| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2011-09-15 21:15:08 Witam, od kilku dni autko na niskich obrotach w czasie jazdy potrafi strzelić i w momencie go dławi. Po chwili wszystko w porządku ale przez chwilkę czuć smród połączony z zapachem lpg. Po zajrzeniu pod maskę pokrywa od filtra powietrza jest poluzowana i trzeba poprawić.
Czego to może być przyczyna? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2011-09-15 21:54:30 W 100% coś z napięciem.
Pewnie skończył Ci sie już węglik w aparacie (taki trzpień dociskający) lub masz przebicie na przewodach. Ja w pierwszej kolejności kupił bym nową kopułkę to koszt ok. 25zł, później dopiero ruszał przewody |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2011-09-16 12:44:48 Kupiony cały aparat + wczoraj nowe świece. Dziś wieczorem albo jutro wymiana. Zobaczymy czy pomoże (Kable wymieniane przed wakacjami) |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2011-09-16 21:23:10 To u mnie jest tak, że jak strzeli to silnik hamuje tak jak przy przełączaniu z pb na gaz. nie reaguje na pedał gazu przez sekundę i wraca do normy. Huk jakby ktoś walił w karoserie
Dzięki. Przeczyściłem trochę styki i się poprawiło, ale wymiana na dniach na pewno ![]() |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2011-09-24 21:59:17 Okazało się że w kopułce wyrwało środkowy bolec jak ściągałem kable to bolec został z kablem po wymianie jak nowy, nie szarpie, nie przerywa, nie strzela.
Dzięki za podpowiedzi Szkoda, że te pseudo nowe części są tak tandetne i nie dorównują nawet w 50% oryginałom od nowości... |