[S] Silnik 2.0 DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprzedam silnik z mojego żółciutkiego Fiaciczka. Jest to dość popularna jednostka napędowa montowana w 125p i polonezach ale do rzeczy.
Na tym silniku zrobiłem jakieś 15-20tyś km, wstawiłem go do Fiata w 2010 jakoś w wakacje i się tak człowiek tułał tu i ówdzie na początku wiadomo, mocny motor to trzeba zapieprzać i w ten sposób czasami licznik zamykałem, w tym sezonie nie było szaleństw, powolne turlanko a to za sprawą zawiasu (jazda na glebie). Jak ktoś chce aby silnik chodził jak zegareczek to musi sobie go wyremontować, ale spokojnie jeszcze posłuży dwa/trzy sezony zależy jak ktoś będzie jeździł.
Koniec tego gadania, konkrety.
silnik sprawny chodz kontrolna od oleju świeci się gdy silnik stoi na 600 obr/min, przy troszke wyższych jest ok, kilka zaworów klepie, oleju z silnika raczej nie spala tylko go po prostu gubi zaznaczając swoje terytorium, skrzynia chodzi jak się patrzy, nic nie zgrzyta biegi ładnie wchodzą, prędkościomierz i włącznik wstecznego działają.
termostat jest zamontowany pod kominkiem w głowicy
zestaw składa się z silnika z aparatem, cewką i modułem zapłonu, kolektor ssący z gaźnikiem, alternator, rozrusznik, sprzęgło, skrzynia biegów V, obudowa filtra powietrza, elektryczna pompa paliwa do gaźnika
nie sprzedaje kolektora wydechowego który jest na zdjęciach, mogę dorzucić inny, oraz głowiczka wałka wydechowego z wyjściem na aparat zostaje u mnie, na podmiane mam głowiczkę bez wyjścia na aparat
sprzedaje ponieważ zadowoliłem się tym silnikiem i jest mi mało mocy, będe swapował całkowicie inną jednostkę
cena jaka mnie interesuje to 2000pln do małej negocjacji

kontakt
tel: 507647376
gg: 6444552

2000 zł za silnik ze skrzynia, do remontu, bez oryginalnego gaźnika?

nie silnik Tomaszu tylko niespodziankę... Cena jest wygórowana moim skromnym zdaniem, może gbybyś czapkę choć zerwał i zbadał cylindry

no skoro przejechał nim 20 tysi a przedtem raczej nie remontował, to cudów bym się nie spodziewał...

to rarytas dla konesera

Cytat:
2011-11-09 10:53:57, Furiosus pisze:
nie silnik Tomaszu tylko niespodziankę... Cena jest wygórowana moim skromnym zdaniem, może gbybyś czapkę choć zerwał i zbadał cylindry

a po co to zdejmować 0,10-0,20mm progu na bank
pierścieniami go już nie wyremontujesz
zazwyczaj tak jest