MotoNews.pl

Gaznik fiat 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos mi wytlumaczy gdzie jest glowna dysza glowna paliwa??kiedys kumpel rozkrecal mi gaznik i mowila ze mam 115.dzisija zakupilem komplet i tam w komplecie jest 120 i 130 i 200 czy tos mi powie gdzie ta skubana jest?????

Masz silnik fiatowski czy poldka?Jesli fiatowski to dysza główna powinna być właśnie 120.Znajdziesz ją z boku gaźnika,od strony silnika.Jest ona w takiej mosiężnej "śrubie" na klucz 10.A ten komplet dziwny troszkę,bo 130 jest za nała na drugi przelot(fabrycznie 155),a 200 to chyba dysza powietrza,ale ta również jest fabrycznie większa - 220.Pozdro!

mam fiatowski silnik-a dysze toakie byly w zestawie naprawczym-nie wiem czeu takie rozmiary-moze cos mi wcisneli??ale na opakowaniu napisane ze to do fiata

Nie przejmuj się - nic Ci nie wcisnęli Spotkałem się z takimi dziwnymi zetawami dysz do Fiata.Wzięły się one chyba z zapotrzebowania na "oszczędniejsze" dysze do DF.Podam Ci fabryczne wymiary dysz:
Dysza główna paliwa: 120
Dysza paliwa drugiej gardzieli:155
Dysze powietrza;220
Dysza wolnych obrotów 1 gardziel:45
Dysza wolnych obrotów 2 gardziel:100
To te najważniejsze.

to teraz nastepne pytankojaka dysza idzie do czego-bo te dysze od powietrza sa takie same-tak mi sie wydaje i niczym sie nie roznia??a moze czyms??jak mam sproawdzic co do czego???

Dysze powietrza są pod grórną pokrywą gaźnika i są na obie gardziele identyczne.Poza tym od strony silnika jest 1 gardziel,a druga to ta bliżej błotnika.Także od strony sinika masz dyszę główną (120) i dyszę wolnych obrotów(45).natomiast po przeciwnej stronie(od błotnika)są dysze 155 i 100.dysze wolnych obrotów są wyżej(odkręcamy je pałskimśrubokrętem),a główne niżej(klucz 10).Najlepiej jakbys jeszcze w książce sobie toto obejrzał/poczytał.

[ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2003-09-19 15:28:51 ]

oki,dzieki-bede cos kombiniwac -moze jeszcze nawet odpali