MotoNews.pl

Blenda (odblask)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja choczu pakupić zadnia blenda do Caro. Zostało mi spray'u od kolorowania lamp i mam chrapkę pomalować tą blendę (na całą czerwoną)...
Czy jeszcze ją produkują? Da się ją gdzieś kupić? (Żerań?) Ile można za to wybulić?

Ps.Szukałem w wyszukiwarce, nie było....
Ps2.Jak to widzicie - całe czerwone lampy poza wstekiem + blenda cała czerwona?

Koszt - kilkadziesiąt złotych. Na giełdzie bedą.
Venuska ma tak zrobione u siebie. Ma po prostu spoiler od plusa i odblask był wręcz konieczny. Pomalowany grubo na czerwono, więc jest jednolity, lampy czerwień (białe wsteki) - wygląda OK. Zastanów sie tylko czy to nie będzie u Ciebie za bardzo wystawało (ok 4mm dodatkowo - poldki i tak ma wystająca klapę w stosunku do gónej części).

BTW - jak masz białą blachę (gratuluje numerów) to sądze że lepiej bedzie sie komponowała z biała klapą.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Janio też tak ma. Juz 3 lata. I jest nieźle

Cytat:
BTW - jak masz białą blachę (gratuluje numerów) to sądze że lepiej bedzie sie komponowała z biała klapą

Nie kumam - czy chodzi Ci o to żeby nie ruszać, czy żeby zrobić blendę czerwoną i wtedy biała blacha się będzie komponować?

Są po 42 zł z HEKO. Wystepują całe czerowne i czerwono-pomarańczowe. Założyłbym to tylko wtedy gdyby na mojej klapie tylnej wychodziły kilkucentymertowe dziury od rdzy. Bez tego plastiku polonez wygląda ładniej.... ( według mnie ) .

Przy czerwonych lampach zostawił bym samą klapę - biała blacha (rejestracyjna) ładnie sie w nią "wtopi" Przeszperaj na PTK galerie zlotów -
zdjęcie zdjęcie 2 zdjęcie 3 ach młodosc... - tam był poldek w pi*drzwi takich kolorach.
Chociaż z drugiej strony to dobry sposób na zakrycie rdzy...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

[ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2003-09-25 01:02:50 ]

szukam namiaru na taki odblask, ale nie do Plusa, wiem że robiła je kiedyś heko: były biało-czerwone, lub żółto czerwone- i rózniły sie od kolorów świateł
ja miałem jakiegos innego: kolory były tak dobrane,że pasowały do koloru lamp, lecz pękł. i tu moja prośba jesli ktos zna nazwę tego drugiego producenta lub wie gdzie ją zdobyć to proszę o namiar-bo du...(znaczy się kufer) mojego wozu wygląda teraz marnie

chodzi Ci o coś takiego:

pochodzi to ze strony http://www.lider-krispol.com.pl/

A tu znajdziesz ofertę Heko do Poloneza. Powodzenia.

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2006-02-11 12:21:05 ]

do roberg ta jest do plusa, a ta której szukam miała "kolorystykę" zblizoną do świateł, ta na zdjęciu widać że sie różni
co prawda troszkę słabo, ale widac,że biały pas jest trochę inny
właśnie takiego odblasku szukam

Image Hosted by ImageShack.us

Cytat:
2006-02-11 12:43:42, maku pisze:
do roberg ta jest do plusa, a ta której szukam miała "kolorystykę" zblizoną do świateł, ta na zdjęciu widać że sie różni co prawda troszkę słabo, ale widac,że biąły pas jest trochę inny właśnie takiego odblasku szukam

Ja Ci dałem namiar na konkurencyjnego producenta - myslalem ze odczytasz iluzję Szukaj u nich, moze trafisz to co potrzeba. Pozdrawiam

Cytat:
2006-02-11 11:08:17, maku pisze:
szukam namiaru na taki odblask, ale nie do Plusa, wiem że robiła je kiedyś heko: były biało-czerwone, lub żółto czerwone- i rózniły sie od kolorów świateł ja miałem jakiegos innego: kolory były tak dobrane,że pasowały do koloru lamp, lecz pękł. i tu moja prośba jesli ktos zna nazwę tego drugiego producenta lub wie gdzie ją zdobyć to proszę o namiar-bo du...(znaczy się kufer) mojego wozu wygląda teraz marnie

Taka blenda do "zwyklego atu" jest w szczecinie w sklepie AUTO TRUCK tel. 091-434-11-52 i kosztuje okolo 150 zl i jest z HEKO

Blenda z tej strony http://www.lider-krispol.com.pl/ niestety kosztuje 250zl + vat ale moim zdaniem wyglada duzo lepiej niz fabryczna. Z reszta wystarczy spojrzec na zdjecie DLUGIego Super wyglada ten Atu.

Pozdrawiam
adamdn

Co do blendy to czy ma ktos z Was fotke blendy do borewicza?
Czy da sie jeszcze takową borewiczowska blende nabyc ?

Cytat:
2006-02-15 00:43:45, Atek pisze:
Co do blendy to czy ma ktos z Was fotke blendy do borewicza? Czy da sie jeszcze takową borewiczowska blende nabyc ?

Najprawdopodobniej tak - wejdz na strone ktorej link masz w moim wczesniejszym poscie i zapytaj sie ich mailowo - szybko odpowiadaja i wg ich strony www powinno cos takiego sie znalezc.

Pozdrawiam
adamdn

Cytat:
2006-02-14 23:39:16, adamdn pisze:
Blenda z tej strony http://www.lider-krispol.com.pl/ niestety kosztuje 250zl + vat ale moim zdaniem wyglada duzo lepiej niz fabryczna. Z reszta wystarczy spojrzec na zdjecie DLUGIego Super wyglada ten Atu. Pozdrawiam adamdn

W moim przypadku ta blenda jest w 100% fabryczna Ale ta z lider-krispol wyglada tak samo... tylko na tym zdjęciu te kolory jakieś takie blade są...

[ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2006-02-22 19:30:37 ]

Aha - w takim razie zwracam honor

Musze przyznac jednak ze Twoja wyglada duzo lepiej niz ta zamontowana u mnie (tzn. jak u wiekszosci). Z ktorego rocznika jest twoj Atu?? Czy taka blenda wymagala doplaty czy tez byly 2 wersje do wyboru?

Pozdrawiam
adamdn

P.S. Ten z http://www.lider-krispol.com.pl/ twierdzi ze jego blenda wyglada identycznie jak oryginal a kolory i kroj zostal zatwierdzony przez Daewoo Postaram sie poprosic o fotke takiej blendy nie zamontowanej na auto i wkleje na forum dla porownania...

Ta blenda z bliska tak wygląda bez napisu polonez bo to już we własnym zakresie kupujemy

Noo... Ta blenda wyglada po prostu super - szkoda ze taka cena

Pozdrawiam
adamdn

P.S. To jest twoja blenda fabryczna czy produkt tej firmy?? Na zdjeciu na ich WWW taka blenda wyglada lekko mowiac "nieciekawie"

Ta blenda na zdjęciu jest moja a dziś zauważyłem, że widnieje taki mały napisik w prawym dolnym rogu "krispol" więc chyba też mam z tej firmy lider-krispol, tylko, że ja zakupiłem ją w oddziale szczecińskiego polmozbytu gdzie mają wszystkie fabryczne części do polonezów
Dla pocieszenia powiem tylko, że taka blenda w Szczecinie kosztuje 445 zł więc oferta z lider-krispol jest kusząca bo tylko 250 zł +vat
Z moich obserwacji wynika, że fabryka montowała te blendy z lider- krispol od połowy 2000 roku do końca produkcji a dlatego zmieniono wzór bo:
- poprzednia była ciężka jak cholera
- za dużo było reklamacji ponieważ często zdażało się, że odklejała sie od pokrywy i jednocześnie odlatywała ta farba odblaskowa od strony wewnętrznej co wyglądało paskudnie

Po zamontowaniu nowego typu blendy w końcu siłowniki pokrywy bagażnika mogą utrzymać klapę w takiej pozycji jakiej chcemy bo jak miałem poprzednią blendę była strasznie ciężka i pokrywa opadała ponieważ siłowniki nie miały tyle "siły" żeby ją utrzymać
Wg, mnie z tą blendą tył Atu plus lepiej wygląda

Hmmm.... Mam w rodzinie Atu Plusa z koncowki 2000r i ma jeszcze stary odblask Ale cos czuje ze trzeba bedzie sie jednak wykosztowac gdyz widzialem te stare blendy wyblakle ze szkoda gadac. A co do odklejania sie od klapy to pomocna jest tasma dwustronna 3M Niestety na odpadanie warstwy odblaskujacej nie mam rady