Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Parker Opel Vectra B Kombi ... Pruszków | 2002-11-22 20:38:47 Zakładałem lampy zwykłe od modelu po 98 do mojej Vectry i jest troszke z tym roboty. Trzeba ciąć błotniki i wycinać otwory we wzmocnieniu czołowym. Między zderzakiem a lampami zostaje szpara - ok 1 cm. przy ciemnym kolorze wystarczy przykleić jakąś gumke ( widziałem to 5 dni temu na zaparkowanej Vectrze ale jeszcze u siebie nie zrobiłem ) ale na jaśniejszych może to troche rzucać się w oczy. Są też inne wtyczki do lamp i inne silniczki do regulacji poziomu. Jeśli idzie o elektryke przy xenonach to nie ma żadnego problemy. Często montujemy xenony do samochodów amerykańskich i japońskich przy przeróbce lamp i wystarczy tylko zmienić bezpiecznik na troszke większy i założyć po przekaźniku do każdej przetwornicy. Jedyne co to nie będziesz miał przy xenonach to regulacji wysokości lamp. |
![]() Marcin_M Vectra kombi Warszawa | 2002-11-25 09:23:58 Widziałem w Słomczynie dwa ksennony do Vectry facio chciał 1800 złociszy. A ha i nie zapominajacie ze wmysl przepisów xsenonowe siatła mijania musza byc wyposazone w urzadznie do oczyszczania - spryskiwacze. Kazdy poluciant który przeczyta przepisy moze żadac kasy przy pierwszej lepszej kontroli |
![]() Parker Opel Vectra B Kombi ... Pruszków | 2002-11-25 17:34:49 PS: Parker czy to prawda,że xenony trzeba co jakiś czas wymieniać? I czy trzeba wymieniać tylko przetwornice czy całe lampy? Tak z ciekawości bo słyszałem kiedys ze w mondeo wymieniali po 2 latach bo tak trzeba z xenonami.
Tam są wymienne żarówki. Ale pierwszy raz słysze żeby cokolwiek wymieniać dopóki się nie przepali???? Nowa żarowka kosztuje 500-600 zł/szt. |
![]() Parker Opel Vectra B Kombi ... Pruszków | 2002-11-25 17:56:49 Ja tylko słyszałem że aby wymienić żarówke w nowym Mondeo to trzeba zdjąć zderzak i kosztuje to w ASO 200 zł. Może to ma jakiś związek z tą wymianą co 2 lata - profilaktycznie bo klient i tak sam nie wymieni ![]() ![]() ![]() |
![]() rmickey Vectra B 2.0 CDX Warszawa | 2003-09-17 16:10:10 Mam lampy xenonowe w swojej Vectrze. Swieca duzo, duzo lepiej od lamp "normalnymi" zarowkami, nie ma co porownywac.
Koszt dolozenia xenonow bedzie jednak dosc spory: musisz zakupic lampy z zarowkami, przetwornice, ukl. samopoziomujacy, dolozyc spryskiwacze (wiaze sie to ze zmiana zbiorka na plyn do spryskiwaczy i pompy na wieksze), przerobic ukl. elektryczny itp. Ale jezeli Ci zalezy to do dziela. |
![]() Gouda_kg Opel Vectra B Kołobrzeg | 2003-09-19 00:26:30 No nie wiem czy az taki to jest problem jak pisze kolega...
Ja wymieniłem na lampy ksenonowe w godzine kupiłem lamy ksenonowe zamontowałem pod zwykłą elektryke wtyczki dorobiłem, spryskiwaczy nie mam, poprostu jak jest mokro to dobrze by było stanąć co 200km i se przetrzeć je szmatką ![]() Koszt lamp to 2200zł fakt ze zderzak trzeba sciągnąć ale jak sie umie to sie robi to w godzine. A czy warto wymienić... Pewnie w nocy to jest bajka a nie jazda ![]() ![]() |
![]() rmickey Vectra B 2.0 CDX Warszawa | 2003-09-19 09:11:32
a co zrobiles z ukl. samopozimujacym? ![]() Co do spyskiwaczy to w swietle prawa sa one konieczne przy lampach xenonowych. Jezeli policjant to zauwazy to zabierze dowod. |
![]() opelfan Opel Vectra B płock | 2003-09-30 09:43:31 wiec pozwole sie że też sie wtrące ! xenony i spriskiwacze ! wiec jestem ciekaw jedziemy swoim bolidem 100 km/h i co ? jestem ciekaw czy jak taki spryskiwacz oczywsci nam lampe xenonową? czy jest to mozliwe? wydaje mi sie ze nie moge sie mylić ! a np jak ktos ma orginalny zderzak irmschera to trzeba bo szpecic jakimiś durnymi spryskiwaczami? wydaje mi sie ze xenony poprawiaja bezpieczenstwo i chyba Policja nie bedzie sie przyczepiac do tak błachej rzeczy ! ![]() |
![]() opelfan Opel Vectra B płock | 2003-09-30 10:58:28 wiec taka jest róznica ze vectry B z xenonami śa wyposarzone w lampy soczewkowe i wtedy daje to efekt 100 %
a te za 1300 zł to tylko jest efekt wizualny i nie opłacalny dlatego ze widoczność w nocy jest tragiczna ! A Mam namiary do kolesia co orgilane xenony załorzy za 1200 zł ze wszyskich z przerobieniem instalacji i z nowymi zarówkami ale trzeba mu zostawic stare lampy a wzamian dostaje sie w bardzo dobrym stanie urzywki xenonowe z gwarancją na 3 miechy za bardzo rosądną cene ! jak ktos by chiał namiary dam je za ok 3 tygodnie ! pozdrawiam ![]() |