Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2011-06-12 23:34:50 Weź wąż od zbiornika i pociągnij paliwo ustami, najlepiej zrób to po filtrze paliwa, będziesz miał oko na benzynę i nie napijesz się. Jeżeli nie dasz rade, to znaczy ze masz syf w zbiorniku i masz zatkany smok w zbiorniku. W takim przypadku czeka cie czyszczenie zbiornika. Możesz tez dmuchnąć w wężyk sprzęzarką, powinno pościć. Na razie tyle, pisz co wyszło. |
MariuszY Kandydat na Kandaydata Lada 21043 Lublin | 2011-06-13 14:56:17
Nie bardzo łapię co podciśnienie ma do zasilania gaźnika w paliwo? O ile wiem to podciśnienie ma ci zasysać mieszankę z gaźnika, a jak piszesz masz wrażenie, że paliwo do niego nie dochodzi, więc aby pozbyć się tego wrażenia proponuję odłączyć przewód paliwowy od gaźnika, wsadzić w czystą butelkę i zakręcić kilka razy rozrusznikiem - jak paliwko płynie, to będziemy szukać dalej, np. regulacja pływaka w gaźniku, itd. itp. |
MariuszY Kandydat na Kandaydata Lada 21043 Lublin | 2011-06-13 19:11:08 Jeśli jest jak piszesz, to potwierdzenie dostaniesz w 5min. Wsiadasz do auta odkręciwszy przedtem "połowicznie" korek wlewu do baku (czyli ciśnienie się równoważy) i próbujesz czy pali. Jeśli tak i nie gaśnie tylko cały czas pompuje paliwko do gaźnika, to postaw mechanikowi piwo i daruj sobie wymiany przewodów. |
![]() krychu07 Bardzo Ważny GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2011-06-13 19:34:59 ... dla wygody można zakupić za kilkadziesiąt zł. pompkę paliwa elektryczną, zamontować ją między wężykami i i raczej nie powinno być z taką niespodzianek, które spotyka się w pompkach mechanicznych ... czuwaj |
![]() konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2011-06-14 09:11:53 a gaznik nie ma wlasnego filterka paliwa? jak np. mam w dellorto, albo zawor sie blokuje... ten w komorze plywaka...
zadaj sobie pytanie kiedy gaznik byl czyszczony co do tego cisnienia... pompka mechaniczna daje takie cisnienie ze pamietam jak mi bak sie zasysal w samarze, ze ledwo szlo odkrecic wlew, mechaniczna pompka jest spoko, a do gaznika potrzeba pompy niskocisnieniowej ktora kosztuje kupe forsy, i ogolnie trzeba porzezbic, pytanie po co, jak vfts jezdzil na mechanicznej.... [ wiadomość edytowana przez: konukera dnia 2011-06-14 09:12:30 ] |