| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vasiliy Gość w Klubie Daewoo Espero 1.8 CD Mielec | 2011-02-06 21:04:59 Witam
Desperat ma już 120tys, zatem czas wymienić rozrząd. Czy istnieje możliwość wymiany samego łożyska napinacza? Pozdrawiam Maciej |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2011-02-07 10:40:03 Nie, nie ma takiej możliwości.
Łożysko jest integralną częścią napinacza. I tak Jak wspomniał Robert. Wymień komplet łącznie z pompą wody, ja nawet zalecił bym niejako przy okazji wymianę paska wieloklinowego od alternatora i wspomagania. |
vasiliy Gość w Klubie Daewoo Espero 1.8 CD Mielec | 2011-02-08 01:32:39
. Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-02-08 10:46:46
żebyś tylko mariusz_u-u nie pomyślał , że przeoczyłem wątek
..nie czepiam się w miarę normalnych i czytelnie podanych tematów (raczej )
Pozdrawiam
P.S. a na wątrobę ..proponuję Ci jakiś specyfik - zawsze coś tam w TV reklamują konkretnego |
Marvelius_Ambero Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2012-12-12 14:19:58 Panowie!
Będę wymianiał pompę wody w 1.8 bo leci z niego jak z zarzynanego wieprza, czyli i wymiana napinacza i paska rozrządu mnie czeka. Nigdzie na forum nie mogę znaleźć żadnych sensownych porad, opisu. Interesuje mnie czy spotkają mnie jakieś niespodzianki, potrzebne są jakieś fikuśne klucze? Jakie problemy mogą mnie spotkać? Może ktoś też napisać pokrótce jak napiąć prawidłowo pasek pompą wody? Może skrócony opis całej wymiany?
Z góry dzięki |
certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2012-12-12 16:32:27 Musisz dorobić sobie klucz do napinania pompy wodnej. Naciągasz pasek pompą wodną do momentu pokrycia się znaków na napinaczu. |
Marvelius_Ambero Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2012-12-13 09:09:52 Napinacza jeszcze w ręku nie mam, na zdjęciu nie widziałem żadnych znaków...o jakie konkretnie chodzi? Nigdy nie wymieniałęm rozrządu w aucie, gdzie trzeba było ręcznie go naciągać.
Klucz jest niezbędny? Stary mechanior, znajomy ojca, powiedział, że nie jest niezbędny, można lekko w żeberka pompy postukiwać tych pochodzenia oplowskiego. Drugie pytanie dotyczy ściągacza do kół zębatych/pasowych/łożysk, jakbym chciał wymienić uszczelniacze wału i wałka, czym tam da radę podejść? Jakiś orientacyjny rozmiar? Na dodatek gdzieś podziałem komplet płasko-oczkowych kluczy, jakie tam rozmiary się przydadzą? [ wiadomość edytowana przez: Marvelius_Ambero dnia 2012-12-13 09:25:31 ] |
Marvelius_Ambero Daewoo Espero 1,8 CD ... Warszawa | 2012-12-13 14:03:25 Mam "napinacz" już widzę o co chodzi ze znakami. Dzięki wielkie!
Mam nadzieję, że bez klucza do pompy się uda, mam mały ścisk stolarski i coś a'la klucz nastawny. |