MotoNews.pl

[BR] Lampy LED do Malucha 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Chciałem się pochwalić lampami do mojego Bolidu
Pomysł wyszedł z tego że zmieniałem zderzaki i zmieniłem mocowanie rejestracji, co zaowocowało zasłonięciem Lampy cofania... Więc wymyśliłem że zamiast kupować lampy po 200 parę złotych (Od Browna) Zrobię sam na ledach. Jestem totalnym laikiem i amatorem więc ponad dobę siedziałem na necie jak to zrobić, a ponad 14 godzin wykonanie (projekt, wytrawienie, nawiercenie otworów i lutowanie). Ale DZIAŁA i to najważniejsze.

Metoda: Termotransfer
Ofiary: Lutownica ledwo zipie...

Poniżej zdjęcia z mojej produkcji i efekt końcowy.

P.S. To są lampy do mojego Auta. Na Dniach Będe robił kolejne lampy... Więc chciałem się spytać czy ktoś by się określił czy takowe by chciał... Ewentualnie na zamówienie moge zrobić Całe Czerwone (Bez Wstecznego - bo bardziej jest symboliczny... ;p Chyba że O wiele mocniejsze diody, ale będzie też droższy... )

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2011-05-18 07:03:53 ]
[ powód edycji: tytułowanie ]

dla mnie to jest wieśtjun i dla większości na tym forum pewnie też więc watpię w powodzenie operacji - ale żeby być zgodnym z regulaminem podaj jakąś przybliżoną cenę wykonania tego tjuna

Nie to żebym był czepialski, ale jaki Ci się trafi jakiś bardziej ogarnięty "gliniarz" to może Ci dać propozycję nie do odrzucenia w postaci mandatu za lampy bez homologacji, dobrze mówię?

Plus za chęci i czas poświęcony na wykonanie lamp.

dla mnie bezsens, sztuka dla sztuki. poza tym tak jak kolega mowi, dowalą się o to na bank, tym bardziej że maluchów nigdy nie lubili i nie lubią.

Wielki + za chęci i czas jaki poświęciles na to wszystko.

Jeszcze wiekszy ze udalo sie Topexem z takim grotem

ps.Tutaj raczej nie bedzie zainteresowanych na LEDa

Nooo, grot konkret!

mam taką samą wykładzinę w domu Tylko że już trochę ufajdana od łażenia w butach roboczych

jak będziesz sobie robił tablice imienne to zamiast cyfer wpisz sobie Marcin

Cffaniaczki ;p

Lampy robiłem DLA SIEBIE. Uważam że nie są aż tak tragiczne - na moje rzecz Gustu...

Policja NIE MA PRAWA SIĘ CZEPIAĆ GDYŻ:
Nie ma czegoś takiego jak "Homologacja na Lampę" Tylko na KLOSZ!
Gdyby była homologacja na lampę sprawdzali by wam żarówki podczas każdej Kontroli

Teraz projektowałem Lampy Serduszka (Błagam o litość xD )
Chciałem zamontować je u dziewczny ale chyba się zbulwersowała (I dobrze bo 12 godzin ciężko siedzieć )

W Każdym bądź razie Jeśli ktoś by chciał takie Lampy to wystawie na allegro (Myślę góra za miesiąc - jak będe miał czas... ) i prawdopodobnie będą bez wstecznego. GOTOWCE (Odpinasz stare podłączasz nowe - ZERO KOMBINOWANIA) Te też tak mam i nie narzekam. Wychodzi tylko dodatkowy kabel na + do wstecznego i Tyle
CENA : Około 220 zł za komplet + Przesyłka.

[ wiadomość edytowana przez: KwiatekxxD dnia 2011-05-19 00:13:11 ]

powiedz to przy kontroli a oni i tak zabiorą Ci dowód za to gówno.

Cytat:
Policja NIE MA PRAWA SIĘ CZEPIAĆ GDYŻ: Nie ma czegoś takiego jak "Homologacja na Lampę" Tylko na KLOSZ! Gdyby była homologacja na lampę sprawdzali by wam żarówki podczas każdej Kontroli

Ale jest coś takiego jak homologacja żarówki. Oczywiście że policja nie będzie sprawdzać Ci żarówek. Poprostu zabierze Ci DR i wyśle do diagnosty żeby on je sprawdził.

E panocki wyluzujcie dupska.... Miałem ostatnio kontrole w Wawce mam 30 letnie auto bez remontu i z dziurami w całym wydechu, nawet klocki śmierdzą jak hamuluje sprawdzili bagażnik, telefony powiedzieli ze nie mam kwitu na OC (brak dokumentu) ale zapłacone jest, ale do rzeczy...
Kogo będzie kutwa interesował maluch, czy PN or 125p ? Kasy i tak nie mamy... Oni mają kogo zatrzymywać, zagrożeniem dla ruchu tez nie jesteśmy chyba ze pijani

Jak tak jedziemy po pomyśle to i ja się dołożę. Po co tyle roboty? Jak już musiałeś takie coś popełnić to sobie mogłeś zanabyć w sklepie z żarówkami do domu zamiennik ledowy żarówki halogenowej 12V na trzonku MR16 za kilkanaście złotych. Czasu byś oszczędził sporo i odbłyśnik by był i świeciło by to lepiej niż to co masz, bo szczerze mówiąc świeci ci to jak zadek wygłodniałego świetlika. Na koniec wyjaśnij mi prosto i w sposób poparty jasnymi i trafnymi argumentami po jaką cholerę ci ta tablica akurat tam? Wydech ma zasłaniać czy co?

wystarczyło kupić żarówki ledowe płaciłem albo 8 albo 12 zł. I sie uje poprostu wpina w miejsce starej. Co do tablicy to nic zaszpachlowane wloty powietrza w klapie jakby tam z zimno było

Cytat:
2011-05-18 08:32:38, Poochaty pisze:
tym bardziej że maluchów nigdy nie lubili i nie lubią.

Chyba w Krakowie - u nas, jako że takich fur po prostu nie ma juz nigdzie, to ZAWSZE gratuluja (nawet straz miejska jak mi ostatnio odcholowali kanta z ulicy)

Kupiłem żarówki LED ale... nie chciały wejść... (Jak by trzonek był za krótki o parę mm i chaczyło o odbłyśnik... )

A Pozatym jak powiedziałem chciałem mieć Wsteczny w tej głównej lampie. To jest "Prototyp"... ;p Mam kolejne projekty typu 120 diód na jedną lampę (czerwonych), albo 200 na jedną (100 białych i 100 czerwonych).

I Podstawa: Nie widziałem takich lamp NIGDY (do malucha oczywiście). Staram się robić swój samochód dla siebie nie dla innych. Tak więc jak wcześniej wspomniałem - Gusta i Guścika...

P.S. A Tablica poprostu mi się tam podoba i tyle

[ wiadomość edytowana przez: KwiatekxxD dnia 2011-05-19 18:01:07 ]

Kombinuj dlaczego nie jak sie ma co z czasem robić...
Moim zdaniem takie lampki psują klimat malczana i tak mocno już nadszarpnięty przez wieś.

[ wiadomość edytowana przez: faownik81 dnia 2011-05-19 19:39:43 ]

Cytat:
2011-05-19 19:38:44, faownik81 pisze:
Moim zdaniem takie lampki psują klimat malczana i tak mocno już nadszarpnięty przez wieś.

Dzięki za słowa otuchy...

Cytat:
2011-05-18 08:32:38, Poochaty pisze:
dla mnie bezsens, sztuka dla sztuki. poza tym tak jak kolega mowi, dowalą się o to na bank, tym bardziej że maluchów nigdy nie lubili i nie lubią.

łe tam mnie za brak pasów chcieli udupic to powiedzieli ze fajny maluch i mam se jechac w nagrode bez mandatu ;D