Czujnik ciśnienia oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie jestem nowy i nie mogę znaleźć odpowiedzi-kupiłem ładę nivę 1.6z gazem.Pali jeździ ale denerwuje mnie brak wskazań ciśnienia oleju(lampka gaśnie)czujnik wymieniony a tu du....pa nie działa-proszę o pomoc

No ale w czym Ci mamy pomoc???? Przyjechac i naprawić?

nie naprawić tylko podpowiedzieć gdzie mam szukać usterki

może po prostu wskaźnik jest popsuty albo coś z jego instalacją(źle podłączone kabelki)??

Wymieniales jeden czy oba czujniki? W bloku powinienes miec maly czujnik wkrecony prostopadle do silniki (on odpowiada za lampke) i ukosnie taki wiekszy (odpowiada za wskaznik). Masz ten drugi sprawny i podlaczony? to ze wymieniales to nic nie znaczy - taki shit jest w handlu ze jak pamietam to kupilem chyba z 3 az trafilem na sprawny. No ale zrob tak - zapal silnik, zdejm koncowke z tego ukosnego i dotknij gdziekolwiek masy. Jak wskaznik sie rusza to znaczy ze czujnik jest walniety, jak nie drgnie to coz, albo przewody nie kontaktuja albo wskaznik jest popsuty - i tu trzeba pogrzebac w instalacji albo wyjac wskaznik i sprawdzic .

Cytat:
2011-03-10 21:36:43, andrzej_krakow pisze:
........... No ale zrob tak - zapal silnik, zdejm koncowke z tego ukosnego i dotknij gdziekolwiek masy. ....

Po co zapalać silnik, nie wystarczy włączyć stacyjkę ?

Jest jeden haczyk, jeden z tych czujników (nie pamiętam który) jest stosunkowo drogi