| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KrzysioVW [H] W-wa | 2003-09-15 12:09:34 Jako ze nikt sie nie wpisuje
to ja napisze: JA TAM NIE WIEM sorka Iceman na jakies prostrze pytanie to pewnie bum dal rade |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-15 12:53:23 Z moje doswiadczenia wiem ze takie cos wystepowalo przy mocnym przedmuchiwaniu gazow spalinowych przez uszczelniacze albo pierscienie.Wymienilem jedno i drugie i teraz przepustnica jest czysta. |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-15 14:33:01 Ja dziękuję, chłopaki. Znowu mam kompleksy i znowu muszę posiedzieć trochę w książkach, żeby wykumać o czym wy w ogóle dyskutujecie Ale jestem z Wami |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-15 14:36:14 Bo oni to jacys z kosmosu sa Ja tez mam czasem wytrzeszcz oczu przy czytaniu forum |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-15 16:34:03 Teraz to juz pierdoly gadacie Przy wzroscie obrotow zwiekszy sie czestotliwosc przedmuchiwania i ilosc wywalanych oparow.Jezeli cisnienia masz dobre to zostana chyba tylko uszczelniacze.Olej na tacy bedzie zawsze bo walki rozrzadu musza go troche rozbryzgac.Nie wiem dokladnie jak to sie dzieje ale opary potrafia przez odpowietrzenie skrzyni korbowej nawalic sporo smolistego osadu razem z niewielkimi ilosciami oleju w ilosciach tym wiekszych im wieksze przedmuchy i obroty silnika.Na to chyba nie ma mocnych. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-15 20:43:12 Zrobiles maly blad w sztuce.Nie mozesz zaslepiac otworu w przepustnicy bo wywali Ci olej przez uszczelki.Bedziesz mial w korpusie silnika takie cisnienie gazow ze mala rurka ich nie odprowadzi.Dlatego jest wlasnie ta recyrkulacja.Masz dobry pomysl z tym odstojnikiem tylko podlacz do tego pojemnika jeszcze rorke od przepustnicy i wtedy patrz co sie dzieje.
Jezeli po tescie olejowym cisnienie jest bez zmian to wszystko gra,jeszcze tylko uszczelniacze i po zawodach.Zobacz czy nie masz chmurki dymu z ruru wydechowej podczas rannego rozruchu. Trzeba by zapytac sie jeszcze kogos kompetentnego czy aby te typy tak juz nie maja. P.S. Czy bedzie teraz w Lodzi impreza tuningowa? Chetnie bym przyjechal i przy okazji pogadalbym z Toba i reszta znajomych.Nie Deeno???? |