Co to za włącznik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukając kostek do podgrzewania siedzeń natrafiłem na włącznik typu drzwiowego,z tym że nie jest identyczny jak te w słupkach-jedynie działa na tej zasadzie.Są doprowadzone do niego dwa przewody,wszystko sprawia wrażenie instalacji fabrycznej,zresztą od nowości nikt w nim nic nie majstrował jeśli chodzi o elektrykę.
.

Ja mam peną koncepcję na ten temat-kumpel który jeździł w ochronie służbowym polonezem miał taki tajemniczy włącznik,tyle że u niego był w drzwiach.Po dzwonie nie mogli go zapalić i okazało sie później że ów włącznik bezwładnościowy w momencie uderzenia odciął zapłon albo paliwo-teraz już nie pamiętam.
Może więc to jest od tego,tyle że było już tyle strzałow i nigdy nie było problemu z zapaleniem.

Czym ten samochód jeszcze mnie zaskoczy

[ wiadomość edytowana przez: danielewicz dnia 2007-01-15 18:51:51 ]

Cytat:
2003-09-16 17:18:43, danield pisze:
(...)
Może więc to jest od tego,tyle że było już tyle strzałow i nigdy nie było problemu z zapaleniem.
(...)

Widać zabrakło tego mhm konkretnego

Może to być włącznik trybu serwisowego alarmu lub immobilaisera.

Immobilaisera nie mam,a o co chodzi z tym trybem serwisowym alarmu?

Cytat:
2003-09-16 18:50:23, danield pisze:
Immobilaisera nie mam,a o co chodzi z tym trybem serwisowym alarmu?

Ja mam taki włącznik w miejscu ... , jeżeli rzezcywiscie jest to od alarmu to khm , wyłącznik serwisowy to taki w którym możesz skonfiruować swój alarm np. wyłączyć syrenę przy włączaniu itp korzystając z kombinacji - "wciśnij przycisk+przekreć stacyjkę+ zwolnij przycisk", u mnie nawet można ustawić automatyczne ryglowanie drzwi po odpaleniu auta, a po zgaszeniu same się otwierają - to taki antynapadowa blokada drzwi np. na skrzyżowaniach

Wczoraj wybebeszyłem samochód i z Roadem zrobiliśmy mały test tego włacznika.Rzeczywiście jest to wyłacznik serwisowy alarmu a jakie ma funkcje hoho

Gdzie taki wyłącznik może się jeszcze znajdować? Czy każdy alarm posiada taki przycisk? I wreszcie. Ciekawy jestem bardzo jak za pomocą jednego przycisku można ustawić te bajerki? Wytłumaczy mi ktoś?

Ja trochę mniejsze bajerki programuję pilotem, który ma tylko dwa przyciski, ale wystarczą.

Proponuję zrobić ten wątek tylko dla klubowiczów.

U mnie wszystkie opcje alarmu ustawia się tylko pilotem.

A ktoś z kolegów posiada alarm f-my Code Alarm ?? szukam sposobu programowania.. 2 przyciski na pilocie, jeden rozbrojeniowy (awaryjny - ukryty ) w kabinie ale za Chiny Ludowe nie wiem jak go zaprogramować. A chodzi mi o to by zamykał drzwi po odpaleniu silnika i wyłaczyć to przerażliwe PiiiPiii przy załączaniu i otwieraniu..

Cytat:
Admiral:
Proponuję zrobić ten wątek tylko dla klubowiczów.

Nie, nie blokujcie topicu.

a wie ktoś coś na teat alarmu Cobra??

Jeżeli dla kogoś język rosyjski nie stanowi większego problemu, to opisy i schematy podłączeniowe wielu marek i modeli alarmów jest na tej rosyjskiej stronie o elektronice samochodowej.

Cytat:
2003-09-18 11:11:29, MacGavor pisze:
Jeżeli dla kogoś język rosyjski nie stanowi większego problemu, to opisy i schematy podłączeniowe wielu marek i modeli alarmów jest na tej rosyjskiej stronie o elektronice samochodowej.

Dzieki serdeczne.
Faktycznie mam te materiały i zrobiłem z alarmem to co chciałem Super. Jeszcze raz Dziękuję.
Pozdrowienia