MotoNews.pl

Pompa hamulcowa Delphi Fiat 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie kto spotkał się z nieszczelnością w.w pompie ( na plastikach od węży)
czy jest sposób na uszczelnienie pompy bez konieczności reklamacji jej? Ja to mam szczęście jak nie szczęki w reklamacji to teraz może pompa wrrrr

Pozdro

Może ci się przy wkładaniu uszczelka gumowa podwinęła

zakładełem też tą pompe u siebie z żółtym i też pojawiał się problem z nieszczelnościami, przyuwaz ze końcówki doprowadające płyn są inne, powinny być pod kątem, zobacz jak masz przy stajej pompie bo moge się mylić ale umnie to miało wpływ, miłej zabawy życze

Cytat:
2011-05-01 17:50:58, 34 pisze:
Może ci się przy wkładaniu uszczelka gumowa podwinęła

Fabrycznie plastiki sa włozone.

Jade zaraz do garażu jeszcze pokręcę nimi i sprawdze jak w starej pompie jest. szlag mnie trafia co za G produkują.

Też miałem z tym problem. Kupiłem zestaw uszczelek, chyba od poloneza lub 125p i przełożyłem.

Też miałem ten problem i tak jak pisze neo203 kupiłem zestaw naprawczy pompy do poloneza za 7,40pln po zmianie było git

Cytat:
2011-05-01 14:46:06, WOLF_ADI pisze:
czy jest sposób na uszczelnienie pompy bez konieczności reklamacji jej?

Jesli nie zalezy ci na oryginalnosci malca a ne jego uzytkowosci, to proponuje bezposrednio na pompe zalozyc zbiorniczek z cc/sc:

Odpadna ci jakiekolwiek przewody i problemy z ich zapowietrzaniem. Rownie prosto odpowietrza sie sama pompa. Problem jak reka odjal.

I przy okazji wkładaniu jej do malca pomaluj ją hammeritem czy czymś podobnym bo bardzo ładnie łapie rudą...

Cytat:
2011-05-01 22:30:51, Zuraw pisze:
Jesli nie zalezy ci na oryginalnosci malca a ne jego uzytkowosci, to proponuje bezposrednio na pompe zalozyc zbiorniczek z cc/sc. Odpadna ci jakiekolwiek przewody i problemy z ich zapowietrzaniem. Rownie prosto odpowietrza sie sama pompa. Problem jak reka odjal.

Oooo, całkiem dobry patent

Dobry pomysł Żuraw ale malec musi być serią

Rozgryzłem trochę problem tej pompy okazuję się:
- fajka jak można ten element tak nazwać, siedzi zbyt płytko w pompie (wręcz nie trzyma się siedziska), dlaczego? ponieważ jest za długa, więc nie możemy jej bardziej wcisnąć w środek.

Teoretycznie zeszlifowanie trochę dołu fajki powinno rozwiązać problem.

Ja przełożyłem gumy i fajki z starej pompy.

Różnica między gumami jest spora, oryginalne gumy z pompy bez problemu się wkłada i wyciąga, a gumy z starej pompy jak i fajki problem jest włożyć.

Jak na razie nic nie cieknie.