MotoNews.pl

Alarm firmy AVITAL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z klubowiczów zna może alarm f-my AVITAL /podobno związana z CLIFFORDEM ?/.Przy załączaniu emituje dźwięk podobny do kukania x 2, natomiast przy rozłączaniu raz pika.Pilot owalny z jednym dużym przyciskiem załączającym /trójkątny/, dwoma małymi po obydwu jego stronach /nieaktywne/ i jednym małym przyciskiem na krawędzi pilota/też nieaktywny/.Pod kolumną kierownicy odkryłem małą puszkę z potencjometrem i napisem "Vibratton shock sensor" .W puszce z bezpiecznikami jest też przełącznik /0-1/ ustawiony na "0". Alarm działa w tej chwili praktycznie tylko na otwieranie drzwi i pokryw silnika i bagażnika.Włączanie alarmu /kukanie/ jest cholernie głośne.Chciałbym to wyciszyć i tak ogólnie poznać opcje tego alarmu...Być może ktoś z Was się z tym ustrojstwem spotkał.Dajcie znać.Pozdrawiam.

Przecierasz chyba szlaki , ale.. spróbuję jutro zapytać trochę "uczonych" z różnych salonów samochodowych, czy nie mają instrukcji do tego alarmu ... Może szczęście dopisze ... Pozdrawiam i na razie musisz niestety znosić cierpliwie to głośne kukanie..

Tutaj powinieneś coś znaleźć: instrukcje Dodam jedynie, że ojciec ma w swej corollce avital i już podczas montażu ostrzegano go, że to dosyć kiepski i zawodny alarm. Ale cóż, skoro ubezpieczyciel zażyczył sobie właśnie taki a nie inny...

P.S. Chyba jednak nic z tego nie będzie, słono sobie życzą za udostęponienie instrukcji...

[ wiadomość edytowana przez: Golden_Flyer dnia 2003-09-22 12:14:15 ]

Udalo sie rozpracowac alarm? Bo sam poznalbym jego tajniki. Nie wiem, czy ktoras instrukcja ze strony avital.com pasuje, bo nie znam symbolu tego urzadzenia. Pilota mam identycznego. Jeden z malych przyciskow robi dokladnie to samo co duzy. Samochod otwiera sie bez "pipania".

Pozdr.

Cytat:
2003-10-02 01:08:51, tco_tm pisze:
Jeden z malych przyciskow robi dokladnie to samo co duzy. Samochod otwiera sie bez "pipania".

Zgadza się - mały przycisk z lewej strony załącza alarm bezgłośnie.Niestety na tym kończy się moja wiedza
Acha...Dłuższe przytrzymanie głównego klawisza w pilocie, powoduje włączenie syreny.

Tego z dlugim trzymaniem nie sprawdzalem. A jesli chodzi o maly przycisk, to mialem na mysli, ze robi _dokladnie_ to samo, co duzy - otwiera/zamyka samochod bez "pipania", a duzy _takze_ nie "pipa" (czyli w ogole nie ma pipa ).

Chyba mam taki alarmik.To amerykan jakis co?Nie mam danych przy sobie ale chyba na breloku taki napis mam.Nie wiem co mam bo kupilem Toyke z tym zabezpieczeniem.Kuka i pika chyba tak jak piszesz.Nie grzebalem i nie wiem jak sciszac a mnie to nie przeszkadza.Mam instrukcje do niego.Jak cos to daj znac o ile to jest to co mam.

Cytat:
.Mam instrukcje do niego.Jak cos to daj znac o ile to jest to co mam.

Chętnie zapoznałbym się z tą instrukcją.Daj znać na priva albo na GG lub mail.Będę wdzięczny jak nie wiem co ...

Czesc. Ja tez, ja tez.

GG: 1282939
mail: smolenski@paulconrad.pl

Pozdrawiam.

Ja też mam taki alarm, ale on u mnie jest delikatnie mówiąc żle działający. Po tym co przeczytałem to zastanawian się czy go reanimować czy wymienić na inny lepszy.

Cytat:
2003-10-03 03:22:34, tco_tm pisze:
Tego z dlugim trzymaniem nie sprawdzalem. A jesli chodzi o maly przycisk, to mialem na mysli, ze robi _dokladnie_ to samo, co duzy - otwiera/zamyka samochod bez "pipania", a duzy _takze_ nie "pipa" (czyli w ogole nie ma pipa ).

A alarm w ogole wyje jak np otworzysz drzwi ? Bo IMO skoro duzy guzik nie pika to o ile pamietam alarm jest w trybie serwisowym - dziala tylko centralny zamek.
Zaraz poszukam instrukcje od Avitala Mark 3 - montowal je Nissan ale Toyota chyba miala takie same. Jak znajde to wrzuce na www.pbase.com/tmw/tkp

To że nie "Pipa" może zależeć od ustawienia samego alarmu, a nie z uszkodzenia.
Co do samego alarmu to ja bym sie go pozbył tylko dla tego ze był montowany standardowo przez Toyote i każdy o tym wie a w szczegulności amatorzy cudzej własności.

Mam u siebie zainstalowany alarm Avitala Diablo. Pilot ma owalny kształt (coś jak wyciągnięta kropla) i trzy przyciski. Instrukcję znalazłem na stronie Avitala co prawda do Diablo 2 ale pasuje do mojego jak ulał.
Polecam kilka linków:
www.avital.com
www.autoelectric.ru/autoalarm/champion/mark3/mark3ug.htm - po rosyjsku niestety

www.carsoft.ru/avtorepair/sign/2.htm - też dużo fajnych rzeczy

no i oczywiście dla cierpliwych : www.google.pl

pozdrawiam

Posiadam kompletna instrukcje tego alarmu niestety nie mam skanera jeżeli któryś z klubowiczów ma jakis problem z tym alarmem to prosze o info na priv