie nie podobają, ale jak się zamierza brodzić po dach we wodzie... ![]() |
RysiulWLCK Łada Niva Wieliczka | 2010-11-28 23:36:01 Dzięki za ciepłe słowa ![]() Zmiany techniczne kompletne sprzęgło amortyzatory gazowe przód tył drążki sprężyny nagrzewnica stacyjka z malucha akumulator trybik pompy olejowej uklad hamulcowy (poprzedni własciciel kleił go poksyliną ) przy ostrym hamowaniu pedał został w podłodze tak więc musialem wymienić wszystko od podstaw klakson zbiornik spryskiwacza z pompką napęd terenowy brzytwa oczywiscie filtry alternator rozrusznik tłumik środkowy i końcowy Zmiany wizualne tapicerka bagażnika dorobiłem schowki w drzwiach lampki kierunkowskazów (błotniki) kierunki (przód) nowe klosze na lampy przednie i tylne daszki przeciwsłoneczne listwy progowe światła przeciwmgielne zamontowane z tyłu do cofania swiatła dalekosiężne nowy bagażnik nadkola przerabiane felgi z suzuki na lato srebrne na zimę białe dobre oponki i na lato i na zimę wyciągarka szybki przyciemnione lakierowane dwa razy progi boczne lusterka z przodu konkretny zderzak i z tyłu też wlot na masce dywaniki podłokietnik nadkola uszczelki i wiele innych których nie zapisałem. Staram sie cały czas zmieniać coś w ładziance autko naprawdę dobrze się prowadzi dobra widoczność łatwo zaparkować ,mam zainstalowaną instalacje gazową,autkiem jeżdżę do pracy nie narzekam ![]() ![]() ![]() |
duszek480 Bytom | 2010-11-29 21:52:53 Widać, że włożone dużo pracy. Mi się podoba, prawdziwa terenowka a nie jakiś SUV dla mięczaków ![]() |
![]() emde SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() VAZ LADA 2107 '87 Łomża (Mazowsze) | 2010-11-30 20:36:53 Najbardziej podoba mi się malowanie tej Nivki - naprawdę klasa. Ogólnie prezentuje się bardzo fajnie jak na WszędoŁadę. ![]() Pzdr. |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2010-12-01 22:20:09 Ja pierdyczę ale lista! To już może lepiej bys sobie nówkę zaqpił (jak to wszytsko zliczyć ![]() |
RysiulWLCK Łada Niva Wieliczka | 2010-12-01 22:49:30
No lista długa już widzę ze nie umieśćiłem między innymi pułka tylna boczek lewy i prawy bagażnika i plastiki w środku były popękane całe wymieniłem na nowe ![]() ![]() |
Nivafan Wrocław | 2010-12-20 14:22:41 Witam Was,
jestem nowy na forum ![]() Szukam dla siebie Lady Nivy i moją uwagę zwróciły niesamowite dokonania RysiulaWLCK. Szacunek za walkę z autem "wyjściowym" i cierpliwość w stworzeniu NAPRAWDĘ ślicznej Nivy. Mam nadzieję, że też kiedyś trafię na dobry egzemplarz... Pozdrawiam serdecznie! |
![]() Andrew01 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada2105 Kraków | 2010-12-20 20:46:06 Fajna ta nivka podoba mi się. Tylko po co takie szerokie są te nadkola, będzie jakieś zawieszenie jeszcze bardziej terenowe z większymi kołami ? |
RysiulWLCK Łada Niva Wieliczka | 2010-12-20 23:51:19 Początkowo to auto miało mi służyć tylko do zabawy w terenie dlatego miało iść w górę z czasem jak zacząłem użytkować nivkę to stwierdziłem że nie będę katował jej w terenie tylko będzie mi służyć na co dzień i nie żałuję autkiem naprawdę dobrze mi się jezdzi. Czekam na paczki z allegro szykuje mi się kilka dni wolnego przed Sylwestrem tak więc będę coś psocił przy ładzie ![]() dzięki za ciepłe słowa motywują mnie bardzo w działaniu gdyż wielu ludzi uważa że sama marka " łada " to SYF ja tak nie uważam i dalej będę grzebał przy ładziance dodam jeszcze że przy ostatnich zmianach pogodowych łada spisuje się bardzo dobrze parę osób przekonało sie tej zimy na co stać to auto ![]() |
RysiulWLCK Łada Niva Wieliczka | 2011-05-16 15:07:11 ![]() Witam po długiej przerwie.To wszystko udało mi sie skompletować do łady przez zimę. Część z tych rzeczy zamontowałem. Oprócz tego co na zdjęciu kupiłem pokrowce na siedzenia, zamontowałem z opla podnoszenie maski taka mała wygoda,wymieniłem swiatła dalekosiężne .Niestety z braku czasu nie udało mi się wszystkich części zamontować A tak łada prezentuje się po zimie ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety planuję wyjechać początkiem przyszłego roku do Norwegii tak więc wystawiam ładę i pozostałe moje dwa auta na allegro.... pozdrawiam ![]() |
bartixr SYMPATYCZNY GOŚĆ stary traktor DT110@ ... Moskwa | 2011-05-16 15:42:03 śliczna !! |