MotoNews.pl
7 Lada Samara Baltic możliwość kupna (254735/13)

Lada Samara Baltic możliwość kupna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Mam pytanie dotyczące Łady Samary Baltic wersja fińska z 99' roku, ponieważ mam możliwość kupna takiej od dobrego znajomego za przystępną cenę. Z opłatami wyjdzie mi 3000zł. Zastanawiam się tylko czy warto jest ją kupywać. Auto jest od 1stego właściciela, przebieg 100.000 , zadbane , serwisowane , nie posiadające ognisk rdzy. Auto strasznie podoba mi się tylko mam pytanie do was czy trudno jest dostać części do tej wersji i jak wygląda spalanie. Czytałem i spędziłem z kilka godzin na czytanie i przeglądanie różnych opinii, lecz chcę dostać jakieś dokładniejsze informacje od osoby, która posiada Ładę lub dysponuje informacjami na ten temat. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Przedstawiam zdjęcie modelu, który zamierzam kupić:

Uploaded with ImageShack.us

Z czesciami problemu nie ma. Co do spalania to jaki silnik 1,3 czy 1,5, na monowtrysku czy wielopunkcie?

Pojemność silnika 1.5 i jest to wielopunktowy wtrysk.

Jak silnik bedzie w 100% sprawny to wiecej jak 7.5 l nie powinien brać. Mowie tu o jezdzie troche w miescie, wiekszosc na trasie, z predkosciami 100-110. Mi przynajmniej tyle brala wytluczona mocno gażnikowa Samara 1,5 po 250 tys bez remontu. Nawet po zagazowaniu (prymitywny mixer) nie udalo sie spalic wiecej niz 9,5 l gazu, nawet w zimie. To sa naprawde porzadne silniki, naprawde Samara machnac 300 tys km bez remontu to zaden wyczyn.

Dzięki za odpowiedz, lecz jeśli ktoś ma jeszcze jakąś wiedzę na ten temat to wypowiedzi mile widziane.

No ale co tu więcej pisać Andrzej ( kto jak kto ale on wie o Ładnych bardzo dużo a może i wszystko!!) napisał ci wystarczające informacje, dalej decyzja należy do ciebie czy brać!!

Ładna zakupiona na razie nie żałuje. Niebawem zrobię temat i się pochwalę :p

No to czekamy.

Widziałem niedawno Samarę Baltic na Allegro. Zaskoczył mnie na plus wygląd deski rozdzielczej (fajna jak na Samarę), tylko blachy było już coś nie teges.

Pozdro.

To ta o której pisałem:

allegro.pl/lada-samara-baltic-i1431055386.html

W tym wypadku nie jest warta tylu pieniędzy
Przód na 100% był uderzony(krzywa atrapa,zderzak wymieniony na standard)
Tył jak widać też
Wnętrze ok.

pzdr
CHIO

Samarę Baltic można też czasami wyrwać w Niemczech. Trochę ich tam jeździło (głównie w Niemczech północnych), bo jeżeli dobrze pamiętam jest to niemiecka modyfikacja podstawowej Samary. Także jak ktoś chce to może poszukać na mobilu/autoscout i sobie sprowadzić. W niemczech mogą być w lepszym stanie niż te z polskich ogłoszeń.

Dokładnie, w Niemczech jest aktualnie kilka ładnych balticów

np. taka wypasiona
ehhh... jak ja bym taka chciał....

kabrio

O w k... Kozak !

noo... podinwestowac z 10-15 tysi na czesciach z rosji i nie dosc ze by jezdzilo to jeszcze wygladalo jak z kosmosu
lampy, zderzak, kompresor albo turbina, zawiecha.... ehhhh
ktos pożyczy 2700 euro? nie wiem kiedy oddam

Witam.

czy ta łada samara jest nadal na sprzedaż? pilnie poszukuje tej bałtyckiej wersji.. Ktos może słyszał o takiej na sprzedaż?

wszystko co trzeba wiedzieć o samarze baltic aby kupić oryginał:
lada samara baltic 96-98

fotografię na tapetę dla miłośników przednionapędowych VAZów:
foto

[ wiadomość edytowana przez: bartixr dnia 2012-01-23 19:09:18 ]

Cytat:
2012-01-23 17:58:25, tomanhez pisze:
Witam. czy ta łada samara jest nadal na sprzedaż? pilnie poszukuje tej bałtyckiej wersji.. Ktos może słyszał o takiej na sprzedaż?

Uzbrój się w cierpliwość, od 3 lat pilnuje Allegro, było może ze 4 samary baltic.

Ja kiedys chorowalem na baltica ale jest to rzadkosc. Co do silnikow mpi i lpg to musi byc dobra instalka. Moj ojciec uzywa mojej ex samarki i z gazem od zawsze bylo troche cudow. Aczkolwiek autko przejechalo 120 tys od momentu zakupu (80 tys chyba mialo) i w obecnej chwili silnik nie jest w najlepszej kondycji aczkowliek ta samara zrobila ze 20 tys po Niemczech i Holandii z predkosciami przelotowymi ok 150-160 / h. V max ciezka to ustalenia ale dochodzila do relanych 170-180. Amorki bilstein zakupione przeze mnie jakies 5 lat temu na Ukrainie do tej pory spisuja sie swietnie tylko buda juz kiepska. Generalnie poza trzeszczeniem w srodku i slaba jakoscia ale tanich czesci auto super. Baltic po 3 ktore ogladalem powinien miec wszsytko odrobine lepiej spasowane i troszke lepsze materialy

made in finland:
lada samara baltic 2108 21099 niva