Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Koniu CRX Kraków | 2002-09-23 15:30:37 Witam
Jest sprawa nie mam zdezaka z tyłu....i musze inaczej podswietlenie zrobic kupilem juz lapke wszystko przymocowane kable itd. no i nie swieci....zarowa jest dobra...a bezpiecznik ktory odpowiada za swiecienie tych lampek...jest dobry bo inne rzeczy funkcjonuja normalnie. Czy mozliwe jest ze kable sie jakos przepaliły ?!? bo przez pewnien okres czasu narazone byly bezposrednio na wode i inne czynniki atmosferyczne... |
![]() danielek77 Miłośnik FSO fso 125pME+LPG & Ka ... Łuków | 2002-09-23 15:43:55 Sprawdz czy dochodzi napiecie jesli tak i nie swieci to moze(-) tzn masa jest slaba i podlap ja gdzie indziej.Jesli nie pomoze to pewnie gdzies kabelek poszedł.POZDRUFFKA!!! ![]() |
![]() Koniu CRX Kraków | 2002-09-23 15:47:58 tzn kabel nie byl zaizolowany i na niego dzialały czynniki atmosferyczne ( deszcz ) mogl sie kable przepalic ? jest taka mozliwosc ?
a jak sprawdzic napiecnie na kablu ? Hmm....mam 2 masy.... |
![]() danielek77 Miłośnik FSO fso 125pME+LPG & Ka ... Łuków | 2002-09-23 15:51:35 Odkrec obudowe swiatel podlacz sie jakas dobra zarowka na kablu do masy a drygi przewod podlap po kolei do tych felernych kabelkow jesli ktorys zaswieci znaczy slaba masa. ![]() |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2002-09-23 15:54:12 najprościej miernikiem, a z tym przepaleniem sie....hmmm istnieje taka możliwość. trzeba sprawdzac po koleji |
![]() Koniu CRX Kraków | 2002-09-23 15:57:27 danielek - jesli wszystko inne swieci.....a tylko podswietlenie rejestracji nie chodzi to to jest wina masy ![]() zaznaczam ze wszystkie swiatelka i kontrolki z tego bezpiecznika działaja.... |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-09-23 19:21:38 Miałem podobny problem,wystarczyło wyczyścić złącze konektorowe(chociaż wyglądało dobrze). |
![]() danielek77 Miłośnik FSO fso 125pME+LPG & Ka ... Łuków | 2002-09-24 12:47:02 Reszta ma mase to i bedzie swiecic!A do tych zarow od tablicy masa jest lapana ze zderzaka i roznie z nia bywa!!!Jak nie masa to zmieniaj kable!!!POZDRUFFKA ![]() |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-05-17 13:19:59 panowie pomocy.chce umiescic rejestracje na zderzaku starego typu.Wiem, że tak ludzie robią.kupiłem podświetlenie od cienkiego.Tylko jak to robicie, czy kleicie podswietlenie czy jak?to jest problem.jest taka srebrna listwa i pod nia sie wycina miejsce na rejestracje wlasnie chodzi oto jak to podswietlenie i na czym umiescic?czy kleicie silikonem czy moze cos innego.bardzo prosze o jakies wskazówki.zderzak juz czeka na montaz tylko brakuje podswietlenia. ![]() ![]() ![]() |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-05-17 13:52:26 Beny chodzi mi o sprawdzone sposoby !!! żeby lampka wytzrymala dożywocie !!!a tak poza tym twoja rada ... !!! hmmmm ... !!! sam sobie odpowiedz.pozdrowionka!!! ![]() |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-05-17 22:37:38 Własnie ze ma dupe od caro |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-05-17 23:35:51 zderzak w ktorym instaluje rejestracje to ten starego typu przed przejsciowka!!! bo przejsciowka ma oswietlenie na gorze i zostaly by dziurki ,a tak zderzak jest prosty. ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-05-17 23:52:46 Ja to widziałem dwa rozwiązania:
1. nad rejestracją przyczepiona taka podłużna lampa do podświetlenia od Żuka. 2. Małe lampki przy obu końcach tablicy (takie prostokątne - niestety nie wiem od jakiego auta). |
Maciej_K Caro + Kraków/Nowy Sącz | 2005-01-03 16:19:26 Witam,
Spaliła mi sie żarówka odpowiadająca za podświetlenie tylnej tablicy tejstracyjnej. Problem w tym że wiem jak sie za bardzo do niej dostac aby ja wymienić. ![]() Próbowałem podważyć plastikową osłonę żarówki, śrubokrętem ale nie chciała ona odejść. Z obawy przed uszkodzeniem wolę tu zapytać być może juz to ktoś wymienial i powie jak to zrobić ![]() Dzięki za pomoc ! |
![]() frezzer Polonez Cargo+ Siemianowice | 2005-01-03 16:47:20 Jesli zderzak jest podobnie zrobiony jak mój to musisz odkrecic oprawę oswietlenia - 2 sróbki, wyciągnąć ze zderzaka i wyciagnac z oprawy dinks z zarówką, poł obrotu i sie wyciagnie, podobnie jak pozycja w relektorze przednim, po wymianie zarówki, skladasz wszystko do kupy i juz |