Potrzebuje Pomocy!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Zakupiłem Poloneza 1.5 1980r załapałem pomysł zbudowania wersji 2.0 DOHC. Mam Pytanie jaki był by najlepszy i optymalny silnik z jakiego auta. czy miał by ktoś na sprzedaż "flansze" pod skrzynie albo gdzie taka dostać??? ;( bo potrzebuje punkt zaczepienia jak bym miał flansze pod org skrzynie to bym wiedzial jakie serducho włożyć a jak nie to jaki silnik,skrzynia no i obowiązkowo jaki most pewnie z nowszego modelu (atu itp. powyżej 2000r) reszta Mnie nie obchodzi bo zawias już mam Proszę o pomoc. Pozdrawiam!!!

Za wszelkie Pomocne info był bym Bardzo wdzięczny

po pierwsze poszukaj na forum. Po Drugie albo pakujesz tam roera 1,4 albo 2.0 dohc z fiata 132 lub argenty. Innej opcji dla kogoś kto nie ma dobrego wasztatu worka złota i odrobiny wyobraźni nie ma.
Dohca 2.0 kupisz na allegro tylko zoba ile kosztuje remont czasem...

z takim podejściem i wiedzą, to kup sobie szerokie caro z roverem, a tego borka sprzedaj komuś kto go doceni.

Cytat:
2011-07-13 00:48:17, fiat_maniac pisze:
z takim podejściem i wiedzą, to kup sobie szerokie caro z roverem, a tego borka sprzedaj komuś kto go doceni.

Jak wkładać to komplet 2.0 dohc + skrzynia + wał.
tylko policz od razu środki, za jakie masz zamiar to robić.
Bo może się okazać, że rozgrzebiesz i .....szkoda będzie Poldoneza.
W miarę dobry zestaw 1800-2800 zł.
tyle trzeba dać.
Za wyremontowany 4500 - 6000 złociszy.

tu masz silniczek2.0 dohc http://allegro.pl/fiat-131-132-125p-polonez-2000-2-0-dohc-i1711319455.html