126p elegant nie chce odpalić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, Jestem tu nowy i mam problem.Chcę kupić fiata 126p model przejściowy z 90 roku z zapłonem w stacyjce .Mam taki problem gdy byłem go obejrzeć bardzo mi się spodobał tylko nie chciał odpalić .lampki na desce paliły się od oleju , akumulatora i czegoś jeszcze po przekręceniu kluczyka nawet nie zakręcił i nic nie było słychać .Myślę że to jest wina stacyjki bo kable od niej są na wieżku . Pomocy

Rozrusznik albo kostka w stacyjce, ale sprawdź jeszcze dokładnie kable idące do rozrusznika. Styki przy rozruszniku czy nie zasniedziałe albo czy nie zwiera gdzieś na pękniętej izolacji.

Cytat:
2011-01-08 20:26:48, WuErCe pisze:
Rozrusznik albo kostka w stacyjce, ale sprawdź jeszcze dokładnie kable idące do rozrusznika. Styki przy rozruszniku czy nie zasniedziałe albo czy nie zwiera gdzieś na pękniętej izolacji.

może styki bo stoi już ponad rok
i mam jeszcze jedno pytanie czy po włożeniu akumulatora powina kontrolnka mrugać od akumulatora

[ wiadomość edytowana przez: adam007 dnia 2011-01-08 20:33:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: adam007 dnia 2011-01-08 20:34:25 ]

Że mi się nudzi, to zrobiłem dla potomności. (jak ktoś chce coś dodać, to bardzo proszę)

Żadna kontrolka nie ma prawa tam migać. chyba, że jak odpalisz i na wolnych świeci, a jak przygazujesz to gaśnie- problem z rozrusznikiem

Cytat:
2011-01-08 20:32:02, adam007 pisze:
może styki bo stoi już ponad rok i mam jeszcze jedno pytanie czy po włożeniu akumulatora powina kontrolnka mrugać od akumulatora [ wiadomość edytowana przez: adam007 dnia 2011-01-08 20:33:59 ] [ wiadomość edytowana przez: adam007 dnia 2011-01-08 20:34:25 ]

Przetrzyj papierem ściernym klemy i przykręć porządnie je do akumulatora, jak kontrolka Ci miga to raczej to
powodzenia

Cytat:
2011-01-08 22:15:10, deskjet3 pisze:
Że mi się nudzi, to zrobiłem dla potomności. (jak ktoś chce coś dodać, to bardzo proszę) Żadna kontrolka nie ma prawa tam migać. chyba, że jak odpalisz i na wolnych świeci, a jak przygazujesz to gaśnie- problem z rozrusznikiem

dzięki przyda się

Cytat:
2011-01-08 22:19:27, fighter31 pisze:
Przetrzyj papierem ściernym klemy i przykręć porządnie je do akumulatora, jak kontrolka Ci miga to raczej to powodzenia

miga od akumulatora i coś buczy ale nie wiem co