MotoNews.pl
6 Zakupy grupowe (261826/0)

Zakupy grupowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej, na pewno każdy z was nie raz słyszał o czymś takim jak zakupy grupowe, które umożliwiają zakup różnych produktów, a przede wszystkim usług. Co sądzicie o takiej formie nabywania różnego rodzaju produktów?

Moja kobieta mnie na to namawia, ale ja nie jestem przekonany.. Nie wiem do końca o co w tym chodzi

Jest około 40 firm świadczących tego typu usługi. Według statystyk popularnośc zakupów spadła. Ale są firmy, kyóre nieźle na tym wychodzą. Parę razy korzystałem jest wszystko OK. Zasada jest prosta. Kupujesz produkt na grupowych zakupach taniej niż w sklepie. Otrzymujesz kupon i realizujesz go u współpracującego z grupowymi zakupami.

Zakupy są dość proste szybkie i przede wszystkim tanie. ale wybór jest mały nie wszystkie firmy chcą współpracować chociaż z tego co jest zawsze coś wybierzesz.

Cytat:
2011-10-28 16:17:59, Automaniak34 pisze:
Hej, na pewno każdy z was nie raz słyszał o czymś takim jak zakupy grupowe, które umożliwiają zakup różnych produktów, a przede wszystkim usług. Co sądzicie o takiej formie nabywania różnego rodzaju produktów?

la mnie to super sprawa. Korzystałem już nie raz. Ostatnio w taki sposób zrobiłem nawet przegląd klimy za pół ceny Zamiast 200 zeta za stówkę w PerfectClimie zrobili mi odgrzybianie, sprawdzanie szczelności itp, czyli full-servis, dopłacić musiałem tylko za uzupełnienie czynnika.

Zdecydowanie polecam. Co to jest - znajdziesz kilka postów niżej. Pamiętaj tylko, że jak będziesz kupował np. weekendowy pobyt gdzieś tam, to nie będzie to najtańszy hotel w mieście. Zamiast np. 700 zł, zapłacisz 350 zł, ale w tej okolicy sam znajdziesz ofertę za 200 zł. Z tym, że oczywiście komfort będzie zupełnie inny Z takimi portalami współpracują raczej bardziej renomowane firmy
---
www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Wroclaw
www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Krakow
www.wypozyczauto.pl/Wypozyczalnia_samochodow_Warszawa

Niestety nie zawsze ci co oferują swoje usługi są uczciwi. Kupujesz tanio, idziesz z kuponem a gościu ci wyjeżdża, że towar się skończył i jak chcesz to kup już po normalnej cenie.
Ogłoszenia Zlecenia

Wtedy oddajesz kupon, a administratorom strony, która Ci go sprzedała mówisz, że gość to kanciarz i że nie warto z nim współpracować

Wszystko zależy od tego z jakiego serwisu zakupów korzystasz. Jest ich od groma, powstały już nawet agregatory treści np. www.godealla.pl Korzystając z tych bardziej znanych serwisów raczej się na nic nie narażasz, a w ostateczności mają całkiem dobry support i zawsze można walczyć o swoje.

Ja ostatnio korzystałem z grorupona. Kupiłem 3-dniowy pobyt w wileńskim hotelu. Zadzwoniłem tam, by zapytać o wolne terminy w weekendy - pani mi powiedziała, że są. Wysłałem e-mail (bo przez telefon nie można było rezerwować), żeby zamówić pokój - odpisano mi, że wszystkie weekendy do końca sierpnia są zajęte. Nie wiem, czy wynikało to stąd, że byłem klientem "grouponowym", a nie indywidualnym, czy rzeczywiście nie było już miejsc (chociaż kilka godzin wcześniej usłyszałem coś innego przez telefon).
I teraz najważniejsze Oddałem groupon, a pieniądze zwrócili mi jeszcze tego samego dnia (miało to potrwać do 7 dni). Dostałem też do wypełnienia ankietę - opisałem tam całą sytuację. Także z samego serwisu jestem bardzo zadowolony (chociaż trochę dużo spamu idzie na skrzynkę).

teraz korzystałem z pobytów 3 dniowych na weekendowe wypady, wszystko było OK, na początki jakiś fryzjer sprzedał tyle kuponów, że 2 lata musiałby strzyc za półdarmo

"Wtedy oddajesz kupon, a administratorom strony, która Ci go sprzedała mówisz, że gość to kanciarz i że nie warto z nim współpracować"

to dobry patent jest dzięki za podpowiedź!

kupowałem różne "rzeczy" na grouponie i fakt że troche inaczej klientów z takich zakupów, odniosłem wrażenie że gorzej...ale to przeciez oni sami się tam wystawiają a potem bo za dużo, bo masowo. Kupiłem kolacje w jakiejśc restauracji, oczywiście się okazało że duzo ludzi kupiło i juz nie chcieli grouponowych gości, kase niby odsykałem ale to bez sensu - bo chciałem tą kolację, i tylko kłopot, nerwy itp.

Cytat:
2012-08-09 21:14:43, Funbalti pisze:
kupowałem różne "rzeczy" na grouponie i fakt że troche inaczej klientów z takich zakupów, odniosłem wrażenie że gorzej...ale to przeciez oni sami się tam wystawiają a potem bo za dużo, bo masowo. Kupiłem kolacje w jakiejśc restauracji, oczywiście się okazało że duzo ludzi kupiło i juz nie chcieli grouponowych gości, kase niby odsykałem ale to bez sensu - bo chciałem tą kolację, i tylko kłopot, nerwy itp.

Też miałem taki problem, najgorsze było to, że już miałem rezerwacje przez telefon ale kazali potwierdzić w ten sam dzień, a tu zonk bo się wycofali z kuponów. Poirytowało mnie to na maxa :/

Czasami można skorzystać z super ofert, nie mam negatywnych odczuć, jeśli chodzi oczywiście o bardzo znane serwisy. Nie bierzemy pod uwagę jakiś naciągaczy.

Tych zakupów grupowych jest już tyle, że powstał portal skupiający je wszystkie w jednym miejscu. Mówię o godealla.pl

----------------------
liny stalowe

[ wiadomość edytowana przez: krzysiek1987 dnia 2012-08-30 09:46:08 ]

Cytat:
2012-08-30 09:28:50, krzysiek1987 pisze:
Tych zakupów grupowych jest już tyle, że powstał portal skupiający je wszystkie w jednym miejscu. Mówię o godealla.pl ---------------------- liny stalowe [ wiadomość edytowana przez: krzysiek1987 dnia 2012-08-30 09:46:08 ]

Ciekawa opcja wszytko w jednym miejscu.

fajne. Nie trzeba skakać i wszystko na liście jak w allegro. Bez dominujących ofert.

Cytat:
2012-03-29 10:32:35, ander pisze:
Zakupy są dość proste szybkie i przede wszystkim tanie. ale wybór jest mały nie wszystkie firmy chcą współpracować chociaż z tego co jest zawsze coś wybierzesz.

Zgadzam się

Jak by na to nie patrzył, wyprzedaże czy takie zakupy grupowe pozwalają zostawić parę groszy w kieszeni. Jeżeli portal jest na rynku jakiś czas, można zaufać. Nowe firmy, szukające promocji, mogą nie zrealizować zamówienia.