Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vistula-vistula Poznań | 2011-09-05 21:14:40 Na biegu jałowym mam obroty ok 650. Czasem zawiesi się na ok 1000.
Jak jadę no 50 km/g. wrzucam na luz to obroty czasem stoją a czasem nawet rosną. Dodam ze są momenty kiedy jest wszystko ok. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-09-05 23:17:29
Tak akurat ma byc ze jak sie kola tocza to ma 1000. Czy kiedy obroty stoja np na 3000 , jedziesz na luzie i zatrzymasz sie to spadna czy dalej trzyma tyle samo? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
vistula-vistula Poznań | 2011-09-06 08:55:20
Czasem obroty stoją np na 3000 tys. jak jadę na luzie - czasem natomiast po jakimś czasie spadną ale np do 1500 a czasem nawet jeszcze skoczą do góry. Czasem robię tak że jak stoję i mam orot ok 3000tys to wrzucał mu 4 bieg i puszczam sprzęgło i wówczas obroty trochę spadną a czasem nie. To wszystko jest dziwne. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2011-09-06 19:39:55
Sprawdz czy ktos nie krecil przy przepustnicy ...nie podciagal na lince , czy sie calkowicie domyka.Jezeli tak to ISC do czyszczenia. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
vistula-vistula Poznań | 2011-09-16 12:29:02 Już poradziłem sobie z tym problemem.
Wymieniłem silniczek krokowy i silnik działa jak należy. Obroty takie jak powinny być. Szczególne podziękowania dla kolegi Bigelektron za zainteresowanie tematem i podpowiedzią. |