MotoNews.pl

Owiewki szyb bocznych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Miałem takie ładne nowe trzydniowe owiewki na szybki i jakiś palant po prostu sobie je zabrał ( chyba wiem nawet który i jakim poldkiem się porusza taryfa pier#$@) mam pytanie czy mozna jakoś je zabezpieczyć żeby nie mozna było mozna ich wyjąć ( jakiś klej ?) a druga sprawa to widziałem owiewki barwione pod kolor auta (zielone, niebieskie itp) czy mozna takie kupić czy trzeba sobie jakoś dobarwić jakimś sprayem wcześniej oczywiście odbarwiając oryginalny kolor?

Podobną sytuacje miałem kiedyś z owiewką-spoilerem na tylną szybe do malacza. Kilka razy ten sam koleś mi go podprowadzał a ja jemu jak tylko założył do swojego malacza Rozmawiałem o tym z policją ale stwierdzili że to zamała szkodliwość czynu ( tak samo jak w przypadku mojego starego radia). Przyklejać nie ma sensu bo jak nie uda mu się sciągnąć owiewki to ją poprostu połamie.

Wylej temu taryfiarzowi elektorlit na maskę.

Cytat:
2003-09-14 17:54:38, Waga pisze:
Wylej temu taryfiarzowi elektorlit na maskę.

..... Szkoda elektrolitu na kretyństwo...
a tak nawiązując do tematu: ile kosztują owiewki na wszystkie 4 szyby ?? Od dawna chodzi po mnie zakup tego przydatnego wynalazku...

Ramzes_II owiewki "HEKO" na przednią parę szyb kosztują ok. 45 zł. Nie wiem ile kosztują na tylne szyby, bo kupiłem nieoryginalne w tym samym kolorze tzn. czarnym za 20 zł.

Ja kupowałem jakiś czas temu na cztery szyby za 50 zł

Myślałem ze to droższy interes. To jak zakończę remont przedniego zawiasu (został tylko ukl. kierwoniczy i sprężyny) to pokuszę sie o ten bajer. Bardzo wygodny w deszczu, jak sie pali fajki
Dzięki

nie ma idealnego zabezpieczenia przed kradzieża ale najlepiej (przynajmniej ja tak mam) jest wsadzić owiewki pod uszczelki czili wyjąc uszczelki z ramek wsadzić owiewki i dopiero uszczelki, wtedy owiewka trzyma sie mocno i trudniej ją wyjąć. Widziałem że niektórzy wsadzaja owiewki w to samo miejsce gdzie dochodzi szyba, a wtedy to i podczas jazdy może wypaść

A ja widziałem w jakimś matizie przyklejone od zewnątrz do drzwi

W matizie to akurat powinno być wsadzone w uszczelkę

Własnie Jojo pisze tak jak powinny być założone owiewki. Jakby inni co zakładają do poldka umieli czytać instrukcję załaczoną z owiewkami to tam jest wyraźnie napisane że owiewkę należy wsunąć pomiędzy ramę drzwi a uszczelkę (ta wcisnąć idioci napisali ), próbowałem i nic się nie udało, wiec wyjąłem uszczelki przyczepiłęm owiewki i wsadziłem spowrotem uszczelki.. Przy przednich drzwiach należy jeszcze do tego albo odgiąć albo wyrwać tą blaszkę podtrzymująca uszczelkę (nie wiem co za magik tam to wsadzi jak odegnie) ale ja wyrwałem i uszczelka czyma sie tak samo jak przedtem. A tylnych to nie mogę wyjąć nawet przy otwartym oknie jak nie wyjmę uszczelki.

Pomimo że nie wyciągałem uszczelek,owiewki weszły bez problemu.

Cytat:
2003-09-14 21:19:16, danield pisze:
W matizie to akurat powinno być wsadzone w uszczelkę

No, ale albo gość był "nietego", albo poszedł na łatwiznę i po prostu przykleił do drzwi.

Ja dzisiaj malowałem ramki szyb drzwi. Musiałem przed tym zdjąć owiewki. Założenie i ściagnięcie, nie chwaląc się wszystkich czterech zajęło mi może 30 sekund .

Waga: gratuluje swietnego wyniku, mam nadzieje, ze zlodziej nie bedzie gorszy

Pewnie poprzypalał owiewki kiepami żeby nikt nie ruszył

Ja niepalący