Cos sie dzieje niedobrego (125p)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam kurde jakis problem. autko sobie stoi na wolnych obrotach i np. jak na luzie wcisne gaz troche mocniej to jest takie ja wiem sekundowe(moze krotsze) wachniecie i dopiero wchodzi na obroty.
to samo jest jak jade sobie spokojnie i wcisne mu gazu to jest podobne wachniecie.
co to moze byc??
zle ustawiony zaplon???cos z gaznikiem??moze swiece???albo co??
pomozcie please!!!!

i jeszcze jak jade na malym malutkim gazie to szarpie (nieznacznie ale jednak dosyc odczuwalne) autem.
pomozcie
dziekowa!!

aha i jeszcze jedne problem. jak mam wlaczony migacz i np przyhamuje to juz on wtedy wogole nie miga. czy to wina przekaznika???akumulator mam niemal nowy(ma kilka miesiecy) czy moze alternator??
z tym tez pomozcie

[ wiadomość edytowana przez: goorek dnia 2003-09-14 22:48:29 ]

Ja jestem za gaźnikiem , kanta nie mam ,ale myśle że to gaźnik ,Pewno się przepustnica wyrobiła , Jeszcze może byc żle ustawiony kąt wyprzedzenia zaplonu i to wszstko

hehehe juz o to pytałem, mam to samo tylko troche bardziej zaawansowane jak wcisne szybko to nawet potrafi zgasnąć. jest to wina gaźnika. Jak napisał Koniu "ogólne czyszczenie i regulacja gaźnika" cena - 50-60 zł w warsztacie.
chcialem sobie to san zrobić ale sie boje bo nie znam sie zabardzo na gaźniku 125 i nie wiem jak go pozniej ustawić.
może ktoś udzzieli na lekcji?

pierwsza sprawa to dobrze wyregulowany zapłon. Trzeba go odpowiednio ustawic, sa znaki na pokrywie paska rozrządu i dzieki niemu ustawic zapłon idealnie . Ja u siebie mam na 10 stopni. A co do regulacji gaznika to najpierw polecam go wyciagnac i dokladnie przeczyscic ( odrazu mozna sie nim pobawic - dokladny opis na www ) pozniej srubą do regulacji mieszanki wybrac odpowiednio wolne obroty to jest 2-2.5 obrotu od max przykrecenia. A reszte regulowac według wlasnych potrzeb.
Kolektor rurowy z GSi załatwia wszelkie mulenie i kangurki..goraco polecam !

a z migaczem to u mnie pomogla wymiana przerywacza.. koszt przerywacza to nie cale 10 zeta

Twój problem dotyczy migacza z jednej strony czy z obydwu....
...jeżeli z jednej strony, to proponuje sprawdzić, czy w instalacji elektrycznej z tyłu (lampy) nie ma żadnego przebicia...

...a jeżeli obydwa - wymień przerywacz